Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2026, 16:52:38
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Acum continuăm cu cel mai puternic argument în favoarea îngerilor căzuți din Vechiul Testament.

Fiindcă acest eveniment se leagă atât de linia lui Cain, cât și de Potopul care va urma.

Aici se amplifică căderea omului, starea de păcat, decăderea,etc.

Și vom vedea din nou că acest element al Răului nu are nicio treabă cu Satan!

1.Nefilimii

Geneza 6:1-2, 4 VBRC2020
[1] Când OAMENII au început să se ÎNMULȚEASCĂ pe fața pământului și li s-au născut FETE, [2] FIII lui DUMNEZEU au văzut că fiicele oamenilor erau frumoase; și-au luat de SOȚII dintre TOATE cele pe care le-au ALES.
[4] URIAȘII erau pe PĂMÂNT în zilele acelea, chiar și după ce au venit FIII lui DUMNEZEU la FIICELE OAMENILOR și le-au NĂSCUT [COPII]. Aceștia sunt VITEJII din vechime, OAMENI RENUMIȚI.

Bun,aici este punctul ZERO,după acest eveniment vine imediat Potopul, fiindcă lucrurile au scăpat de sub control.

O teorie sugerează că fii lui Dumnezeu,sunt de fapt urmașii lui Set,cel care a mers pe calea lui Dumnezeu,iar fiicele oamenilor sunt urmașii lui Cain,cel din linia blestemata.

Fiindcă acest termen de fiu al lui Dumnezeu,nu semnifică neapărat un aspect supranatural,ci se referă chiar la unii oameni, precum judecători , conducători etc.

Practic asta este teoria mai rațională, acceptată de majoritatea rabinilor.

Însă mai există o interpretare, mult mai interesantă și spectaculoasă.l, acceptată mai degrabă în cercurile esoterice ale iudaismului,și care se potrivește mai bine cu creștinismul,și cercurile moderne ale spiritualității creștine.

Pentru a înțelege exact cine sunt nefilimii, pentru a înțelege cine ,sunt eventual îngerii căzuți,cum au apărut URIAȘII, pentru a înțelege din ce “materie” este și Satan,și ce înseamnă cu adevărat un ÎNGER, potrivit bibliei,hai sa vedem cine sunt:

2.VEGHETORII - WATCHERS - IRIN

Daniel 4:13 VDCL
[13] Am VĂZUT în VEDENIILE CAPULUI meu pe PATUL MEU și iată un VEGHETOR și un SFÂNT s‐a COBORÂT din CERURI.

Frumoasă imagine,am ales traducerea Cornilescu Literala, fiindcă în celelalte este tradus “strajer”,care mi se pare impropriu.

Deci acești VEGHETORI erau cele mai relevante ființe din Vechiul Testament,ei făceau LEGEA,pe Pământ,ei erau extensiile lui Dumnezeu.

Ei stăpâneau Pământul!

Cartea lui Enoh, vorbește extensiv despre acești VEGHETORI, însă trebuie făcut un studiu exclusiv despre ea.

Însă Enoh, chiar menționează că acești VEGHETORI aveau personalitate și VOINȚA PROPRIE!

Dar și în Daniel, vedem ce influență aveau acești VEGHETORI!

Daniel 4:17 VDCL
[17] HOTĂRÂREA aceasta este din PORUNCA VEGHETORILOR și CEREREA este prin CUVÂNTUL SFINȚILOR, ca să CUNOASCĂ cei VII vii că CEL PREAÎNALT DOMNEȘTE asupra ÎMPĂRĂȚIEI OAMENILOR și o DĂ ORICUI VREA și RIDICĂ peste ea pe CEL mai de JOS din OAMENI.

Pentru a înțelege că Satan este unul dintre acești îngeri sau VEGHETORI, iată că un rol fundamental pentru ei este să cutriere Pământul!

Zaharia 1:10-11 VDCL
[10] Și bărbatul care stătea între mirți a răspuns și a zis: Aceștia sunt aceia pe care i‐a TRIMIS DOMNUL ca SĂ CUTREIERE PĂMÂNTUL. [11] Și au răspuns ÎNGERULUI DOMNULUI care stătea între mirți și au zis: NOI AM CUTREIERAT PĂMÂNTUL și iată tot PĂMÂNTUL este în PACE și LINIȘTE.

Foarte similar cu cel făcea Satan, înainte să vină la Dumnezeu,în pasajul din IOV:

Iov 1:7 VDCL
[7] Și DOMNUL a zis SATANEI: De unde vii? Și SATANA a răspuns DOMNULUI și a zis: Din CUTREIERAREA PĂMÂNTULUI și UMBLAREA pe el.

Practic tot ce înseamnă fii lui Dumnezeu, sfinți, prinți, veghetori,ochii Domnului și orice alți termeni care nu au trimitere la o persoană sau om sunt acești ÎNGERI!

Toate arată aparatul divin prin care Dumnezeu conduce Lumea,nu sunt doar fabulații,sau metafore,sau basme.

Îngerii sunt total diferiți față de ce ne arată iconografia creștină,sau cultura populară,sau arta occidentală sau orice alte concepții am avea noi despre ei.

Bun, revenind la,

Nefilimi

Numeri 13:32-33 VDCL
[32] …. Țara, pe care am străbătut‐o ca s‐o iscodim, este o țară care MĂNÂNCĂ pe LOCUITORII ei și tot POPORUL, pe care l‐am văzut în ea, sunt OAMENI MARI de STATURĂ. [33] Și acolo am VĂZUT pe URIAȘI, pe fiii lui Anac, din URIAȘI; și noi eram în ochii noștri ca niște LĂCUSTE și tot așa eram și în ochii lor.

Deci , după POTOP, iată că URIAȘII încă existau și practicau canibalismul.

Deci,cum este posibil?

Moise,face chiar o clasificare a acestor neamuri de uriași, fiindcă nu era doar așa câte o persoană izolată,cu erau popoare întregi.

Deuteronomul 2:10-11 VBRC2020
[10] (Înainte, aici locuiau EMÍMII, un POPOR MARE, NUMEROS și ÎNALT [la STATURĂ], ca ANACHÍMII. [11] Și ei, ca și ANACHÍMII, erau considerați REFAÍMI, dar moabíții îi numeau EMÍMI.

Deuteronomul 2:20-21 VBRC2020
[20] Și aceasta era considerată ca o țară a REFAÍMILOR. REFAÍMII locuiau mai înainte în ea și Amón îi numește ZAMZUMÍM: [21] un POPOR MARE, NUMEROS și ÎNALT [la STATURĂ], ca ANACHÍMII. DOMNUL i-a NIMICIT dinaintea lor. Ei i-au alungat și au locuit în locul lor,

Deci avem și nume după care erau cunoscuți acești uriași sau REFAÍMII.

REFAÍM este denumirea generală, adică dată tuturor uriașilor,și celelalte denumiri,date în funcție de unde locuia.

Fiindcă vedem ca erau un popor mare și numeros.

Deuteronomul 3:11 VBRC2020
[11] (Numai OG , regele din Basán, mai rămăsese din NEAMUL REFAÍMILOR. Patul lui, un PAT de FIER, nu este oare la Rabá, [cetatea] fiilor lui Amón? LUNGIMEA lui este de NOUĂ COȚI și LĂȚIMEA de PATRU COȚI, după cotul unui om).

Practic patul avea undeva la 4 metrii!

Însă cu timpul s-au “stins” acești URIAȘII….