![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar exact asta a facut: amintestet-ti cu Israel ca l-au vazut ca un stalp de foc si degeaba. Apoi mai mult decat a fost aratarea lui Hristos ,nici ingerii din cer nu puteau spera. | Tocmai pentru ca la sfarsit pur si simplu s-a aratat atat de vizibil,prin minuni ,intelepciune si iubire desavarsita , a mai lasat acest minuscul obstacol ,singurul: sa nu se aratte si dupa Inviere . Amintesteti ce ziceau preotii in ziua rastignirii: coboara de pe cruce si vom crede. Ce zicea Filip : "Arata ne pe Tatal si ne e de ajuns" .Si ce raspunde El : " De atata vreme sunt cu voi Filipe si nu m ai cunoscut? " Deci a fost mereu cu noi si este si in prezent, caci de aceea a luat trup de om o singura data, ca sa ramana cu noi pentru totdeauna Last edited by iustin_dumitru; 21.08.2025 at 22:11:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca era om dupa trup cum a fost posibila nasterea Lui doar din Fecioara cum spune profetia lui Isaia? Last edited by ALARIC; 22.08.2025 at 12:01:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum contează ce cred, cum vad, eu sunt ateu, ce legătură are cu subiectul? Da pot sa o explic logic, minune, ta da! Nașterea din fecioara este o minune făcută de Tatăl, la fel ca și învierea lui Isus. Natura divină a lui Isus presupune o inginerie a lui Dumnezeu prin care "repara", vindeca, firea decazuta a omului. Nu mai este încadrată la capitolul minune si este o lucrare, și o noua funcționare viabila a omului. În acest sens Dumnezeu nu mai este un magician, cât mai mult un inginer în biologie. Și de aceea am și deschis acest subiect și am demonstrat prin filozofie analitică nonsensul dogmei. Da pentru mine altceva este stupefiant, cum ai ajuns tu să deduci ca nașterea lui Isus este un argument pentru natura sa divină. Poți sa explici? |
|