![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
O sa incerc sa comentez cateva pattern-uri care apar in rugaciuni ,care toti le folosim , caci nu cred ca sunt comentate undeva,dar multi din noi le simtim. Nu stiu exact utlitatea unui asemenea demers, poate de schimb de informatii
Citat:
Nu singuri ne mantuim ,nici in mod automat , ci prin conlucrarea noastra cu El. Dara fara El ,Duhul harului, nici macar nu putem pune inceput dorintei noastre de curatire Citat:
Citat:
Am sti ca am scapat de unele ,doar daca viata noastra s-ar schimba radical si nu le am mai face Sunt multe alte lucruri asemenea care desi mereu repetate, si parand mereu acelasi , adesea dezvaluie noi intelesuri si noi stari de spirit. Nu cred ca a facut cineva analiza rugaciunilor in afara de Tatal Nostru despre care mai multi Sfinti parinti au scris. Asa ca daca e un demers util, sigur zilele viitoare imi va veni daca sa continui sau nu. Dar macar pe mine sa ma ajute ca de la minte rugaciunea sa coboare si la buze si in final la inima Last edited by iustin_dumitru; 10.08.2025 at 21:34:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca să fie și mai interesant, iată un comentariu – la această rugăciune începătoare, dar și la altele – pe care l-am găsit în Catehismul Ortodox "Viu este Dumnezeu" apărut la Editura Harisma în 1992 și reeditat de Episcopia Alba Iuliei: https://archive.org/details/ViuEsteD.../n475/mode/2up
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|