Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2025, 02:08:25
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Aceea este o alta categorie, grupul celor "linistiti". Pentu cei cu comportament antisocial, deseori agresiv si chiar violent cu parintii, cu cei apropiati societatea a venit in "äjutorul" lor cu uriasa umbrela de antidepresante. Asta-i motivul pentru care nu mai vedem manifestari vechi ortodoxe, de vindecari duhovnicesti comunitare a crestinilor, de oarece mamona TRONEAZA deasupra tuturor traditiilor noastre, imperiul banilor farma coplesindu-i pe toti.
Antidepresive se dau la mulți și la oamenii care sunt triști și trec printr-o decepție, deci psihiatrul va da la greu prescripții de genul fiindcă așa e el tributar unor concepte despre chimia creierului, echilibrare cu substanțe șamd.

Citat:
Nu am vazut ca preotii sau monahii sa se planga de acest fenomen de neparticipare a indracitilor la slujbe asa cum era pe vremuri.
A fost cazul Tanacu prin 2004, acolo s-a rupt ceva, un preot tânăr, râvnitor și o obște săracă și muncitoare a fost terfelită pe tot mapamondul, aruncați în închisoare ca ultimii vagabonzi, deveniți subiecți de film, de amuzament, de uimire, de făcut bani pe ispita lor.

Văd că nici de Sfântul Vasile, 1 ianuarie PF Daniel nu a mai permis să se citească dezlegările, de un real folos, practic, meditativ-reflexiv, la cuvintele ecteniilor.

Citat:
La mine in Parohie vine un tata tanar, solid care isi care copilul, amaratul de el, maricel de vre-o 7-8 anisori, pe umar, copilul fiind pe burta incovoiat, cu capul in jos. Biserica insa fiind mica nu poate sa intre prea mult fara sa deranjeze "ätmosfera de rugaciune liturgica" sau sa gaseasca un coltisor unde sa-l puna pe pamant pe amarat in asteptarea preotului. Sta omul ce sta pe la intrare, mai loveste pe cativa cu picioarele copilului dupa care n-are ce face si pleaca.
Am văzut o singură dată după un maslu un copil cu tulburări din spectrul autist, care țipa prin Biserică, dădea cu pumnii prin icoane a lovit sticla unei icoane fără deteriorare, a venit o bătrână să-l oprească și a căzut din busculadă, a luat preotul copilul l-a miruit și i-a zis mamei să-l ia și să plece, probabil făcea așa că era peste răbdările lui să stea atât 2 ore și ceva.

Citat:
Asa din auzite aflam tot felul. Important pentru cresterea duhovniceasca a maselor de credinciosi este ca accesul la aceste cazuri sa fie cat mai larg. Eu unul nu am mai auzit de mult ca cineva "sa se mai bage"la un asemenea asalt asupra intunericului.
Păi sunt mănăstiri unde se citesc dezlegările, probabil pentru impact maxim se folosesc Post-Rugăciune-Spovedanie-Împărtășanie-Maslu și dezlegări și e un tratament complementar - holistic cum vrei.

Citat:
De ce crezi ca nu-i vrea nimeni pe preotii tineri cu fumuri in cap? Majoritatea tragem spre tradite si vindecare duhovniceasca taraneasca din topor, unde preotii si monahii se lupta practic corp la corp cu necuratul, urlete, lichide, scuipaturi, mai fac si pe ei. Aia este lupta, nu "toate-s bune si frumoase stimata marchiza"

Păi sunt și preoți tineri râvnitori, auzisem un preot de mir că i-a spus unui călugăr care dorea să-l ocrotească să nu citească moliftele, că moliftele sunt pentru preoți - egal dacă de mir sau ieromonahi.
Dar tot același preot spunea că după niște dezlegări, a avut copilul lui ceva tulburări și a stat numai în rugăciuni să-l echilibreze.

Citat:
Din nou, parerea mea...ca doar stii ca eu sunt foarte doritor de participare la proceduri de genul asta pe care le consider adevarata medicina sufleteasca, nu antidepresantele care tin manifestarile dracesti sub control toata viata.
Mă gândesc la un thread despre Sfântul Maslu.