![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
45. Rabbi Yosi a spus: „Am auzit de la marea sursă de Lumină, adică, de la Rabbi Shimon
Bar-Yochai, că BARAH este un cuvânt tainic, cheia care a inchis și nu a mai deschis. Și deoarece cheia a ferecat cuvântul BARAH, atunci nu era nici o lume și nici o posibilitate a existenței sale și nimicul cuprindea tot. Și cănd nimicul guvernează, atunci nu este nici o lume și nici existența sa. 46. Și atunci, când deschide această cheie, acele porți și totul devine pregătit pentru existența și evoluția generațiilor? Când a apărut Avraham, deoarece el este proprietatea lui Hesed (milă), despre care este scris: „Acestea sunt generațiile Cerului și pământului BeHibar’am (cu care El a construit)”. Totuși, omul ar trebui să pronunțe cuvântul nu ca pe Be-Hibar’am, ci ca pe Be-Avraham (în ebraică, aceste două cuvinte sunt formate din aceleași litere, dar într-o ordine ușor diferită). Atunci, tot ceea ce a fost tăinuit în cuvântul BARAH a fost revelat ca litere, cu alte cuvinte, Kelim s-au deschis ca să asculte. Și acolo a apărut Stâlpul de Procreare, Yesod cel sacru, pe care se bazează existența lumii, deoarece cuvântul BARAH e format din aceleași litere ca și cuvântul AVAR (trecut). El a întrebat: „Când este revelat, poate cineva să activeze și să producă generații?” Aceasta include trei întrebări: 1. Cînd va fi revelat? Când Malchut coboară de la Eynaim (unde a urcat ca rezultat al lui Tzimtzum Bet) la locul ei anterior, în Peh, ceea ce conduce către revelarea celor patruzeci și nouă de porți ale lui Hochma; 2. Când poate fi folosit? Când Ohr Hochma se îmbracă în Ohr Hassadim, și ca rezultat, AHP pot primi Ohr Hochma, deoarece până nu este îmbrăcată în Ohr Hassadim, MI = GE nu pot străluci în ELEH = AHP, iar Lumina nu este încă potrivită pentru primirea și folosirea de către cei de jos; 3. Ce înseamnă să producă, să multiplice generații? Generațiile sunt sufletele care există în lumile BYA, născute de către ZA de Atzilut. După ce ZA primește Luminile lui Hochma și Hassadim (Lumina perfecțiunii), această Lumină îi permite să facă un Zivug cu Nukva și să nască sufletele celor drepți. Avraham este proprietatea Sfirei Hesed în Partzuf ZA în timpul Gadlut (marele stadiu), când Hesed se înalță și devine Hochma: Sfirot HGT devine HBD
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|