Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Istoria bisericii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2026, 23:21:07
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

Individualismul în Biserică se vede și prin străinătate că se fac tot felul de spectacole .
Am zis ca comuniunea e opusa individualismului,nu in Biserica, ci sunt cei care se pozitioneaza in afara Bisericii ,pentru ca asteapta totul de la ei insusi, chiar si in credinta.

Si eu cred ca sufar sau am suferit de aceasta , ca deoarece Biserica ar fi imperfecta conform criticii mele, nu ma pot baza pe ea, si atunci trebuie sa gasesc eu insumi o solutie care sa ma apropie de credinta . Nici macar protestant nu eram ca aceea macar au o Biserica, asa cum sunt ei. Eram pur si simplu invidualist,crezand ca sunt ultimul aparator al Adevarului.

Acum insa, am dat mai mare atentie a ceea ce oricum aveam sub ochi, adica rolul Duhului Sfant in credinta si gandirea noastra , si ca prin farmec am inceput sa nu ma mai cred centrul universului .

La acest soi de individualism ma refeream.

Biserica prin excelenta este comuniune , nu dispare rolul eului propriu , dar se implineste in legatura cu ceilalti.

Nu dispar cautarile, dar nu mai este povara egoului care vrea calea sa personala.
Reply With Quote