![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
35. Litera Vav a intrat și a spus: „Ar fi bine să creezi lumea cu mine, deoarece eu sunt o
literă din Numele Tău HaVaYaH (Yod-Hey-Vav-Hey).” Creatorul a răspuns: „Vav, atât tu cât și litera Hey ar trebui doar să fiți mulțumite că sunteți conținjte în Numele Meu. Acesta este motivul pentru care Eu nu voi crea lumea cu proprietățile voastre”.Deși litera Yod a exprimat o cerere similară, Vav a gândit că Yod s-a întors în jos datprită mărimii sale excesive (forța spirituală). De aceea, Vav a pretins că ar fi bine ca lumea să fie creată cu proprietățile sale, în concordanță cu literele Vav-Hey din numele HaVaYaH, cu Lumina Cerească a lui Bina (Ima) a lumii Atzilut. Creatorul a dat același răspuns pe care l-a dat literei Yod – pe care a restricționat-o spunându-i lui DaY (Dalet-Yod): „Oprește-te la litera Shin și nu merge mai departe, astfel încât forțele impure sa nu se lipească de tine”. De aceea, literele Vav și Hey nu sunt potrivite ca lumea să fie creată cu proprietățile lor, deoarece ele au nevoie de protecție împotriva forțelor impure. Sfira Tifferet este descrisă de marea literă Vav (Vav cu un cap), deoarece are toate cele șase (Vav) Sfirot: Hesed-Gevura-Tifferet-Netzah-Hod-Yesod. Yesod este Sfira responsabilă de trecerea Luminii de la ZA la Malchut. Acesta este motivul pentru care are aceeași Lumină ca în Malchut – NHY fără HGT și tot aceasta este cauza pentru care Yesod este numit micul Vav (Vav fără un cap).
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|