![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adica suntm limitati in ce putem face, in mare parte sa-l simtim, sa fim protejati si Doamne Ajuta, clar asa este. Insa oare ce ne lipseste sa primim o cantitate indoita de Har precum au primit Apostolii care savarseau minunile listate de mine si multe altele despre care doar visam, ni le imaginam, chestii fantastice de film holiwoodian, de razboiul stelelor, luptatori Jedi, Bruce Lee, Avengers. Insusi Iisus ne-a asigurat( prin acel "Indrazniti, Eu am invins" (lumea in care voi traiti, a Satanei)) ...ca si noi daca am avea credinta cat u bob de mustar si avem vointa precum cred ucenicii lui(plus puterea uriasa primita) vom putea face minuni nemaivazute, ...iar viata noastra este scurta comparata cu cea a vechilor traitori, Patriarhi! Nu avem timp de pierdut, trebuie sa ne grabim! Unii dintre sfinti au ajuns precum niste faclii in intunericul bezna inconjurati de bestialitati la anumite nivele impresionante de credinta, de indrazneala si vointa in a face minuni in ciuda faptului ca de la caderea din Paradis traim in imparatia sinistra a Mamonei, a satanei insa cu multa NADEJDE IN Dumnezeu mantuitorul nostru! Citat:
Oare unde le era scutul divin dat prin Botez? Aici inca ne aflam cufundati total intr-o mare nebuloasa. Stiu asta pentru ca si multi tineri m-au intrebat si au avut SI CONTINUA SA AIBE aceeasi dilema . Partea cu martirizarea lor nu le este clara deloc dpdv al motivului asa cum nimeni NICIODATA nu are chef sa moara doar asa de dragul unei idei. Tinerii sunt convinsi ca sunt povesti. Unde le era PROTECTIA acestor primi crestini devorati de lei si ucisi de gladiatori si alti satanisti? Oare credinta lor era MICA? Clar au murit din morti cumplite deoarece i-am vazut pe frescele basilicelor romane de la Roma, Venetia si Ravena. Viata lor oare a fost prea scurta pentru a avea ragazul sa capete in timp aceleasi puteri divine precum Proorocul Ilie, sau Daniel in groapa de lei hamesiti, unde acestia in loc sa-l insface, s-au culcat la picioarele lui si i-au lins talpile, iar focul cuptorului unde a fost aruncat nu i-a ars nici macar un fir de par?
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 19.01.2026 at 21:26:13. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
„Lăsați-mă să fiu hrană fiarelor, prin care îmi va fi dat să ajung la Dumnezeu. Sunt grâul lui Dumnezeu și voi fi măcinat de dinții fiarelor, ca să fiu găsit pâine curată a lui Hristos.” (Epistola către Romani, cap. IV) Ori, mai înainte, primul martir creștin, Sf. Ștefan, a văzut cerul deschizându-se în momentul în care era lapidat. Duhul Sfânt era atât de arzător în inimile lor, încât viața lor nu mai era cea a sufletului, frica era anulată, durerea desconsiderată, pentru că răsplata era atât de promițătoare și atât de aproape! Experiențele pe care le-au trăit martirii, sfinții, rugătorii atestă cu prisosință prezența și lucrarea Duhului Sfânt în Biserică. Pentru ce am dori dovezi palpabile, obiective, precum minunile asupra materiei, care reprezintă niște excepții?! În timp ce Duhul Sfânt ne este accesibil tuturor, dar subiectiv, prin trăire personală, căci Dumnezeu este Subiect pur – cum spunea Părintele Stăniloae – și noi tot subiecte, iar nu obiecte pasive.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt de acord cu tine ca nu este chiar la fel ca la apostoli ,dar este la fel ca la sfinti. Nici sfintii care au facut fapte nemaivazute in ce priveste : curajul, biruinta trupului ,dragfostea, nu au avut alt botez decat noi. In afara de Apostoli , toti ne am luat Botezul de la urmasii lor,pe filiera preotilor. Nu acesta este motivul pentru care nu avem aceleasi roade ca Apostolii care aui primit direct Duhul, ci propria noastra neascultare,necredinta si razvratire. -2 Corect , acolo e raspunsul :iisus a cerut credinta cat un bob de mustar , iar noi avem a infinita parte dintr-un bob. De ar avea cineva credinta macar a zecea parte dointr-un bob de mustar ,poate nu ar muta muntii , dar un obiect tot ar muta din loc. Dar nu avem. Eu unul sigur nu am ,numai razvratire lene si nesimtire zace in mine, de unde credinta? Da msa stardui , cu gandul cu entuziasm cand pot, dar daca ne am cunoaste micimea, ar fi primul pas in dobandirea credintei. -3 Exact acest raspuns al tau demonstreaza ca Iisus ne-a lasat intradevar puterea de a muta muntii. Char se zice ca un sfant in pustie a spus acest cuvant , si muntele a inceput sa se mute. Dar apoi ce a spus sfantul ,adresandu-se muntelui : " Hooo, ca nu cu tine vorbeam !" Vezi semrenia aici? Cine vrea minuni de dragul minunilor nu va realiza niciodata nimic, cum si farisei doreau minuni. Cine crede in minuni, dar nu ca scop in sine, ci ca un lucru firesc spre mantuirea noastra , acela le poate face ,dar nu le considera utile -4 Mereu te certi cu Domnul ! Nu a zis Domnul " Fericiti cand va vor prigoni si va vor batjocori pentru Numele Meu, caci a voastra este Imparatia cerurilor !" Pai daca auzi aceasta de la insusi Domnul ca ne fericeste, ti se mai pare ca mai are vreun pret viata noastra mai mare decat fericirea vietii vesnice? Tu nu crezi ca viata vesnica este adevarata viata,si ca aceasta de aici dureaza doar o clipa, dar ne pote inalta sau cobori in adevarata noastra viata, cea vesnica ? |
|
|