![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ar fi o religie revelată de Dumnezeu de ce canibalizează creștinismul și Magomed s-a luptat și cu triburi iudaice ? Câți profeți atacau caravane comerciale prin deșert ? Singura motivație a războiului e economică, motivul religios e aruncat în față de niște șmecheri care spoliază prada smulsă prin violență militară.
|
|||
|
|||
![]()
Eh, uite ça in sfârșit pui o întrebare pertinentă și pe placul meu...
"De ce mai este nevoie de islam, dacă totul era cuprins în Iudaism?" Cu siguranță voi dezvolta acest subiect, însă am răspuns pe scurt in alt topic despre asta. Islamul a preluat întreaga revelație, inclusiv cea creștină și a oferit Lumii posibilitatea de a adera la Dumnezeul revelat evreilor. La fel cum Iisus a deschis o ușă Lumii,Islamul a preluat întregul mesaj revelat desăvârșindu-l in Coran și ,supunere față singurul Dumnezeu adevărat. Chiar cel propovăduit de Iisus și de profeții vechiului testament. Nu ți se pare că Lumea in general a deviat de la revelație și a îmbrățișat împărăția lui Satan? Mai ales în mediile religioase....Din păcate creștinismul nu a mers pe calea revelată de Iisus spre Dumnezeu,ci a îmbrățișat căile lui Satan
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 01.03.2025 at 01:07:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă era revelație de ce au luat cu forța femeile creștine, și le-au ucis tații, frații, unchii șamd ? De ce creștinul luat prizonier se vindea ca o carne vie în târgurile țărilor stăpânite de islam ? Dacă islamul ar fi cuprinzător de ce se contrazice cu creștinismul susținând poligamia ?
|
|||
|
|||
![]()
Citește Coranul,la întrebările astea n-am cum să-ți răspund eu...
Ți-am mai spus,este imposibil să înțelegem și definim Iudaismul și Islamul doar din asemenea aspecte de suprafață sau comparații și raportări la creștinism. Doar pentru că ceva este diferit față de ce crezi nu înseamnă că este fals!
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 01.03.2025 at 01:26:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt aspecte de suprafață cum persiflezi subiectul, s-au aplicat imediat cum s-au constituit militar trupe islamice, deci a fost cu aplicare imediată. Iar poligamia încă e valabilă.
|
|||
|
|||
![]()
................
Dacă o tot lungim așa nu ajungem nicăieri, plus că m-ai deviat de la subiectul actual,plus altele la care lucrez... Despre Islam von discuta in topicul rezervat islamului, ți-am mai spus,nu are rost să le amestecăm. Că sunt erezii că sunt irelevante,că sunt tabloide religioase sau can can spiritual... Lasă să fie!!! Vreau că aceste subiecte să fie cât mai atractive pentru orice om, să trezească interesul, să-l intrige, să-l facă să fie viu și să caute sensurile spiritualității in el însuși și în revelație. Last edited by Seraphim7; 01.03.2025 at 08:52:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre natura revelațiilor, de multe ori sunt personale și nu implica neapărat ceva ultra-majoritar, exact ca și în contextul vedeniei proorocului David în ulei. Nu a vazut-o altcineva decât el. Sau cum s-a întâmplat ca și în cazul lui Noe. Toată lumea l-a considerat "ciudat", "nebun", etc doar pentru ca el în mod singur și pur personal a avut revelația despre potop și ce se va întâmpla ulterior.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca să discuți despre Coran prin prisma creștinismului, ar trebui să știi Biblia exemplar ambele testamente, ceea ce nu cred că e cazul.
|
|||
|
|||
![]()
Nu cumva tu ai deviat o parte importantă din discuțiile de pe forum spre percepțiile tale personale și interpretările tale religioase, fără să ai vreo cunoaștere aprofundată din nimic și trăire doar vagă.
|
||||
|
||||
![]()
Coranul a fost scris in anul 609 in Era Crestina, în data de 22 Decembrie.
Pe atunci nu erau chestiunile politice de grupe paramilitare islamice sau ce putem regăsi astăzi. Mulți dintre musulmanii obișnuiți cred ca Coranul a fost revelat de către Sfântul Arhanghel Gavriil către profetul Muhamad, în mod gradual, pe o perioada de 23 de ani, pana la data morții acestuia în anul 632. Citat:
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|