Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2025, 20:12:17
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul

Acest pasaj îmi punea multe “dificultăți” chiar și când eram creștin ortodox practicant…
Nu cred c-ai fost niciodată creștin ortodox practicant, de ai fi fost, n-ai mai fi ieșit niciodată de pe Cale.
Vechi 01.03.2025, 20:16:50
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu cred c-ai fost niciodată creștin ortodox practicant, de ai fi fost, n-ai mai fi ieșit niciodată de pe Cale.
Când o să fi tu capul Bisericii,vei putea decide asta, deocamdată Capul Bisericii este Iisus Hristos, lasă să decidă El ce sunt.
Vechi 01.03.2025, 20:20:45
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Când o să fi tu capul Bisericii,vei putea decide asta, deocamdată Capul Bisericii este Iisus Hristos, lasă să decidă El ce sunt.
E vorba de sindromul impostorului care se crede c-ar fi trăit în creștinism, doar fiindcă a stat o vară la mănăstire ca ajutor la munci agricole.
Vechi 01.03.2025, 20:28:33
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
E vorba de sindromul impostorului care se crede c-ar fi trăit în creștinism, doar fiindcă a stat o vară la mănăstire ca ajutor la munci agricole.
Tu categoric ai ceva conflicte interioare și ți le proiectezi in alții, momentan in mine...

Mai bine vorbește deschis ce te doare.

Știi destul de bine că am studiat teologia.
Vechi 01.03.2025, 20:34:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu categoric ai ceva conflicte interioare și ți le proiectezi in alții, momentan in mine...

Mai bine vorbește deschis ce te doare.

Știi destul de bine că am studiat teologia.

Nu cred că ai studiat teologia, n-ai fost în stare să-ți iei diploma de licență la teologie, deși cunosc destui oameni slabi ca și cultură și intelectual care au trecut prin facultatea de teologice nepermis de ușor și poate au ajuns profesori de religie.

Tu ești mai slab decât îngrămădiții cu diplomă, fiindcă începi ceva entuziast și te topești repede, ăsta ești ce să-ți fac fiecare cu ale lui.

Ești un om cu 12 clase care visează la o cunoaștere de nivelul celor care au doctorate în istoria religiilor.
Ești ca unul din generatorii cultului Tartorilor lui Iehova care când a fost adus la tribunal să probeze că știe greaca veche s-a văzut că nu știe, dar el era mare traducător de texte și exeget.