![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai degraba e o scena de razboi, acel razboi descris mai tarziu in Noul Testament, in Apocalipsa cap. 12. Miza principala nu cred ca este Iov, ci ceilalti ingeri in mijlocul carora s-a asezat cel rau si de unde isi lanseaza acuzatiile. Acuzatia principala e adresata direct lui Dumnezeu (Judecatorului!!!), ca il protejeaza pe Iov (inculpat!!!), lucru adevarat, dar amestecat cu o minciuna, cum ca credinta lui Iov e strict determinata doar de aceasta protectie. |
|
|||
|
|||
![]()
Știm foarte bine pasajele din Vechiul Testament referitoare la Mesia,și multe dintre acestea citate chiar în Noul Testament atribuindu-se lui Iisus, pentru a creiona aceata ideea a faptului ca Mesia este parte a Trinități și implicit este Dumnezeu.
Eu însă resping și Trinitatea, deasemenea resping și ideea că Mesia este Dumnezeu sau asemenea lui Dumnezeu, YHWH. Și vom oferi niște pasaje din vechiul testament,unde atribute similare date lui Mesia,sunt date și altor oameni. Oare îi face pe aceia asemenea lui YHWH ? Sau doar niște vehicule umane,care poartă mesajului Lui? Avem aici un pasaj cu mai multe variante de traducere: Exodul 21:6 VBRC2020 [6] atunci stăpânul lui să-l ducă înaintea lui Dumnezeu, să-l apropie de ușă sau de ușorul ușii și stăpânul lui să-i găurească urechea cu o andrea și el să-i fie sclav pentru totdeauna! Exodul 21:6 VDCL [6] atunci stăpânul său să‐l aducă înaintea judecătorilor și să‐l apropie de ușă sau de ușior și stăpânul său să‐i găurească urechea cu o sulă și să‐i slujească în veac. Chiar și în varianta de traducere a BO,apare termenul “judecători”. Deci judecătorii erau Dumnezeu? Cu siguranță nu! Însă chiar și pasajul acela pe care l-am menționat mai devreme în acest topic: Psalmii 82:6-7 VDCL [6] Am zis: Sunteți dumnezei și toți sunteți fii ai Celui Preaînalt. [7] Dar veți muri ca omul și veți cădea ca unul din mai mari. Practic aici termenul de dumnezei se referă la acei judecători umani, delegați in numele lui Dumnezeu. Însă nu au nicio legătură cu YHWH,sunt doar in numele Lui,Fii ai lui,dar muritori. De fiecare dată când Dumnezeu vorbește în Vechiul Testament o face prin îngeri: Geneza 16:10-11, 13 VDC [10] Îngerul Domnului i-a zis: „Îți voi înmulți foarte mult sămânța și ea va fi atât de multă la număr, că nu va putea fi numărată.” [11] Îngerul Domnului i-a zis: „Iată, acum ești însărcinată și vei naște un fiu, căruia îi vei pune numele Ismael, căci Domnul a auzit mâhnirea ta. [13] Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu ești Dumnezeu care mă vede!” Căci a zis ea: „Cu adevărat, am văzut aici spatele Celui ce m-a văzut!” Iata aici un exemplu în care Dumnezeu se adresează lui Hagar,însă ea vorbește ca și cum ar fi fi însuși Dumnezeu,că și cu L-ar fi văzut direct . Însă toate acestea se fac prin intermediul unui înger,chiar daca femeia are impresia că este chiar DUMNEZEU. In continuare, vedenie rugului aprins: Exodul 3:2, 6 VDC [2] Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieșea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat și iată că rugul era tot un foc și rugul nu se mistuia deloc. [6] Și a adăugat: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov.” Moise și-a ascuns fața, căci se temea să-L privească pe Dumnezeu. Din nou , îngerul Domnului,agent divin,nu Dumnezeu însuși. Dumnezeu vorbește prin înger,dar nu este materializat concret, deși Moise crede că vorbește direct cu Dumnezeu și credea că îl privește pe Dumnezeu. Este oare îngerul, YHWH ? Nu sub nicio forma,este doar un vehicul al lui Dumnezeu, întrucât acesta este rolul îngerilor. Deasemenea și celebrul pasaj de la stejarul mamvri,tot în acesta cheie trebuie să se interpreteze,sub nicio forma ca un argument in favoarea Trinității. Fiindcă așa cum am arătat în alte pasaje,acei bărbați: Geneza 18:1-2 VDCL [1] Și Domnul i s‐a arătat la stejarii lui Mamre când ședea la intrarea cortului său în arșița zilei. [2] Și el și‐a ridicat ochii și s‐a uitat și iată trei bărbați stăteau înaintea lui. Și când i‐a văzut, a alergat în întâmpinarea lor de la intrarea cortului și s‐a plecat până la pământ. Însă tot acești bărbați sunt cei care au mers în Sodoma și Gomora: Geneza 18:16, 20, 22 VDCL [16] Și bărbații s‐au sculat de acolo și s‐au uitat spre Sodoma și Avraam mergea cu ei să‐i petreacă. [20] Și Domnul a zis: Pentru că strigătul Sodomei și Gomorei este mare și pentru că păcatul lor este foarte greu, [22] Și bărbații s‐au întors de acolo și au mers spre Sodoma și Avraam stătea încă înaintea Domnului. Iar pentru cei care spun că Avraam s-a închinat de fapt Trinității, când a întâmpinat cei 3 bărbați,iată,că și Lot s-au plecat cu fața la pământ când i-am văzut,deși erau acum doar 2. Însă aici se specifică clar că sunt ÎNGERI! Geneza 19:1 VDCL [1] Și cei doi îngeri au venit la Sodoma seara. Și Lot ședea la poarta Sodomei. Și Lot i‐a văzut și s‐a sculat să‐i întâmpine și s‐a plecat cu fața la pământ. Deci la fel cum Hagar a crezut că a văzut pe Dumnezeu,la fel cum Moise a crezut deasemenea că a văzut pe Dumnezeu în rug,și Avraam a crezut că a văzut pe Dumnezeu: Geneza 19:27 VDCL [27] Și Avraam s‐a sculat dis de dimineață și a venit la locul unde stătuse înaintea Domnului. Insa așa cum am spus,in fiecare din aceste cazuri este vorba despre manifestarea lui Dumnezeu,prin ÎNGERI! Iar oamenii de fiecare data au perceput aceste evenimente că fiind întâlniri direct cu Dumnezeu,din această pricină chiar se închinau, însă nu Îngerilor,sau formelor materializate ale acestora,ci lui Dumnezeu, fiindcă Dumnezeu se adresa direct lor prin îngeri. Doar fiindcă erau mai mulți îngeri nu înseamnă că erau mai multe persoane divine,era și este mereu același UNIC DUMNEZEU YHWH. Indiferent că a vorbit prin îngeri, profeți, Iisus, apostoli etc.
|
|||
|
|||
![]()
Să vedem acum “Bau Bau-l” introdus în Noul Testament și propagat in continuare prin intermediul Creștinismului.
Are acesta vreo legătură cu teologia autentic iudaică, sau planul divin revelat in Vechiul Testament. In primul rând,marea inovație este că Satan este vinovat pentru tot raul,și lumea distrusă pentru a elimina pe Satan și Antihristul. Pe când în Vechiul Testament pur și simplu Omul era cel care alegeea sa fie rău,se uite de Creator,să urmeze îngeri zei falși și îngeri căzuti etc. Însă niciodată nu se specifica că Lumea in sine este Rea, așa cum uneori și eu am tendința acesta “gnostică” de a cataloga Lumea ca Iluzorie și Stăpânită de altcineva decât Dumnezeu. Nimeni altcineva de Omul nu este vinovat, el însuși a “creat” aceasta Lume, într-un mod personalizat după nevoile sale, uitând bineînțeles de Creator,de cele mai multe ori. Iar acesta tendința de îndumnezeire,de a urca la nivelul lui Dumnezeu este clar o tendință Luciferică. Condamnată de Dumnezeu! Oare Dumnezeu YHWH nu vrea ca omul să se îndumnezeiasca? Păi dacă ne luăm după modele creștinismului tradițional și inclusiv Noul Testament,vedem foarte mulți așa-ziși sfinți, oameni care sunt venerați, adorați etc. Ca sa nu mai vorbim de păgânism, inclusiv hinduism (slăbiciunea mea) unde avem extrem de multe zeități și avataruri ale lui Dumnezeu incarnate pe pământ. Totuși paradoxal creștinismul spune despre aceștia ca sunt falși și lucrarea Satanei. Și chiar are dreptate, peste tot unde ți se oferă Calea de a “evolua”,de a te apropia de Dumnezeu,de a te sfinții etc,este lucrarea lui Lucifer. Inclusiv Iisus Hristos este cealaltă față a monedei lui Lucifer. Ambii au dorit să iasă din ierarhia lui Dumnezeu YHWH. Ambii sunt Fiii lui Dumnezeu. Însă ambii sunt ÎNGERI! închinarea adusă lor sub orice formă este doar o deraiere de la închinarea ce trebuie adusă doar lui YHWH ! Trebuie sa înțelegem pe deplin ce înseamnă Lumea,ce înseamnă Creația,ce înseamnă Dumnezeu cu adevărat, pentru a fi in armonie cu dumnezeirea. Urmând doar creaturile lui spirituale, divinizandu-le și închinându-ne lor, făcând religii și căi “spirituale” nu ne apropiem de Dumnezeu. Pur și simplu rămânem în ignoranță,și la fel cum creaturile spirituale mai evoluate decât noi au libertatea lor,la fel ca noi,mereu există consecințe pentru toți. Desigur există anumite curente esoterice și gnostice care îl asimilează pe YHWH cu “demiurgul cel rău”,iar pe Lucifer și Hristos ca cei care vor sa salveze Omul din aceasta închisoare creată de Dumnezeu, uneori și eu am tendința de a aluneca aici. Însă, totuși prefer să aprofundez cu adevărat ce înseamnă Dumnezeu în esența Sa autentică și care este scopul profund al Creației Sale,care ne include și pe noi. Rebeliunea împotriva Lui,nu pare că mă mai atrage,ci mai degrabă prefer să șterg toate învelișurile umane așezate peste Cuvântul Său. Pare că vrem sa ascundem cat mai mult vocea Lui sub zgomotul iluziei umane,care îl ignoră, preferând zeii falși și îngeri cazuti sau profeți zeificați. Bun,revenim la inovațiile Creștinismului vs Revelația Originală 1 Ioan 5:19 VBRC2020 [19] Știm că suntem de la Dumnezeu și că lumea întreagă zace sub [puterea] Celui Rău. Pai din care dumnezeu sunteți voi,dacă ziceți că Lumea Întrega zace sub puterea Celui Rău. Aceste pasaje sunt extrem de gnostice în esență, fiindcă doar aceia considera demiurgul, adică Creatorul că fiind “Cel Rău”,și Ioan care vorbește mereu despre “Lumină” și despre cum Iisus este Lumina Lumii,și ei urmează Lumina,nu mă duce decât cu gândul la Lucifer. Din acel dumnezeu sunteți voi,dacă considerați Creatorul Lumii,ca Cel Rău. Geneza 1:31 VDC [31] Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că ERAU FOARTE BUNE. Deci nu doar că erau bune,ci erau foarte bune. Acuma știu că pare extrem de EXAGERATĂ interpretarea mea,dar dacă aprofundați bine, veți vedea că se leagă. Dar nu-mi amintesc când Creatorul YHWH să-i fi dat Satanei Lumea in Stăpânire! Iar Noul Testament insistă: Ioan 14:30 VBRC2020 [30] Nu voi mai vorbi mult cu voi, pentru că vine conducătorul lumii, dar nu are nicio putere asupra mea. Daca se referă la Creator,se înșeală, fiindcă are TOATĂ PUTEREA! Dați-mi un singur pasaj din Vechiul Testament unde se menționează vreodată că Satan va fi stăpânitorul acestei Lumi?
|
|||
|
|||
![]()
Cateodata te complici prea mult in vorbe, parerea mea...
Citat:
Citat:
Deasemenea prin poruncile sale si recomandarile zilnice date( haine, mancare, modul de abordare a lumii si comunicarea cu oamenii, iertarea, iubirea TUTUROR( fara sa verifici PASAPOARTELE, nu numai a etniei tale) ne-a indicat din plin cum sa o facem si noi. Si da, BANUL(mamona) are toata puterea in lumea asta materiala...deci depinde pe cine alegi sa slujesti. CLAR ca PE AMANDOI NU POTI SLUJI, pe Creator si pe Mamona Satan este o porecla data uneia din multele forte de convietuiesc alaturi de noi, FIINTE FARA ORGANISM, INORGANICE, care pot crea o gramada de neplaceri, dar nu sunt nici bune nici inerent rele, decat agasante...si pot fi accesate daca chiar tii musai. Totul este foarte simplu. Nu este nevoie de complicatenii. Aici: https://www.youtube.com/watch?v=2k1M3yomp20 Isus a intrat în Templu și i-a scos afară pe toți cei ce vindeau și cumpărau în Templu. A răsturnat mesele. Vezi cumva ca Iisus le verifica buletinele sau pasapoartele negustorilor din templu sau ca s-a luat exclusiv numai de o etnie? Da de unde, i-a gonit pe toti, pe: evrei, africani, indieni, slavi, greci, persani, mongoli, chinezi. I-a luat pe toti la suturi.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 10.07.2025 at 01:41:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt Hristocentric si aceasta ar trebui sa fie raspunsul la toate : Hristocentrismul.
Nimic din lumea vazuta din cea nevazuta sau din divinitate nu se explica altfel decat prin Hristos. |Hristos e cheia la toate : -daca esti bolnav, te vindeci prin Hristos, -daca esti fericit,inseamna ca iubesti si deci implinesti porunca Lui -daca esti trist , El fericeste pe cei ce plang cu mangaiere -daca esti ateu , El pune ca si citeriu al accederii in Rai : sa hramnesti/vizitezi/primesti pe aproapele -daca esti rational , El iti ofera ratiunnea suprema si nebuna a Crucii -daca esti evreu sub Lege , El iti ofera implinirea Legii :"A-ti auzit ca s-a zis sa nu ucizi, dar Eu va spun..." -daca il cauti pe Dumnezeu cel Unul, El este singura cale catre El. -daca esti inger ,singura posibilitate de a il auzi direct pe Dumnezeu este Cuvantul ,mai ales intrupat Nimeni nu va descoperi vreodata ceva adevarat si util despre Dumnezeu Unul, decat prin El. El a fost lasat ca mijlocitor pentru specia umana,in calea sa de la creatie,cadere si in final mantuire si adevar. El este invierea ,si Judecata ,si aceastea sunt cele mai importante 2 aspecte pentru om. Pot sa am toata intelepciunea lumii,daca la Judecata ea va fi considerata inutila, la nimic nu mi-a folosit. Cat despre tema ta ,scuze ca nu am avut rabdare sa citesc argumentele, poti intelege pentru ca ele combateau chiar Hristocentrismul meu. Dar chiar si pentru cei care neaga rolul Sau de Domn si de Mantuitor al omenirii ,de singura Cale, sunt vesti bune, raspunsul pentru acestia e tot la El. Nici macar pe ei nu ii refuza |
|
|||
|
|||
![]()
A afirma că este un SINGUR DUMNEZEU,și anume YHWH,nu înseamnă a îl nega pe Hristos!
Marcu 12:29 VDC [29] Isus i-a răspuns: „Cea dintâi este aceasta: ‘Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn’ Chiar Iisus a spus acest ADEVĂR! Citând din Vechiul Testament: Deuteronomul 6:4 VDC [4] Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn. Acesta este Shema ISRAEL, adică marturisirea de credință. Monoteismul pur biblic și cel a revelației originale. Iisus Hristos este Fiul și Mărturisitorul lui YHWH! In continuare se menționează din nou cine este SINGURUL DUMNEZEU ADEVĂRAT,iar Iisus este tocmai trimis pentru a-L mărturisi. Ioan 17:3 VDC [3] Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, SINGURUL DUMNEZEU ADEVĂRAT, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. Iar rolul lui Iisus este de a face cunoscut NUMELE LUI DUMNEZEU/ HASHEM, tuturor! Ioan 17:25-26 VDC [25] Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis. [26] Eu le-am făcut cunoscut NUMELE TĂU și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu să fiu în ei.”
|
|||
|
|||
![]()
Important din ce ai zis este daca in final consideri ca Fiul este egal cu Tatal , cu exceptia nasterii : Unul e nascut celalalt nascator. Indiferent ce denumiri si roluri folosesti ,daca nu il consideri pe Fiul egal cu Tatal in dumnezeire, atunci nu il jignesti doar pe Dumnezeu ci si pe propriul tau copil daca ai.
|
|