Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #31  
Vechi 11.05.2008, 21:54:44
cozia cozia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.01.2007
Mesaje: 2.710
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
sincer, voi la ce varsta ati aflat cum se concepe un copil? "cum se face un copil?" e deja fumata si rasfumata pt ele... e de domeniul trecutului.
Eu am aflat prin clasa a 5-a-a 6-a iar termenul concacrat...de bulangiu folosit asa de des de tineret de abia pe la 16 ani cind am aflat IN SFIRSIT ca coincide cu homosexual, si tot pe atunci definitia termenului masturbare... si nu-mi pare rau ca fac parte din domeniul trecutului, dar deh, urmam scolile socialismului cel fara de Dumnezeu care chipurile ne-a slutit sufleteste fizic si moral.

Programa scolara impreuna cu toata societatea avea alte priorotati pe atunci nu ca scolile si guvernele de acum care mina-n mina mascat promoveaza fara rusine depravarea copiilor nostri.

Hristos care a prevazut aceste vremuri ne-a si avertizat in privinta celor care lucreaza depravarea "in acesti micuti"...in curind si vor blestema zilele ca s-au nascut pe acest pamint.
Reply With Quote
  #32  
Vechi 11.05.2008, 22:04:11
cozia cozia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.01.2007
Mesaje: 2.710
Implicit

deci sa avem grija sa nu cumva sa lucram faradelege, mai ales cea mascata sub forma de actiune "umanitara" ...ca vom fi pusi pe jar, Fereasca Dumnezeu!... sa cercetam cu atentie cu ce ne ocupam ce scoatem pe gura si ce promovam in fata copiilor chiar fara sa ne dam seama

Am vazut mame si tati care fugeau cu baietii la coafor, DIN PROPRIE INITIATIVA deptru a le face baietilor suvite sau sa le puna cercei in buze si-n urechi
Reply With Quote
  #33  
Vechi 11.05.2008, 22:04:18
alin.laurentiu alin.laurentiu is offline
Member
 
Data înregistrării: 15.04.2008
Mesaje: 37
Implicit

Draga Cozia asta crezi tu ca e diferenta intre cele doua generatii? Cam grav, daca tu cu atata usurinta acuzi un mare grup de persoane din care nu faci parte, din care eu fac parte, chiar daca nu mai sunt in liceu, dar cred ca nu e corect sa faci asta. Nu te gandesti ca asa zisa depravare promovata de stat acuma e o unda a sistemului socialist? Atat de idiot, fara logica si fara traire.
Reply With Quote
  #34  
Vechi 11.05.2008, 22:09:37
Traditie Traditie is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.09.2006
Mesaje: 738
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
da,dar daca nu ar fi ea noi nu am mai fi acum si planeta ar fi cu 2-3 oameni!
totusi fiecare om trebuie sa cunoasca de la varste fragede riscurile ,ce e bine ce e nu,sa inteleaga ca nu ajunga la o varsta de 16 ani sa faca avort,sau sa fie insarcinata fara sa vrea etc
Dumnezeu poate sa faca oameni si din pietre, nu spermatozoizii sunt cei care dau nastere.


Nu te gandesti ca asa zisa depravare promovata de stat acuma e o unda a sistemului socialist? Atat de idiot, fara logica si fara traire.

Nu e rezultatul socialismului, sunt de aceeasi parere cu Cozia, socialismul a avut un rol conservant benefic, fara socialism am fi fost ca grecii, toropiti de consumerism.
Reply With Quote
  #35  
Vechi 11.05.2008, 22:20:38
cozia cozia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.01.2007
Mesaje: 2.710
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alin.laurentiu
Nu te gandesti ca asa zisa depravare promovata de stat acuma e o unda a sistemului socialist? Atat de idiot, fara logica si fara traire.
Draga Alin, te rog crede-ma ca nu este asa. Am studiat mult timp acest fenomen, din INTERIOR, cum se spune, din occident, unde nu a existat socialism...

Cercurile mediatice( cei care stiu adevarul si scriu editoriale mincinoase) PROFITA DIN PLIN de ignoranta tinerei generatii care habar nu are cum a fost atunci(vorbind strict din punctul asta de vedere) si deci tot ce se vintura ca "noutate educationala NECESARA" si nu pica prea bine cu publicul ca este vadit prea perversa,...imediat gasesc TAP ISPASITOR, adica societatea dinainte de 89...

Pina si scrierile cu teme teologice-filozofice scrise de tineri absolventi ale facultatilor de litere, etc, sunt imbibate cu aceasta eroare grava de gindire si intelegere...insa din nou nu este vina lor ca nu stiu, insa ESTE vina lor ca distribuie si altora genul asta de gindire ciuntita. Cind nu inteleg ceva stau in banca mea nu trimbitez si scriu carti.
Reply With Quote
  #36  
Vechi 11.05.2008, 22:57:43
veilur veilur is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.420
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie

Dumnezeu poate sa faca oameni si din pietre, nu spermatozoizii sunt cei care dau nastere.

De acord cu tine, din moment ce Fecioara Maria a nascut fara interventie barbatului, dar uite ca pentru noi pacatosii tot metoda clasica a ramas valabila.
Si apoi eu nu stiu cat de bine este ca un parinte sa inceapa sa ii vorbeasca unui copil de 8-10 ani despre sexualitate, pentru ca cel mic se va rusina si ii va fi greu sa vorbeasca despre asta, ori altii or fi mai indrazneti si nu stiam eu? :dozingoff:
Reply With Quote
  #37  
Vechi 11.05.2008, 23:03:07
ancah
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

CelMaiMarunt: cuvantul "pedofil"

Cred ca inainte de a speria copii cu pedofilia, ar trebui sa li se spuna sa nu stea de vorba cu oameni straini, sa nu primeasca cadouri de la ei si sa nu raspunda invitatiilor lor, oricat de imbietoare ar fi ele; sa nu se urce in masini straine, sa nu creada ce le spun sau promit acestia.
Mai bine e ca copiii sa fie avertizati, nu speriati. Sunt destule filme artistice cu rapiri de persoane; acestea pot servi ca meterial didactic; dar cred ca nu trebuie grabita explicarea cuvantului "pedofil" inainte de vreme, mai ales daca la gradinita sunt de obicei educatoare. O afirmatie neinteleasa din partea adultilor poate dainui in capul copilului multa vreme, ar fi pacat sa vreti sa aparati copilul dandu-i explicatii, care mai mult ii vor starni curiozitatea, in loc sa-i apere. Parerea mea. Dar cat este de raspandit fenomenul in Romania?
Din cate am aflat din presa, de multe ori pedofilul este chiar tatal copilului. Recenta dezvaluire din Austria este numai un caz din multele.
Depravarea vine din ignorarea lui Dumnezeu. Oamenii si-au facut legile lor, care le permit orice si nu mai au nevoie de Tatal ceresc, considerant credinta o prostie. E dezastru ce urmari are aceasta atitudine.


Reply With Quote
  #38  
Vechi 11.05.2008, 23:24:09
ancah
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

ispita_ta: va mai spun un "secret"... daca-l pot numi asa...

Acum nu mai e secret si iti multumesc ca ni l-ai spus. Nu m-am gandit la acest aspect.
As mai adauga, ca sunt si copii foarte timizi, care pur si simplu paralizeaza in situatii neplacute; nu au capacitatea de a se apara. Cu acestia ar trebui vorbit si trebuie realmente "descusuti", pentru ca parintele sa stie ce lucruri neplacute au lasat o umbra asupra copilului lor.

veilur :sa ii vorbeasca unui copil de 8-10 ani despre sexualitate, pentru ca cel mic se va rusina"

Poate nici nu va pricepe... Si apoi de ce sa le rapim prematur copilaria ?!?
In loc de prea multe amanunte, mai bine ii da indicatiile necesare, impreuna cu promisiunea, ca in clasa... ii va spune mai mult. Daca copilul se simte iubit de parintele sau, va lua de bun ceea ce acesta ii va spune; iar tatal sau mama vor putea doza informatiile in detaliu pe masura ce creste copilul.
Reply With Quote
  #39  
Vechi 11.05.2008, 23:28:26
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Esti prea blanda Anca ! Oamenii nu si-au facut proprile lor legi, ci au cautat patima cu tot dinadinsul, s-au mocirlit cu buna stiinta, s-au smintit premeditat. Ne complacem intr un fel sau altul cu totii in situatia asta, vazandu-ne ,cu mult egoism, doar de particica noastra. Ce-i mult mai dureros ca solidaritatea oamenilor este intru cele pieritoare, intru cele de jos , ce ne situeaza in multe cazuri, sub dobitoace.
Reply With Quote
  #40  
Vechi 12.05.2008, 23:32:48
alin.laurentiu alin.laurentiu is offline
Member
 
Data înregistrării: 15.04.2008
Mesaje: 37
Implicit

Tocmai azi am vazut in metrou 3 pustoaice. Nu cred ca aveau mai mult de 15 ani care citeau cu pofta dintr-o revista de adulti destinata barbatilor. M-am simtit eu ciudat, dar care e pana la urma problema? Faptul ca se vand astfel de reviste? Sau ca parintii se simt prea rusinati in a le prezenta probleme care sunt normale la o astfel de varsta. Mi se pare absurd sa judeci un adolescent ca e atras de astfel de subiecte, sau ca vrea afle cat mai multe. Pana la urma ce e interzis e cel mai cautat. E de la Adam si Eva. Uite prin ce incercam noi sa vorbim noi aici e problema...
Daca tinerii, printre care ma numar si eu, ar sti mai multe privind sexualitate, mai multe despre organismul lor, organism lasat de Dumnezeu sa se comporte astfel la varsta asta, daca ar sti mai multe despre boli, despre riscuri poate asa am diminua si numarul de avorturi si de bolnavi de SIDA sau alte boli genitale, poate nu ar ajunge fete de 14-15 ani mame, poate nu ar ajunge parintii sa-si violeze copii si tot asa.
A condamna normalitatea inseamna pentru mine a cenzura realitatea. Pana la urma ce folos are sa nu facem nimic si sa ne plangem ca vai ce nashpa e!
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23