![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Încrederea în Dumnezeu este cea care te va scăpa de această frică pe care ți-o provoacă vorbele mamei tale. Caută să îl cunoști pe Hristos, să te apropii de El – prin Evanghelie, spovedanie, împărtășanie –, să-ți faci o rânduială de rugăciune, să ierți, să trăiești pe cât posibil fără păcat, și atunci vei căpăta încredere, frica va dispărea, te vei simți tot mai puternică pe măsură ce credința va crește. După cum ne spune Hristos, numai Dumnezeu este bun. Putem fi siguri că, dacă vom căuta ajutorul și protecția lui, chiar și rele de ni se vor întâmpla, ne va da puterea să le ducem.
În privința presupusului preot menționat de mama ta, fie nu este adevărat ce ți-a spus, fie a reinterpretat ceea ce i s-a spus – pentru că preoții binecuvântează unitatea și buna înțelegere dintre soți, nu zâzania pe care uneori părinții încearcă să o bage între ei ca să-i despartă; dacă ar face așa, ar fi un mare păcat din partea lui, căsătoria fiind una dintre cele șapte Taine ale Bisericii, iar el n-ar mai fi un om al lui Dumnezeu, ci un aliat al celui rău, care face tot posibilul să distrugă dragostea dintre oameni. Dar cel rău nu are nicio putere asupra omului care îl caută pe Dumnezeu și se apropie de El așa cum ți-am spus mai sus. Prin Taina Cununiei voi ați primit un har, o putere de la Dumnezeu care trebuie mereu actualizată, cultivată, întreținută, căci prin ea se face vie mereu dragostea dintre voi, ca familie ținută în brațe de Dumnezeu – pentru că numai atunci este Taină, când comunicăm tot atât de mult între noi, cât și cu Dumnezeu, pe care-L facem mereu prezent în viața și iubirea noastră. Cu atât mai mult ar spori unitatea voastră ca familie, dacă și soțul tău s-ar apropia de Hristos, sporind amândoi și aprofundând o legătură veritabilă cu Dumnezeu, nu una la nivel de superstiție. Iată aici un fragment dintr-o rugăciune potrivită pentru voi, pe care o poți găsi întreagă aici. Nu o lua ca pe un talisman, ci mai degrabă ca pe un model de rugăciune care probabil va rezona cu durerea și năzuințele inimii tale: Citat:
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 20.07.2025 at 07:40:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumim!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
||||
|
||||
![]()
Să ne fie de folos. Într-adevăr, frumoasă rugăciune pe care și eu tocmai am descoperit-o și îmi pare rău că nu știu cine a alcătuit-o. Restul ei, care se află pe saitul indicat, este tot atât de frumoasă, de simplă, odihnitoare și aducătoare de pace.