![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Au găsit oseminte normale precum sunt cele ale tuturor muritorilor de rând, la fel cum s-a întâmplat cu ceilalți din lotul recent de canonizări propagandistice, de unde reiese destul de clar faptul că oasele nu se fac moaște la ordinul funcționarilor îmbătrâniți în nelegiuiri de la vârful ierahiei BOR. Iar când îi vezi cu câtă excitație necrofilă scormonesc mormintele în căutare de fetișuri pietiste, nu poți să nu te întrebi ce legătură au aceste practici smintite cu nevoile spirituale reale ale omului contemporan.
|
|||
|
|||
|
Cum cu ce. Pai le vind si astfel mai strang un banut cinstit de donat orfanilor si vaduvelor. Nu asa se face?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta presupune costuri, efort logistic, să prepari, să cultivi, să culegi, să ai sere, eventual oi când se servește brânză dacă nu e post, prisacă când se servește miere șamd. Chiar se simțea o stare de har la mormântul pr Paisie Olaru, mai e și cuvioasa Teodora de la Sihla pe care și-ar dori orice ortodox român să fie adusă în România și onorată precum Cuvioasa Parascheva.
|
|||
|
|||
|
Cititorul este invitat după citirea articolului sa analizeze daca criteriile de canonizare au fost corect îndeplinite de comisie.
Aveți link mai jos : https://ortodoxway.com/cazul-ilie-la...re-patristica/ |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.(In20,25)
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
La cât au suferit unii prin temniță, să mai facem teoria chibritului pe marginea vieții lor, înseamnă să acredităm injustiția sovietică, ce condamna la normă și lărgea sfera de condamnare încât să încadreze pe oricine era nealiniat spre pârnaie și să-i fie damnată imaginea. Noi nu rezistam nici 3 luni în condițiile alea de detenție, muncă forțată, deprivare de hrană, igienă, somn, liniște, asistență religioasă, lectură, lumină naturală a zilei și în frig.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Stiu ca majoritatea considera ca e sfânt , insa ai cumva acces la dosarul de canonizare , sau știi complet viața lui? Ce învățături cunoști de la el ? Cum s-a raportat el la trecut legionar ? Doar suferința pe care o menționezi e suficientă pentru canonizare ? De ce nu faci un efort totuși sa- l citești ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu văd că un nr relativ mic de persoane ajung acolo unde sfinția sa e depus la capelă, parcă în cimitirul Giulești, poate câteva zeci de mii, sute de mii în 20 de ani din minim 10 milioane de ortodocși. Majoritatea nici nu știu ce oameni sunt canonizați în calendarul pan-ortodox. Ce treabă are faptul că a fost un tânăr care s-a implicat în voluntariat, nu a tras cu arma, nu a făcut discriminări, nu a desconsiderat oameni. Așa sistemul comunist ar fi condamnat pe oricine se implica pentru țară și pe tine dacă trăiai anii aceia.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|