Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2025, 11:51:41
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

În continuare ofer, ceea ce pare a fi unul dintre cele mai complexe vise, aș îndrăzni să spun ,
pe care l-am avut vreodată.

Nu neapărat cel mai intens,viu sau marcant.Dar cu siguranță cel mai elaborat, stratificat,extins și semnificativ din punct de vedere al simbolismului pe care încă încerc să-l descifrez.

Adică “lumea” construită în acest vis,avut chiar azi noapte,cumva continuat în mai multe etape de somn, fiindcă m-am trezit de vreo 3 ori, și după ce adormeam iar intrăm în vis și-l continuăm dar desigur în alt plan.

Pare așa ceva între Inception si Divina Comedie , desigur la o scară mai mică.

Însă trecerile din Lumea Viilor și a Morților și planurile Subterane cu cele oarecum Paradisiace,plus asocierea între oameni vii și oameni morți, alături de scene relevante și cheie cu persoanele importante din viața mea….

Totul părea pus în scenă doar cu elemente semnificative și relevante din întreaga mea viață și cu oamenii importanți din viața mea, adică familie, persoane din trecut și chiar persoane decedate.

Desigur totul într-o notă infern/paradis și am spune o lume intermediară.

Eu zic să începem,nu neapărat într-o ordine “cronologică” fiindcă visul nu are niciodată așa ceva.

Cu mai degrabă în secvențe ,asa cum le am încă vii,și restul încerc să le expun în cuvinte, fiindcă sunt extrem de cinematice.

Bun,de aici descriu efectiv visul:

“Primele scene din vis încep cum altcumva decât cu numele lui Dumnezeu, repetat de mine,și spuneam aceste două cuvinte “Yahweh,Elohim”,le tot repetam cumva într-un fel de invocare, rugăciune, adorație etc.

Iar de undeva,apare o alta voce batjocoritoare,care este de multe ori prezentă în visele mele cu tematică religioasă,unde eu mă rog sau încerc să invoc prezența divină.

Iar acesta voce rostea blasfemic și batjocoritor aceste nume,ca un măscărici,un bufon încercând să acopere și să râdă de cum rosteam eu aceste nume.

Ei bine acesta ar fi intro-ul visului….

In vis urmează niște evenimente cu persoane din familia mea, însă fiecare scena acoperă exact elementele esențiale din viața acelor persoane însă în raport cu mine.

De exemplu bunicul se afla pe acoperișul casei, cumva încercând să acopere casa ducând niște table,iar eu eram îngrozit ca nu cumva sa cadă.

Echivalentul în real este că bunicul a căzut în realitate din pod iar eu am leșinat în acel moment din cauza șocului.

Deci fiecare secvență din vis avea oarecum un echivalent în realitate.

Desigur,nu voi putea oferi toate detaliile referitoare la familie pe care le-am avut in vis, deși sunt destul de esențiale în contextul visului, dar asta e,țin eu eu la anumite chestii private.

Însă imediat după ce am ieșit din zona aceasta de evenimente cu familia,din cei încă vi,trec pe alt “tărâm”.

Ies din zona aceasta intermediară,și ajung într-o zonă luminoasă, parcă și culoarea a devenit dintr-un gri așa spălăcit,ca un film de Villeneuve,mergem deja în What Dreams May Come,cu Robin Williams.

Si chiar părea paradisiac, atât ca imagine, cât și ca simțire.

Intru în acea zonă frumoasă,și pe cine credeți că văd?

Pe străbunica mea, despre care cred că am mai vorbit în anumite vise.

Acuma eu știu că subconștientul meu este mai atipic și îi place să “se joace”,dar în detaliu interesant este că cumva bunica “cânta” la fuior,așa cumva ca la chitară.

Era foarte fericita și bucuroasă că mă vede.

Și imediat m-a luat în brațe…. Credeți-mă, n-am simțit niciodată o îmbrățișare mai “puternică” mai vie,mai încărcată, mai ce vreți voi…

Niciodată,nici măcar în realitate!

Parea mai tânără decât era când a murit,dar știam că este ea, fiindcă este singura persoana din familia cu care a creat o legătură atât în viața cât și dincolo.
Dar fiind faptul că mă vizitează extrem de des.

Însă acum este prima dată când chiar merg eu la ea!

Însă așa cum v-am spus, noapte trecută am avut treabă,nu glumă!

Fiindcă din acel tărâm paradisiac,las puțin în urmă tărâmul intermediar, despre care mai am de zis câteva evenimente, și mai ales modul în care am plecat de acolo,spre zona unde vom merge direct, Acum!

Ajung direct într-o zonă underground să-i zicem,sau chiar un fel de infern,chiar iad, dacă vreți.

Și văd pe cineva cunoscut, desigur nu voi spune ce fel de relație am avut cu persoana respectiva,din motive lesne de înțeles.

Acea persoană incerca să-mi spuna ceva,dar nu înțelegeam nimic și o vedeam din spate.

Când s-a întors către mine avea gura acoperita,cu un fel de bandă alba, parcă se vedea și sânge,iar gura și banda se mișca,și se auzea un mormăit,ea incerca sa comunice.

Alături de ea se vedeau mai multe persoane,era o sală extrem de mare ,așa cum am spus sute de persoane,iar o voce parcă a strigat “Aveți o oră pauză”,sau 30 minute,nu mai rețin.

Cineva parcă mă “ghida” nu neapărat fizic lângă mine,dar o anumită voce îmi clarifica și explica anumite chestii.

De exemplu în legătură cu persoane asta legată la gura,pe care o cunoaștem, vocea îmi lămurește că este o pedeapsă.

Imediat ce dau sa plec, parcă pauza lor s-a terminat și văd cum persona respectivă este dusă înapoi la “locul de tortură”,care era un circular extrem de mare, și parcă gura îi era pusă în acel circular…

Îmi cer scuze pentru asemenea detalii,dar doar descriu ce am văzut….

Până la urma pare a fi “iadul”...

Pun pauză aici deocamdată pentru “efect” și revin cu restul detaliilor, fiindcă așa cum am spus,a fost un vis extrem de lung și complex…