Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2008, 18:21:06
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Domle Adevarul asta e chiar Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos si nu e cine stie ce concept abstract.
Doar dansul a zis:
"Eu sunt Calea , Adevarul si Viatza".
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 15:35:38
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

cumva si tu esti adeptul conceptiei "toti se inchina aceluiasi Dumnezeu", iar cuvantul Sfintilor Parinti, insuflat de Duhul Sfant (adica tot de Dumnezeu), il putem da uitarii? ???
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 21:03:34
emanuel2007
Guest

Implicit

haha , eu am anafora de la bosv deja de mult timp si se pastreaza perfect pana astazi ... si am s-o mai tin ca sa va arat pe cine huliti voi : pe duhul sfant care lucreaza si in bosv si in bor ...

in plus galaction cordun n-a fost caterisit de nimeni in mod canonic deci valabil , ci numai de niste rataciti de ecumenisti care conduc de 100 de ani sinodul bor , si care s-au grabit sa il anatemizeze pe galaction deoarece el reprezenta un pericol pentru ei ... exemplul lui putea sa fie urmat de multi daca el nu ar fi fost caterisit repede de catre ereticii din bor ... insa din mila lui Dumnezeu , la judecata nu se va tine cont de schismele pe care le-au provocat ecumenistii din bor , ci se va demonstra ca bosv este totuna cu biserica ortodoxa de 2000 mii de ani ... ea are cler valid , asa ca nu mai huliti duhul sfant spunand ca nu are ... caterisirea lui galaction cordun este la fel de gresita si necanonia precum este si ecumenismul si schimbarea cal iulian ( motiv pentru care a si fost caterisit galaction cordun ) ... deci aceasta caterisire care nu are nici un fel de valabilitate canonica , nu se poate lua in considerare , nu are nici o influenta asupra validitatii clerului din bosv ...

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 22:15:20
razvan_m
Guest

Implicit

Emanuel, tu chiar nu poti spune adevarurile pe care le consideri tu astfel, cu ceva mai multa blandete? Caci modul in care le spui, cu ura bolshevica, ii poate aduce si mai rau in sminteala pe cei carora li te adresezi.
Si inca ceva: fara hula la adresa BOR. Vorbeste-i de rau cat vrei pe catolici, caci ei sunt eretici - e adevarat ereticii cei mai apropiati de noi, ortodocsii, din punct de vedere al invataturilor de dogma comune care exista intre BO si BC, insa tot eretici se cheama ca sunt.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 22:50:26
emanuel2007
Guest

Implicit

tu spui adica sa am blandete fata de cei care afirma niste lucruri hulitoare impotriva bosv dar pentru asta n-au adus nici o davada ? si care la toate dovezile pe care le-am adus eu despre schisma bor nu au raspuns decat acelasi text : bosv nu are cler valid iar bor nu a facut nici o greseala canonica ...

pai acestia sunt sinceri in discutia cu mine ? n-as zice ... si atunci pot eu sa le mai dau atentie , cand vad ca ei nu sunt vor de fapt sa auda adevarul sau sa il accepte ca adevar ? eu ma gandesc ca om ca nu mai este corect sa le mai dau atentie la ceea ce spun ei , atata timp cat nu sunt sinceri si nu vor sa urmeze adevarului atat de clar ... eu nu pot sa fac altceva decat sa aduc in continuare dovezi ca am dreptate si cei care vor citi acestea sa decida ei insisi ce cale sa urmeze ... caci daca as astepta ca aceia care au pretins ca sunt canonisti, sa aduca dovezi la afirmatiile lor hulitoare si deasemenea sa dovedeasca ca eu ma insel , cred ( am vazut ) ca ar fi o greseala din partea mea ; si daca as continua sa astept sinceritatea lor cred ca as cadea invitabil in deznadejde ... nu stiu daca ar fi corect sa am atat rabdare ... de aceea nu am mai dat atentie nivelului lor de intelegere caci am vazut ca nu merita efortul , caci oricum ei tot cum vor ei sa creada vor crede , aricate dovezi voi aduce eu ... la inceput mi-au solicitat sa aduc dovezi , crezand ca nu voi fi in stare , dar acum cand deja am adus suficiente dovezi vad ca nici nu mai raspund nimic la dovezile mele , ci numai repeta papagaliceste acelasi text hulitor ... eu ce sa fac ? sa astept la infinit ca ei sa fie sinceri ... nu stiu daca este corect asta , caci voi cadea in deznadejde daca tot voi astepta sa imi dea un raspuns care sa fie o demonstratie canonica la afirmatiile lor ... de aceea am renuntat la dialog ... poate gresesc , dar viitorul va demonstra ce este bine de facut in continuare ... eu sunt pentru dialog dar numai daca este corect acel dialog ... iar daca nu , eu pot foarte bine sa scriu aici doar pentru cei care au urechi de auzit : daca nu va vor primi pe voi in cetatea aceasta plecati in alta ...

eu nui urasc pe ei , dar ma asteptam la un raspuns sincer si complet din partea lor , sau daca nu macar la recunoastrerea greselilor , caci nu in fata mea si-ar fi recunoscut greselile ci in fata lui Dumnezeu care se uita la noi si ne vede ...
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 22:56:17
razvan_m
Guest

Implicit

Nu celor ce hulesc, ci simplilor credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 23:04:32
razvan_m
Guest

Implicit

Uita-te la mine, pacatosul, Emanuel.
Eu oare n-am inceput cu aceleasi texte cum ca BOSVR ar fi schismatica, eretica, protestanta sau mai stiu eu cum?
Dar acum mai aduc in discutie asemenea termeni cu care sa caracterizez BOSVR?
Nu, nu mai aduc. Cum ai reusit sa ma faci pe mine, pacatosul sa nu ma mai faci sa am simtaminte dusmanoase la adresa BOSVR, incearca sa-i faci si pe altii la fel, caci daca tu vrei razboi pe tema credintei si aceia iti vor raspunde cu razboi, adica veti fi intr-o cearta perpetua, fara nicio posibilitate sa va impacati. Cu blandete se raspunde la ura, iar tot cu blandete la blandete.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 23:08:05
razvan_m
Guest

Implicit

Si fratelui dorstor, adu-i nu niste simple afirmatii de pe cine stie ce site ca BO finlandeza a serbat Pastele Ortodox odata cu Psha evreiesc, ci date concrete: in anul cutare BOF a tinut Pastile pe data de , in aceeasi zi cu Pasha evreiesc. Asta vrea fratele Dorstor, nu-l mai acuza pe nedrept ca orice dovezi ii aduci, el nu le ia in seama.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 23:09:51
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

atentie, atentie la ce a spus un Sf Parinte... multi s-au razvratit impotriva crestinismului tocmai din cauza crestinilor...
Reply With Quote
Vechi 23.05.2008, 23:30:44
razvan_m
Guest

Implicit

Sora ispita_ta,

Atunci n-ar trebui sa dam dovada de mai multa toleranta unii fata de altii intre noi, credinciosii ortodocsi si sa acceptam impreuna ca momentan BOR trece printr-o perioada dificila din cauza ecumenismului ierarhilor de la varful conducerii ei si sa nu mai fie acuzata ca este eretica?
Cred ca ar fi mai potrivit pentru BOR sa nu o mai pomeniti in comentariile voastre decat s-o acuzati de erezie.
Daca nu te-am convins, iti aduc exemplul ROCOr (Biserica Rusa Libera), care din 2001 de cand la conducerea ei a venit Mitropolitul Lavrentie, s-a impartit in doua: o parte care s-a realipit la Patriarhia Moscovei, iar cealalta nu a primit aceasta realipire si care este in comuniune in continuare cu BOSVR. Crezi ca aceasta factine a ROCOR nu vorbeste despre cealalta (care s-a realipit la Patriarhia Moscovei) cum ca ar fi eretica si lipsita de Har? Si ce rezolva cu asta? Se va indrepta oare acea parte a ROCOR care s-a realipit la BO Rusa, datorita acestui dialog in contradictoriu cu cealata factiune (care continua sa fie parte din Sinodul de Rezistenta)? Nu prea cred.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica nu este de acord cu homeopatia? pacatoasa Generalitati 282 21.09.2014 16:41:28
Biserica Ortodoxa Romana este ... savudanmihai Biserica Ortodoxa Romana 9 14.08.2013 13:19:52
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
Ce este Biserica? Danut7 Despre Biserica Ortodoxa in general 16 01.11.2010 10:50:54