![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=16 10. Iar țapul asupra căruia a căzut sorțul pentru Azazel să-l pună viu înaintea Domnului, ca să săvârșească asupra lui curățirea și să-i dea drumul în pustie pentru ispășire, ca să ducă acela cu sine nelegiuirile lor în pământ neumblat. 20. Iar după ce va sfârși de curățat locașul sfânt, cortul adunării și jertfelnicul, și curățind și pe preoți, va aduce țapul cel viu, 21. Își va pune Aaron mâinile sale pe capul țapului celui viu și va mărturisi asupra lui toate nelegiuirile fiilor lui Israel, toate nedreptățile lor și toate păcatele lor; și, punându-le pe acestea pe capul țapului, îl va trimite cu un om anumit în pustie. 22. Și va duce țapul cu sine toate nelegiuirile lor în pământ neumblat și omul va da drumul țapului în pustie. 26. Cel ce a dat drumul în pustie țapului de ispășire să-și spele hainele sale, să-și spele trupul cu apă și atunci să intre în tabără.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 26.02.2025 at 21:30:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai că mi-ai dat deja temă de casă cu Azazel ăsta,care mai apare în cartea lui Enoh parcă.
Oricum interesant, n-am studiat partea ăsta încă. Mersi de pasaj.
|
|||
|
|||
![]()
Cam jonglezi cu informația de parcă faci o tabloidizare din asta, măcar spune sursele de informare de unde aduci concluziile, e clar că nu sunt creația ta 100%.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 26.02.2025 at 22:05:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pasajul tău se referă la cu totul altceva,nu are treabă cu reprezentarea lui Satan prin prisma țapului. Țapul ispășitor este una și țapul satanic este alta,baphomet.
|
|||
|
|||
![]()
Toate sunt întruchipări negative nu sunt luate din mitologia păgână cum însăilai pe acolo, vezi că țapul ispășitor era trimis la Azazel și țapul mereu era adus ca ispășire pt păcat într-o conotație negativă e în Vechiul Testament.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chipurile le aduci cheia cunoașterii, tu ești templierul care a descoperit torța și gralul.
|
|||
|
|||
![]()
Revenind, tocmai de aceea am spus că mi-ai dat o nouă temă de reflecție, între țapul ispășitor biblic și țapul păgân, asociat cu Satan.
Ți-am și mulțumit, și tu.... Urât din partea ta:)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parcă ți se irigă bine capilarele cu sânge și ai o stare de satifsacție când scrii poticnelile tale față de credința Sfinților - Ortodoxia, ai așa o fascinație a haosului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Las-o încolo mă, că așa flatat n-am fost aici de când mă făcea rapyy ocultist de mâna a 3 a .