![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sigur că trebuie procedat cu delicatețe, cu grijă să nu jignești și chiar să nu se simtă jenat cineva de cuvintele tale – așa cum am găsit spus chiar într-o rugăciune –, să simtă că o faci dintr-o preocupare sinceră pentru mântuirea lui, din dragoste. Iar dacă n-avem dragoste față de cineva, poate că nici nu suntem datori să-l tragem de mânecă, pentru că asta înseamnă că încă n-a m terminat lucrul cu bârna din ochiul nostru. Căci dacă ne-am fi curățit – ochiul lăuntric, inima –, atunci am fi avut și dragoste. Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Observatiile tale foarte echilibrate si utile ca de obicei
"Nu le cere să se conformeze unei măsuri duhovniceÈti la care nu au ajuns! ViaÈa nouă în Hristos trebuie dorită de fiecare" Da,principala noastra arma e rugaciunea pentru celalalt, si acceptarea lui asa cum e. ( dar nu ma refer la cei apropiati,la copii,unde ai mai multe arme). O gresala frecventa care o fac e sa vorbesc putin superficial, si atunci celalalt imediat se leaga de ce si cum zic ,pierzand esenta indrumarii,ca si cum ar veni de la mine. Daca esti f atent cu ce zici, si mai mult concentrat pe tine decat pe el , adica pe ce crezi tu, atunci poti lua lucrurile si explica ce crezi intr-o anumita problema, dar facand apel la autoritatea care a zis asta, incercand sa pastrezi spiritul in care acela a zis-o, altfel interpretarile tale proprii te pot rataci. |
|