Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2008, 15:12:19
emanuel2007
Guest

Implicit

eu am vazut cateva forumuri create de credinciosi de pe vechi mai demult , dar nu m-am inscris pe ele ... poate ca am sa le caut , daca tot mi-ati adus aminte de asta ...
Vechi 26.05.2008, 15:05:57
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

nu mai exista... si daca totusi exista (desi nu cred, as fi aflat), e creat de capul lui, fara blagoslovenie.. deci nu-ti recomand
Vechi 26.05.2008, 15:40:25
emanuel2007
Guest

Implicit

eu parca am vazut mai demult dar sincer nu ma interesat ( atunci de fapt nici nu ma interesa bosv ) insa ceea ce am vazut cam la sigur era creat fara a intreba pe nimeni
de fapt cei care au creat acele forumuri nu stiau mai mult ca sigur ca sunt fara blagoslovenie ...
nici eu n-am stiut ca s-a hotarat ca e mai bine fara forumuri ale bosv pana nu am aflat de la tine
oricum nici nu m-am gandit sa creez un astfel de forum deoarece exisata destule forumuri ortodoxe
iar pe acele forumuri care erau create de credinciosi din bosv ( nu mai stiu daca am vazut numai un singur astfel de forum sau am vazut 2 ) nu am vazut sa intre cineva din alte biserici , deoarece nu sunt cunoscute acele forumuri ...
Vechi 27.05.2008, 00:31:57
gabrielg gabrielg is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.05.2008
Implicit

As dori sa stiu un lucru. Daca dupa calculele Sf Parinti data de praznuire a Sf Pasti trebuia pentru anul 2008 sa fi fost 14 aprilie de ce Biserica noastra ortodoxa a savarsit Pastile pe 27 aprilie. Stiu ca este vorba de diferenta de 13 zile intre calendarul iulian si gregorian dar nu inteleg de ce Biserica noastra nu este sub ascultare sa faca Sf Pasti pe data inscrisa atunci si anume 14 aprilie.
Va multumesc de raspuns.
Doamne ajuta!
Vechi 27.05.2008, 12:49:56
emanuel2007
Guest

Implicit

daca ar fi sa luam in consideratie calendarul gregorian ( care de fapt este impotriva canoanelor de la niceea ) echinoctiul a fost pe data de 21 martie stil nou ( 8 martie stil vechi ) , iar prima luna plina a fost in noaptea de 21-22 martie stil nou , deci dupa hotararile de la niceea pastele ar fi trebuit sa fie sarbatorite in duminica de 23 martie stil nou ... asta daca bor ar fi sarbatorit pastele dupa echinoctiul calculat de calendarul gregorian ; insa de teama ca acest calendar este necanonic ( cum si este de fapt ) , bor nu a adoptat inca calendarul gregorian decat pentru a fixa sarbatorile fixe , insa pastele il sarbatoreste tot dupa calendarul canonic iulian ... daca ne luam dupa calendarul iulian , echinoctiul a cazut pe data de 21 martie stil vechi ( 3 aprilie stil nou ) , iar prima luna plina a fost in noaptea de 6-7 aprilie stil vechi ( 19-20 aprilie stil nou ) , deci pastele a fost sarbatorit in prima duminica care a fost dupa luna plina , adica in duminica de 14 aprilie stil vechi ( 27 aprilie stil nou )
de aceea insa bor a incalcat alte hotarari ale sfintilor parinti :
- folosirea a doua calendare in acelasi timp , lucru care a dat peste cap tipicul ortodox dar si postul sfintilor apostoli petru si pavel
- daca ar fi sa credem ceea ce spune cal gregorian , cum ca echinoctiul este pe data de 21 martie stil nou , atunci inseamna ca bor a sarbatorit pastele dupa a doua luna plina de dupa echinoctiu , contrar canoanelor niceene ... acum nu mai stiu cum considera bor : echinoctiul este sau nu pe 21 martie stil nou ? caci daca este pe 21 martie stil nou de ce a sarbatorit pastele tocmai dupa a doua luna plina de dupa echinoctiu ... iar daca nu este echinoctiu pe 21 martie stil nou , atunci de ce a mai adoptat calendarul gregorian si a provocat schisma fata de bosv , smintind in acelasi timp in mod necanonic postul sfintilor apostoli si tipicul ? ? ! !

ceritudinea este ca bor continua sa mentina numele de bor pe care l-a avut biserica ortodoxa inainte de 1924 , dar bosv continua sa mentina sfanta traditie pe care a avut-o biserica ortodoxa dinainte de 1924 ...

fiecare poate alege : adevarul sau minciuna ...
Vechi 27.05.2008, 14:44:21
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabrielg
As dori sa stiu un lucru. Daca dupa calculele Sf Parinti data de praznuire a Sf Pasti trebuia pentru anul 2008 sa fi fost 14 aprilie de ce Biserica noastra ortodoxa a savarsit Pastile pe 27 aprilie. Stiu ca este vorba de diferenta de 13 zile intre calendarul iulian si gregorian dar nu inteleg de ce Biserica noastra nu este sub ascultare sa faca Sf Pasti pe data inscrisa atunci si anume 14 aprilie.
Va multumesc de raspuns.
Doamne ajuta!
citind cu rabdare vei afla de-aici http://www.mitropoliaslatioara.ro/calendarul.php ;)

Vechi 27.05.2008, 17:46:29
emanuel2007
Guest

Implicit

asa , sora mea intru credinta , daca imi permiti sa-ti spun asa ... ma bucur ca mai exista oameni care inteleg adevarul ...
Vechi 28.05.2008, 00:24:24
AMD AMD is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Pe site-ul mitropoliei de Milano - a IPS. Evloghios ( www.ihtis.wordpress.com ) apare o fotografie cu IPS. Arhiep. si Mitr. Vlasie Mogarzan >>> http://ihtis.files.wordpress.com/2008/01/m16.jpg in rubrica Chiese http://ihtis.wordpress.com/chiese-ortodosse/ . Este BORSV in comuniune cu Biserica Autonoma de Milano?
Vechi 28.05.2008, 09:58:21
emanuel2007
Guest

Implicit

nu stiu
bosvr este in comuniune cu ROCOR , sinodul de rezistenta din grecia si altele ...
Vechi 28.05.2008, 11:33:36
Archim Archim is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
nu stiu
bosvr este in comuniune cu ROCOR , sinodul de rezistenta din grecia si altele ...
Este present IPS Vlasie pe sit-ul www.ihtis.wordpress.com , pentru ca Biserica Ortodoxa Romana de stil vechi are statut de biserica si exista ca realitate ecclesiastica in lumea ortodoxa . Sinodul de Milano nu a semnat nici o comuniune cu BOR de stil vechi dearece Mitropolia Ortodoxa de Milano nu este prezenta ca parohii cler in Romania . Noi din punct de vedere canonic al succesiunii apostolice suntem discendenti directi ai Bisericii Ortodoxe Ruse in Exil ce a consacrat episcop pe al trei-lea primat al bisericii ortodoxe de calendar vechi din grecia S.B Avxentiox. In 1969 sinodul Bisericii Rusesti din exil IPS Filaret, au scris o scrisoare oficiala Beatitudinii Sale AVXENTIOS recunoscand Sf.TAINE din trecut si prezent ale Bisericii Grecesti de calendar vechi.Document autentic aflat in arhivele noastre si publicat pe site-ul nostru..
In 1978 Sf.Sinod Grec a fondat Mitropolia de Europa si America , care in prezent are 7 Eparhii. Este important de subliniat ca originea apostolica a Bisericii Ortodoxe de vechi calendar si ale Mitropoliei sale de Europa Occidentala( numita de Milano si Aquileia) este rezultatul istoric de consacrari din 1960 -1962 de Episcopii rusi.
In 1984 Mitropolia din Europa Occidentala a primit de la Biserica Ortodoxa Greaca TOMUSUL de Autonomie cu propriul sinod sub primul primat Mitropolitul Gabriel de Portugalia .Cand Mitropolitul Gabriel s-a retras in 1989 , Arhiepiscopul EVLOGHIOS de Milano a fost ales Primat al Mitropoliei Occidentale de Mialno si Aquileia. Din cauza din evidenta origine apolstolica episcopii si preotii Bisericii noaste au fost acceptati in demnitatea lor fara sa fie rehirotoniti in 6 Bisericci oficiale . In 2003 doi episcopi din Canada LAZAR si VARLAAM hirotoniti de B.Sa EVLOGHIOS I in 1990 si 1994 au fost acceptati ca si episcopi ortodocsi in Biserica Ortodoxa de America ( Ortodox Church in America, actualmente pastorita de Mitropolitul HERMAN ).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI Nosam Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 27.02.2008 14:30:37
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) teogtf Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 43 06.11.2006 10:37:07