Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2026, 23:43:44
Seraphim7 Seraphim7 is online now
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Au fost cadre restrânse,unul prin apel video și unul doar persoanele apropiate și restul le-am citit in privat eu pentru acele persoane.

Crede-mă nu a fost nimic vanitos,sau spectaculos sau ieșit din comun ca "regie".

Au fost situații extrem de dificile și lucrări vrăjitorești majoritatea sau cazul meu,direct satanism.

In unele cazuri s-a ameliorat, într-un caz n-am mai auzit nimic despre o persoana,deci nu-i nimic precis, ține mult și de cel in cauză.

Oricum aderatele exorcisme și legări sunt Cheile lui Solomon.

Last edited by Seraphim7; 17.04.2026 at 23:51:07.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2026, 23:51:47
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Au fost cadre restrânse,unul prin apel video și unul doar persoanele apropiate și restul le-am citit in privat eu pentru acele persoane.

Crede-mă nu a fost nimic vanitos,sau spectaculos sau ieșit din comun ca "regie".

Au fost situații extrem de dificile și lucrări vrăjitorești majoritatea sau cazul meu,direct satanism.
Tocmai că tu nu te poți scoate singur din cădere stând și departe de Biserică sau fiind certat cu ea, iar la ceilalți cu practica prin apel video, sau video-chat, sincer ar fi de râs dacă nu e tragic.

Nici nu ar trebui să circule la liber cărțile astea de slujbă.

Treaba ta, nu o să răspunzi numai pt tine, ci și pt oamenii aceia care din disperare și fără discernământ apelează la un simplu mirean care nu e vreun nevoitor sihăstrit sau zăvorât pe undeva, călit în ani de smerenie, nevoință.

Culmea e că tu și crezi ca dacă nu citeai tu moliftele, aceia nu ar fi ieșit din impasul acela, mă rog nu e treaba mea, dar parcă e ireal, vorba ta zici că e o ficțiune în care naratorul nu-și dă seama de inadecvarea la situație.
Vechi 17.04.2026, 23:56:45
Senior Member

Implicit

EBine,tu ești rămas în trecut, în care lumea mergea tradițional.

Cum ai răspunde unei persoane cu tendințe de suicid, aflată într-o țară străină,care era chinuită de toate patimile posibile și fosta practicantă satanistă?

Dacă ea a răspuns că vrea să ne rugăm...

Și să se elibereze de acei demoni..

Ce ai fi vrut să zic în acel caz ?

Înger îngerașul meu?

Găsea ea acolo exorciști,sau avea ea puterea sa meargă într-o biserică, că se gândea mai degrabă cum să se omoare și găsea plăcere doar in patimi trupești.

Eu pur și simplu am întrebat-o...

Ea a răspuns

DA

Ai fi vrut să merg atunci într-o peșteră să mă pregătesc 3 ani sa fiu canonic eligibil sa le citesc și să vin după?

Last edited by Seraphim7; 18.04.2026 at 00:06:55.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2026, 00:08:22
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
EBine,tu ești rămas în trecut, în care lumea mergea tradițional.
Nu din păcate nu sunt, mi-aș dori, ai văzut că la Athos timpul se suspendă.

Citat:
Cum ai răspunde unei persoane cu tendințe de suicid, aflată într-o țară străină,care era chinuită de toate patimile posibile și fosta practicantă satanistă?

Dacă ea a răspuns că vrea să ne rugăm...

Și să se elibereze de acei demoni..

Ce ai fi vrut să zic în acel caz ?

Înger îngerașul meu?

Găsea ea acolo exorciști,sau avea ea puterea sa meargă într-o biserică, că se gândea mai degrabă cum să se omoare și găsea plăcere doar in patimi trupești.

Eu pur și simplu am întrebat-o...

Ea a răspuns

DA
Există psalmi pentru diferite trebuințe inclusiv pentru sufletul chinuit, vezi că există acatistul Sfintului Ciprian și Iustina care nu am auzit că nu e voie să se citească.

Oricum hrănirea confortului personal, pe motiv că nu am chef să merg să caut un preot nu e un motiv.

Faptul că intri într-o astfel de sferă satanistă, că o cauți cu lumânarea parcă spune multe.

A mai fost un băiețaș care citea psaltirea și diferite canoane pe un canal de youtube, acu vreo 8-9 ani, s-a pulverizat repede după ce a înțeles el rătăcirea.

Există grupuri de tip candela de rugăciune, cu mii de oameni care citesc psaltirea, care sunt private nu publice, dar nu se sună prin video-call, fiecare la locul lui citește o catismă.

Sunt multe de zis, dar e clar că lipsa de discernământ duhovnicesc, crează paralelism PARA-bisericesc, golul ăla o să se umple cu ce cred oamenii că e util să facă în momentul xyz.
Vechi 18.04.2026, 00:13:57
Senior Member

Implicit

Bine,nu justifică folosirea lor,eu doar ți-am spus un context în care le-am folosit.

Nu trebuie generalizat,că eu asemenea complexe, asta e altceva.

Sunt exorciști de diferite confesiuni sau chiar fără niciuna.

Până la urmă și aici trebuie să-ți placă, să simți că vrei sa faci asta.

Funcționează chiar și psihologic vorbind,deci nu văd o problemă.

Că am folosit textul ortodox...

Este unul vechi din Biserica Primara....Deci nu-i ceva exclusiv.

Last edited by Seraphim7; 18.04.2026 at 00:19:34.
Reply With Quote
Răspunde