![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Avem indicații clare în Biblie despre cum trebuie să ne rugăm chiar de la Cel căruia ar trebui sa ne rugăm.
Adică mi se pare normal să te rogi exact cum îți cere Dumnezeu, altfel nu faci decât să…. Vorbești singur,sau cu alți dumnezei sau sa te iluzionezi. Rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu,deci practic tu te adresezi Lui. Este un DIALOG! Dacă doar lansăm cereri în mod egoist și cerințe sau ne rugăm unor intermedieri nu facem decât să “stricăm” o relație pe care vrem să o construim. Pur și simplu fi sincer in acest DIALOG. Eu am momente când mă cert pur și simplu cu Dumnezeu,dar totuși incerc sa mențin o relație vie. Să fiu eu însumi cu El! Degeaba ii recit texte prefabricate, că nu are nevoie de “laude” gratuite și fără esență. Avem mai jos doua indicații extrem de clare date de Iisus: 1.Trebuie să ne rugăm TATĂLUI! Așa cum a spus și în rugăciunea TATĂL NOSTRU. Matei 6:6 VDC [6] Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. 2.Cantitate nu înseamnă calitate,deci degeaba bagi 16 acatiste,care probabil nici nu îl includ pe TATĂL in ele. Matei 6:7 VDC [7] Când vă rugați, să nu bolborosiți aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulțime de vorbe, vor fi ascultați. Daca alunecăm in rugăciunile omenești care sunt doar gură și buze. Rugăciuni din frică. Isaia 29:13 VDC [13] Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinstește cu gura și cu buzele, dar inima lui este departe de Mine și frica pe care o are de Mine nu este decât o învățătură de datină omenească. Sunt totuși și niște condiții pentru a putea fi “auzit”, Prima este să fie chemat NUMELE LUI /HASHEM! 2 Cronici 7:14 VDC [14] dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga și va căuta Fața Mea, și se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui țara.