![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca e din ce in ce mai clar ca nu doar in UE e prosperitate, de fapt UE incepe incet ,incet sa o ia in jos,datorita comoditatii si suficientei sale. Si da, China,Ucraina,Rusia au aratat ca se poate dezvoltare si fara a face parte din lumea occidentala, adica prin ei insisi. Rusia ar trebui totusi sa o scoatem ca a avut resurse naturale enorme la dispozitie, dar e totusi de admirat izolarea lor, si dorinta lor de a isi creea o lume porprie, sa aiba si cercetare, sa isi faca si internet singuri , sa se descurce cumva singuri.
La noi nu s-a putut ca s-a dus mult in consum,prin iluzia pesedista vanduta zeci de ani celor nevoiasi, dar in ultimii ani s-au trezit si pesedistii, si vad ca aloca jumatate din imprumuturi la investitii. Eu sa fiu in locul conducerii as fi cel mai mare sustinator al UE,ca o cale sigura, dar as deschide usa si catre alternative , nu vad de ce China nu ar putea sa intre si la noi asa cum incepe sa intre la unguri, Oricum pe termen lung trebuie sa fim pregatiti de suprematia lor,nu are cum sa fie evitata, si probabil de aceea multe guverne pastreaza rezerva , amanand inevitabilul cumva. Dintre occidentali ,rusi si chinezi, chiar daca chinezii ar fi o civilizatie milenara (sa nu ii limitam la ultimul secol de comunism), parca i-as prefera pe primii doi.Dar noi trebuie in primul rand sa prindem curaj,si sa ne descoperim pe noi insine, si sa incercam sa cultivam prietenia atat cat se poate cu toti Last edited by iustin_dumitru; 22.07.2025 at 05:54:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă-ți vin imigranți care lucrează la negru și în meserii de genul curierat și după scot 90% din câștiguri către țările lor de proveniență nu câștigi nimic de fapt, îți furi doar căciula și îți privezi bugetul de stat. Cred că trebuie făcută o ordine între livratorii pe bicicletă, trotinetă etc, foarte periculoși în trafic și pe trotuare se pot face accidente cu pietonii din cauza lor, unii nu știu regulile de circulație.