Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2026, 13:10:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Nu am gasit informatia asta ca au bombardat instalatii petroliere. Din ce am citit, au bombardat statii radar, instalatii antiaeriene, centre de comanda, unitati militare, infrastructura civila energetica (i-au lasat fara curent si apa) etc. Nu cred ca au interes sa incapaciteze productia, am vazut ca doar le confisca petrolierere, azi dimineata am vazut ca au confiscat si pe al 6-lea!!! Paralizeaza exporturile.
Au bombardat un port din Maracaibo pe unde se exporta petrol, petrolierele confiscate nu ar fi ale Venezuelei, ci ar fi un fel de nave fantoma, care-și schimbă pavilionul.

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Legat de revolutiile astea din America de Sud si nu numai, cea mai proasta idee "suverana" e sa nationalizezi industria. Statul trebuie doar sa reglementeze, nu sa se faca proprietar si sa alunge investitorii, e cel mai prost administrator, proprietatea privata e sfanta.
Da, văd, de aceea China a ieșit pe excedent comercial

China zguduie piețele mondiale cu un excedent comercial record de aproape 1,2 trilioane de dolari. Exporturile Beijingului explodează către Asia, Africa și America Latină în fața presiunilor americane, în timp ce economia globală resimte forța manufacturii chineze și tensiunile comerciale escaladează

China a anunțat miercuri un excedent comercial record de aproape 1,2 trilioane de dolari pentru anul 2025, impulsionat în principal de explozia exporturilor către piețele non-americane, în timp ce producătorii chinezi și-au extins prezența globală pentru a contracara presiunile constante ale administrației Trump, raportează Reuters.

Politicile guvernamentale care au încurajat companiile chineze să diversifice piețele dincolo de cel mai mare consumator mondial, concentrându-se pe Asia de Sud-Est, Africa și America Latină, au dat rezultate, protejând economia de taxele vamale impuse de SUA și de tensiunile crescânde în domeniul comercial, tehnologic și geopolitic de când Donald Trump a revenit la Casa Albă.

„Economia Chinei rămâne extraordinar de competitivă”, a declarat Fred Neumann, economist-șef pentru Asia la HSBC. „Aceasta reflectă atât creșterea productivității și sofisticarea tehnologică a producătorilor chinezi, cât și cererea internă slabă și capacitatea excedentară asociată.”

Privind către 2026, Beijingul se confruntă cu provocări majore, inclusiv critici din ce în ce mai multe la nivel global privind practicile sale comerciale, supra-capacitatea industrială și dependența excesivă a altor economii de produsele-cheie chineze.

sursa ziarul financiar

_______

Evident, americanii încearcă să taie accesul la petrol al industriei Chinei și chiar și revoluțiile din Iran sunt tot în zona asta, locul 1 e Venezuela la Petrol și 3 e Iran.

Last edited by Iorest; 16.01.2026 at 13:14:16.
Reply With Quote

Tags
curente, evenimente, interpetari, opinii