![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Ar mai fi de încercat la Mânăstirea Văratic (Căminul social-filantropic «Cuvioasa Nazaria», 50 de locuri) și la Pasărea (30 de locuri).
Dacă nici aici nu aveți succes, dați telefoane la arhiepiscopii punând această întrebare.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci, atenție la cuvinte:… femeia nu a fost rugată sau ajutată să se mute din lipsă de suporți locali ci a fost PRIGONITĂ, caz în care cu siguranță de 100% știu toate arhiepiscopiile prin networkul lor virtual fulger, și celelalte msg-ruri de tot felul și toate restul de drăcovenii de comunicare din ziua de azi folosită inclusiv la mănăstiri între mai marii de acolo. Poate primim lămuriri mai clare cum anume a fost prigonită această monahie bolnavă de plămâni. Vă rugăm să ne dați detaliii și o descriere a situației domnu Militaru Ce fel de boală are, este infecțioasă, necesită izolare? Analizele ce spun? Vorbim despre TBC?
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 25.10.2025 at 19:44:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acest Părinte a fost ulterior canonisit de Episcop deoarece ducea femei din lume direct in pustie. O Maica tânără a fost mancata de urs in pustie. În urma acestui scandal nu i s-a mai dat voie sa slujească, spovedească si sa ducă pe cineva in pustie, dar el a continuat. Pe Maica Pahomia au dus-o intr-o mânăstire deoarece era evident ca ar fi crima sa o mai tină in pesteri sau chilii pe munte la înăltime, mai ales iarna. În mânăstire Maicile s-au smintit de boala ei, pentru ca tuseste, expectoreaza permanent, motiv pentru care nu se odihneste ziua si noaptea din cauza secretiilor cu care se sufocă. Nu exista tratament curativ. Nu i-au permis accesul la bucătărie când erau ele la masa, nici in Biserica la slujba pentru ca deranja slujba cu tusea si expectoratia. Au izolat-o ca pe un lepros. Au tinut-o in chilii fără pardoseală, direct pe pământ, chlii cu mucegai si chiar in grajdul de animale ca să nu se mai tulbure din cauza expectoratiei permanente. Toate aceste locuri unde a fost tinuta i-au înrăutătit starea bolii si i-au agravat simptomele. A sesizat Epuscopia de situatie după care au început atacurile din partea lor pentru ca a sesizat situatia. A făcut atac cerebral minor in urma atacurilor lor de supărare. Acum este intr-o garsoniera in oras. Nu este paralizata la pat. Însă trecutul nu mai ajută. Important e sa îsi găsească un loc sa aibă măcar pace si liniste pana la moarte. Ideal ar fi un azil de Maici, fiind monahie, sa nu moara între mireni. Multumim din adâncul sufletului! Last edited by Militaru; 26.10.2025 at 14:09:49. |
|
|
||||
|
||||
|
De ce țineți atât de mult să moară între maici, dacă la acestea nu a aflat nici un strop de milă creștinească?
N-ar fi mai bine să căutați un loc unde să fie îngrijită cât de cât omenește, chiar dacă acesta ar fi în lumea laică? Nu că ar fi ușor de găsit aici, pentru că noi, românii, stăm foarte prost la capitolul "grija față de aproapele", chiar și atunci când aceasta face parte din fișa postului, fiind remunerați pentru asta. Însă aria de căutare a unui astfel de loc ar fi mult mai largă și, prin urmare, și șansele ca maica să aibă un sfârșit mai puțin dureros ar crește.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu știu dacă dreptul canonic are si excepții cum e situația de față. Aici numai un teolog poate spune. Părerile Preoților sunt împărțite in cercul unde ne învârtim noi. Nu este o părere unanima. Cred ca ar fi bine si pentru starea psihica a Maicii, sa nu o apuce disperarea ca nu se mânuiește din cauza ca moare in lume. Poate Bunul Dumnezeu se va indura de dansa si va găsi loc. Din ce am cautat la azilele de maici(puține avem in tara noastră) nu îngrijesc Maici, ci acolo sunt Maici care îngrijesc vârstnici civili. Prin urmare greu de tot. Mi se pare ca nu suntem pregătiți pentru astfel de situații. Rugati-va va rog pentru dansa! Mulțumesc! Iertare! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In fine, fie ca Rugăciunile Domnului sa o ocrotească de tot raul si sa își găsească un așezământ pentru a muri departe de oameni. Spuneți rugaciunea asta ori de câte ori puteți pe zi: Doamne Dumnezeul nostru, primește această rugăciune a noastră pentru toți monahii și monahiile din mănăstirile și schiturile lumii. Întărește-i în credință, dă-le putere în nevoințele lor zilnice și ocrotește-i de tot răul și de toate ispitele. Ajută-i să se roage pentru noi, păcătoșii, și fie ca rugăciunile lor să ne fie de ajutor în această viață, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iată ce spune Sf. Teodor Studitul: "Nu locul mântuiește pe monah, ci ascultarea. Oriunde se va afla, dacă păzește făgăduințele sale, este cu Dumnezeu.” În plus, în BOR, monahii bătrâni și bolnavi sunt trimiși, cu binecuvântarea starețului sau episcopului, fie în așezăminte monahale de îngrijire (care or fi acelea?), fie în centre medicale. Prin urmare, ar fi bine ca maica Pahomia să ceară binecuvântare de la episcop ori duhovnic pentru a merge acolo unde poate găsi alinare suferințelor. Foarte tristă situația pe care ați descris-o și ea arată că rugăciunea nu înseamnă nimic dacă nu este însoțită și de faptă, respectiv că slujirea lui Dumnezeu nu este veritabilă dacă îl neglijăm pe bietul om de lângă noi.
|
||||
|
||||
|
Corect. Foarte adevarat spus. Dacă rugaciunea este neînsoțita de fapta, este ca si cum (vorba personala aici) am vrea sa primim binecuvântările Izvorului Vieții fără a astupa, prin fapte bune pe lângă rugaciune, găurile din fântâna noastră interioara.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|
||||
|
||||
|
Nu vreau sa stric acest thread pentru rugaciune, sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca rugăciunile noastre pentru aproapele mai ales, sa fie cat mai din suflet...
Dar, legat de Maica Pahomia... ei bine ea nu e in viata: Citat:
Poate sa ma ajute cineva cu clarificări, vorbim de o Maica Pahomia diferita???? Dumnezeu sa o odihneasca pe Maica Pahomia, Monahia fondatoare a mănăstirii Pasarea.
|
|
|||
|
|||
|
Da. Sigur ca da. Am descris mai sus situația dânsei când am făcut apel la rugăciune. Maica este in viata si cauta loc intr-o mânăstire sau Așezământ monahal unde sa fie îngrijită.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. | dorinastoica14 | Rugaciuni | 186 | 29.09.2010 23:45:09 |
| Sfintii Parinti se adresau tuturor persoanelor sau doar unui grup/categorie?? | 52ZIZO | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 28.08.2010 10:38:45 |
| Arhimandritului Lazar Puhalo din anul 1989 adresata unui grup de catehumeni | patinina34 | Biserica Ortodoxa Romana | 1 | 28.12.2008 01:20:50 |
| Pelerinaj cu grup, duminica | Z.Lidia | Pelerinaje la locuri Sfinte | 4 | 26.05.2008 06:35:18 |
|
|