Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2026, 23:16:42
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Poate ca invierea cuprinde in ea si experimentarea de care zici.

Caci invierea nu foloseste la nimic daca nu inviem de la pacat la viata.

Fara lupta cu pacatul si iesirea din moartea care este viata noastra , invierea este doar osanda pentru noi

Deci iata ,ca si cea mai mare minune e inutila , daca nu ne schimba atitudinea .

Daca maine vei vedea un om vindecat de un sfant poate fiind chiar din familia ta sau tu, ca sa nu te poti indoi, tu zici ca vei crede, si ca e semnul de care aveai nevoie.

Dar acest semn tot la aia ar trebui sa te ajute, sa scapi de pacate. Degeaba vezi o minune cu ochii tai , daca nu idnetifici si lupti cu pacatul din viata ta,nu te va ajuta la nimic.

Si atunci vii si spui: Da, dar daca as vedea o minune as fi mai intarit in lupta cu pacatul, l-as birui ,ca as stii pentru ce lupt.

O vindecare miraculoasa, da ,te poate ajuta in lupta de schimbare a vietii.
Dar dupa vindecare cat mai tine viata ta ? 50 maxim 100 de ani?

Nu e mai simplu sa te bucuri de minunea care ne-a deschis portile vesniciei, si a omorat moartea , intai din constiinta noastra moartea care ne-o aduce pacatul , si apoi moartea fizica?

Nu e aceasta cea mai mare minune sa simti ca iti poti invinge pacatele prin calauza care ti-o da simpla credinta in Inviere?

Nu e credinta mai tare ca vederea?

Nu e vesnicia mai tare ca lumea simturilor?

Nu e Hristos in toate si in cei orbi si in cei ageri la vedere?
Mai omule, ne a-ți făcut capul calendar cu păcatele astea. Care păcate, ca deja mă doare capul.

Hai să ți explic TRIUNGHIUL în care eu și milioane alți concetățeni ne învârtim de ni de zile.

Bănuiesc ca ești activ social și înțelegi triunghiul:

CASA- SERVICIU( plictisitor)- HIPERMARCHET( ocazional la banca)

Care păcate? De luni de zile ne învârtim în jurul acestor trei puncte precum roboții! Tăcem, nu vorbim mai cu nimeni, la fel la biserică, toți tac, nu întreabă nimic.

Unde să Mai ai loc de păcate?
Acum ce facem din lipsa lor începem să ne imaginăm?
Ca am folosit prea mult curent, benzina, bani, apa, tragem apa la wc prea des, țipam la copii pentru a îi educa?
Vai de capul nostru, de unde atâtea păcate?

Glumești?
Bine-nțeles ca credința nu bate vederea, palparea, CUNOAȘTEREA DIRECTĂ, NU DIN BASME, fantezii și povești de adormit copiii.
Câteodată nu mi vine să cred ca vorbești serios și nu ești un bot ceva, pe bune, omule!

Pai tu preferi sa rămâi cu descrierea marii sau vrei sa o vezi, sa o simți, sa o guști, sa meditezi la malul ei, sa scurgi nisipul printre degete.

Bai oameni buni, sunteți incredibili!

Last edited by cozia; 18.04.2026 at 23:27:45.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2026, 23:41:06
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Asa ziceam si eu inainte de spovedanie , "ce pacate?" Eu nu imi vad nici un pacat.

Nu e inselare mai mare ca asta.

Fiecare moment ma simt pacatos: cand imi zboara gandul ,cand nu ma rog, cand ma ocup mai mult decat ar trebui cu serviciul, cand stau rece cand altii ar avea nevoie de mine , cand distrug viata altora prin inconstienta, cand curvesc cu gandul, cand ma cred mai destept ca altii , cand mint, cand ma gandesc la ale mele la Biserica in loc sa fiu atent la slujba , cand bat apropouri, cand sunt invidios.

Pana maine as avea ce scrie.

Fericit esti daca nu ai astfel de pacate.

Dar apoi cand vine momentul pocaintei le uit pe toate si zic: "Am fost destul de bun luna asta ,nu am avut asa mari pacate."
Reply With Quote
Vechi 19.04.2026, 00:06:42
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa ziceam si eu inainte de spovedanie , "ce pacate?" Eu nu imi vad nici un pacat.

Nu e inselare mai mare ca asta.

Fiecare moment ma simt pacatos: cand imi zboara gandul ,cand nu ma rog, cand ma ocup mai mult decat ar trebui cu serviciul, cand stau rece cand altii ar avea nevoie de mine , cand distrug viata altora prin inconstienta, cand curvesc cu gandul, cand ma cred mai destept ca altii , cand mint, cand ma gandesc la ale mele la Biserica in loc sa fiu atent la slujba , cand bat apropouri, cand sunt invidios.

Pana maine as avea ce scrie.

Fericit esti daca nu ai astfel de pacate.

Dar apoi cand vine momentul pocaintei le uit pe toate si zic: "Am fost destul de bun luna asta ,nu am avut asa mari pacate."
Ma rog.
Eu sunt așa de indiferent de lumea din jur și de faptul ca orice aș face nu pot schimba nimic cu o iotă ca mi se rupe firul gândurilor și nu percep nici o poftă, nu mă fură sau distrage mai nimic.

Ieri de exemplu, fugea o femeie dezbrăcată de un drum provincial, goală pușcă, și am întrebat o/ strigat la ea dacă are nevoie de ajutor și a urlat ceva animalic, urmată de o înjurătură să o las în pace…gest care m a lăsat rece, ea fugind, cotind-o pe câmp. Am verificat mai târziu dar văd ca nu s a transformat intr o știre pe cnalTV dar nu era.

Deci nu acțiunile, la tine, tot ce ți trece prin minte sau îți fură atenția tu le consideri păcate, ispite? Hmm, ciudat. Poate de aia spun sfinții părinți ca există păcate mici și păcate mari.

De câte ori vin nori negrii către mine, și asta știu de mic copil, ce fac este să îi privesc, și să i las să meargă mai departe, fără să “ mă agațe “
Reply With Quote
Vechi 19.04.2026, 00:20:28
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Ma rog.

Deci nu acțiunile, la tine, tot ce ți trece prin minte sau îți fură atenția tu le consideri păcate, ispite? Hmm, ciudat. Poate de aia spun sfinții părinți ca există păcate mici și păcate mari.
Nu sunt de loc mici ,sunt la fel ca si faptele , caci sunt originea faptelor.

" Cine se uita doar la o femeie sa o pofteasca a si curvit cu ea ,in inima lui" (Iisus)

"Caci din inima ies hotiile hulele ...si toate celelalte fapte rele" (Iisus)

Chiar cred ca ar fi interesant daca cumva nu ai citit, sa te uiti prin catehismul ortodox care face refresh la ce scrie prin Biblie, si explica intr-un libaj accesibil si rational cum iti place tie.

Ti-ar raspunde la foarte multe din intrebarile care le pui aici oarecum mirat, desi sunt arhi cunoscute de zeci de generatii in ortodoxie.

Scuze, daca cumva l-ai citit deja.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2026, 00:26:26
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu sunt de loc mici ,sunt la fel ca si faptele , caci sunt originea faptelor.

" Cine se uita doar la o femeie sa o pofteasca a si curvit cu ea ,in inima lui" (Iisus)

"Caci din inima ies hotiile hulele ...si toate celelalte fapte rele" (Iisus)

Chiar cred ca ar fi interesant daca cumva nu ai citit, sa te uiti prin catehismul ortodox care face refresh la ce scrie prin Biblie, si explica intr-un libaj accesibil si rational cum iti place tie.

Ti-ar raspunde la foarte multe din intrebarile care le pui aici oarecum mirat, desi sunt arhi cunoscute de zeci de generatii in ortodoxie.

Scuze, daca cumva l-ai citit deja.
Da vezi eu pe bune am o anomalie când privesc femei. Mă uit la ele ca la oameni. Chiar mi s a reproșat faptul ca nu le poftesc. Cele boite exagerat de mult chiar îmi provoacă repulsie, ca sa nu mai vorbesc de cele cu buzele umflate, ew….Având “ neajunsul” asta nu mă pot raporta la atenționarea data de Iisus.

Eu tind sa am reacții inverse sau chiar întârziate.

Lucruri la care multă lume se tăvălesc de râs, cum ar fi bețivii căzuți, răniți în șanț, mie mi se strânge inima de parcă i simt durerea…și multe de genul ăsta.

Motiv pentru care nu sunt o forțe bună persoana de companie în medii veseloase.

Eu rad și mă amuz copios, însă la cu totul alte bancuri, vorbe de duh, situații comice din marea comedie umană.

Last edited by cozia; 19.04.2026 at 00:31:11.
Reply With Quote
Răspunde