Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2008, 15:31:23
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Evanghelia duminicii a VI-a din Postul Mare (a Floriilor)
Ioan 12, 1-18

1. Cu sase zile inainte de Pasti, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar, pe care il inviase din morti.
2. si I-au facut acolo cina si Marta slujea. Iar Lazar era unul dintre cei ce sedeau cu El la masa.
3. Deci, Maria, luand o litra cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Iisus si le-a sters cu parul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.
4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea sa-L vanda, a zis:
5. Pentru ce nu s-a vandut mirul acesta cu trei sute de dinari si sa-i fi dat saracilor?
6. Dar el a zis aceasta, nu pentru ca ii era grija de saraci, ci pentru ca era fur si, avand punga, lua din ce se punea in ea.
7. A zis deci Iisus: Las-o, ca pentru ziua ingroparii Mele l-a pastrat.
8. Ca pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna.
9. Deci multime mare de iudei au aflat ca este acolo si au venit nu numai pentru Iisus, ci sa vada si pe Lazar, pe care-l inviase din morti.
10. si s-au sfatuit arhiereii ca si pe Lazar sa-l omoare.
11. Caci, din cauza lui, multi dintre iudei mergeau si credeau in Iisus.
12. A doua zi, multime multa, care venise la sarbatoare, auzind ca Iisus vine in Ierusalim,
13. Au luat ramuri de finic si au iesit intru intampinarea Lui si strigau: Osana! Binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului, imparatul lui Israel!
14. si Iisus, gasind un asin tanar, a sezut pe el, precum este scris:
15. "Nu te teme, fiica Sionului! Iata imparatul tau vine, sezand pe manzul asine".
16. Acestea nu le-au inteles ucenicii Lui la inceput, dar cand S-a preaslavit Iisus, atunci si-au adus aminte ca acestea I le-au facut Lui.
17. Deci, da marturie multimea care era cu El, cand l-a strigat pe Lazar din mormant si l-a inviat din morti.
18. De aceea L-a si intampinat multimea, pentru ca auzise ca El a facut minunea aceasta.

Reply With Quote
Vechi 22.04.2008, 18:34:26
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Evanghelia zilei: Martorii ultimelor zile ale Mântuitorului Iisus Hristos

Iisus a zis: "Iar de ziuasi de ceasul acela nimeni nustie, niciingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.si precum a fostin zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului. Căci precumin zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncausi beau, seinsurausi se măritau, pânăin ziua când a intrat Noein corabie,si n-austiut până ce a venit potopulsi i-a luat pe toți, la fel va fisi venirea Fiului Omului. Atunci, din doi care vor fiintarină, unul se va luasi altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va luasi alta se va lăsa. Privegheați deci, că nustițiin care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoașteți, că de-arsti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar privegheasi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceeasi voi fiți gata, căin ceasulin care nu gândiți Fiul Omului va veni. Cine, oare, este sluga credincioasăsiințeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp? Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând așa. Adevărat zic vouă că peste toate avuțiile sale o va pune. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zicein inima sa: Stăpânul meuintârzie,si vaincepe să bată pe cei ce slujescimpreună cu el, să mănâncesi să bea cu bețivii, veni-va stăpânul slugii aceleiain ziua când nu se așteaptăsiin ceasul pe care nu-l cunoaște,si o va tăia din dregătoriesi partea ei o va pune cu fățarnicii. Acolo va fi plângereasi scrâșnirea dinților". (Matei 24, 36-51)

Reply With Quote
Vechi 22.04.2008, 20:49:53
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Atunci, din doi care vor fi in tarină, unul se va lua si altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va lua si alta se va lăsa.
multumim, george. poate cineva sa explice putin ce inseamna asta?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2008, 22:38:53
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Din comentariul Sfantului Ioan Gura de Aur reiese cunoasterea amanuntita a sfarsitului lumii dar si a fiecaruia dintre noi de catre Hristos. Spre a accentua si mai mult, aceasta cunoastere, Mantuitorul recurge la o serie de exemple menite sa sublinieze ca viata pamanteasca se afla permanent sub semnul incertitudinii, fiecare putand fi chemat in orice clipa in fata Judecatorului. Cu toate semnele date de catre Hristos viata isi cunoaste firescul grijilor cotidiene. (Sfantul Ioan Gura de Aur, Comentariu la Evanghelia dupa Matei, Natalia Manoilesc , Iisus Hristos in lumina Sfintelor evanghelii)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2008, 04:11:33
mirelat
Guest

Implicit

eu vroiam sa aflu mai exact despre ceea ce am citat eu, cum se interpreteaza.

ca totul sta sub semnul incertitudinii, asta stiam.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2008, 13:38:36
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
eu vroiam sa aflu mai exact despre ceea ce am citat eu, cum se interpreteaza.

ca totul sta sub semnul incertitudinii, asta stiam.
Nu e cam mult spus "sub semnul incertitudinii"? Noi nu ne stim viitorul, dar in rest avem destule certitudini; in primul rand aceea legata de Domnul nostru Iisus Hristos.
Poti sa ne spui, Mirela, unde ai citit de aceasta incertitudine? M-as bucura sa inteleg afirmatia ta.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2008, 20:34:05
mirelat
Guest

Implicit

pai citeste comentariul lui georgeval, postat inainte de al meu.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2008, 22:46:47
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Evanghelia zilei: inceputul suferintelor Mantuitorului

"Fiind Iisus in Betania, in casa lui Simon Leprosul, s-a apropiat de El o femeie, avand un alabastru cu mir de mare pret, si l-a turnat pe capul Lui, pe cand sedea la masa. si vazand ucenicii, s-au maniat si au zis: «De ce risipa aceasta? Caci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor». Dar Iisus, cunoscand gandul lor, le-a zis: «Pentru ce faceti suparare femeii? Caci lucru bun a facut ea fata de Mine. Caci pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna; ca ea, turnand mirul acesta pe trupul Meu, a facut-o spre ingroparea Mea. Adevarat zic voua: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce-a facut ea, spre pomenirea ei». Atunci, unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducandu-se la arhierei, a zis: «Ce voiti sa-mi dati si eu il voi da in mainile voastre?». Iar ei i-au dat treizeci de arginti. si de atunci cauta un prilej potrivit ca sa-L dea in mainile lor." (Matei 26, 6-16)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2008, 22:52:37
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
pai citeste comentariul lui georgeval, postat inainte de al meu.
Eu personal ma feresc de orice speculatie, ma rog sa inteleg interpretatrea Sfantului Ioan Gura de Aur.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2008, 21:53:58
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Filipeni 4
4. Bucurati-vă pururea intru Domnul. Si iarăsi zic: Bucurati-vă.
5. Ingăduinta voastră să se facă stiută tuturor oamenilor. Domnul este aproape.
6. Nu vă impovărati cu nici o grijă. Ci intru toate, prin inchinaciune si prin ruga cu multumire, cererile voastre să fie aratate lui Dumnezeu.
7. Si pacea lui Dumnezeu, care covarseste orice minte, sa pazeasca inimile voastre si cugetele voastre, intru Hristos Iisus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30