![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Pacat ,mie imi lasasei impresia prin franchetea cu care o spuneai . ca ai dori sa vezi semnele divinitatii intr-un mod real.
Citat:
Desi Ioan a fost ales inca din vecie sa deschida calea Domnului , a fost ridicat la cea mai inalta cinste intre oameni , cu toate acestea el nu a primit ceea ce noi prin cuvantul care a ajuns la noi,si ucenicii lui in ziua aceea au vazut : [u]Orbii Orbii care isi capta vederea, schipoii care umbla, surzii care aud . Nu a auzit si nu a vazut acetsea , si de aceea ii si trimite pe ucenici. Ce sens avea sa ii trimita daca ar fi auzit si vazut cu urechile lui ? Da, a auzit despre acestea de la diversi, darr nu le-a auzit si vazut concret, caci pe atunci nu era inca scris Cuvantul. Si eu daca as auzi ca a fost unul Iisus care a vindecat o multime, as da din umeri. Ca eu as vrea sa il aud pe EL insusi vorbind Deci pana si Ioan care stia ca Acela este si avea credinta , isi doreste sa auda si sa vada concret, chiar prin ochii acelora trimisi de el, care ii voi relata in detaliu cuvintele Lui. Si ghici ce va face ,cand se vor intoarce trimisii lui ? Ii va CREDE . De ce? Pentru ca ii vor da detalii , ii vor relata direct cuvantul Domnului, il va auzi ,si va crede ! Aceasta ni se cere si noua . Sa auzim cuvinte dumnezeiesti , intelepciunea transpartenta, porunci minunate, vindecari miraculoase, puterea infinita a credintei si sa credem . Daca nu vei vedea ca o boala poate fi vindecata miraculos, nu vei crede ca Dumnezeu o poate face? Daca nu vei vedea un semn pe cer (cum ziceai) nu vei crede ca intr-o zi, la venirea Sa minunata ,acesta chiar va fi? Deci zi-mi la ce iti folosesc ochii fizici, sau ce putere au ei daca nu sunt luminati de lumina interioara a credintei? De ce se zice curvarului sa isi scoata mai bine ochiul cel drept in loc de a pacatui ? Nu tocmai de aceea , ca sa ramana cu privirea interioara limpede , caci "inima curata e aceea care il vede pe Dumnezeu" Last edited by iustin_dumitru; 18.11.2025 at 01:44:00. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
1-2. Incorect, Ioan i-a trimis pe ucenici sa-i confirme prin ce aud si vad ei cu ochii lor. El DOAR a auzit despre "cineva" care face vindecari. Ca urmare, nu se poate increde in urechile lui si pe niste zvonuri, vorba aia, la cateva cartiere mai incolo, nu acum 2000 de ani. Lui ii trebuie musai confirmare precisa, DETALIATA de la cineva de incredere, nu orice reporter al vremurilor, pentru a se convinge ca nu este pacalit sau dus cu vorba! Atentie, asta fiind in inchisoare! 3. De AUZIT a auzit de la diversi, ca doar se vorbea, dar a tinut sa trimita pe cineva ca sa si vada! 4. Pai normal ca-i va crede, ca doar sunt ucenicii lui de incredere, practic intr-o mare masura ochii lui. Ei ii confirma ca Iisus, varul sau dupa mama, este cel Ales, Messia. De acum nu i-a mai pasat asa de mult de statutul sau de detinut. 5. Gresesti, eu nu am zis SEMN, tu ai zis asta. Eu am zis Scriere, explicatie, lamurire, clarificare( In conditiile minciunii Generalizate de pe Pamant), scrisa in cuvinte pe care sa le intelegem oriunde pe planeta ne-am afla indiferent de etnie. Lasa-ma te rog cu metaforele, semnele, traznetele, tunetele omului primitiv... si alte abureli literare ale limbajului figurativ. 6. Sper ca glumesti. 7. Cand scoti un ochi ramai cu celalalt pentru a vedea. Stiu oameni care conduc masini cu un singur ochi. Hristos niciodata nu a mentionat orbirea totala. Ai grija cum pui problema. Deasemenea sa nu uitam: "Smerenia mincinoasa orbeste omul in asa hal, ca il sileste nu numai sa creada ca e smerit si sa dea de inteles celorlalti ca este astfel, ci sa o spuna deschis, propavaduind-o cu mare glas. "("Urmarea lui Hristos", cartea III, cap.2).
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 18.11.2025 at 02:23:16. |
|
|