Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2008, 22:08:20
livadarufelix livadarufelix is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2008
Implicit

Peste un an ma voi casatori cu o fata pe care o iubesc foarte mult si sper sa avem o casnicie fericita. Stiu ca folosirea anticonceptionalelor nu este permisa si orice metoda contraceptiva este considerata un pacat chiar si metoda coitului intrerupt (ejacularea in afara) este considerata un pacat iar de avort nu vreau sa vina vreodata nici macar vorba. Totusi uneori poate nu exista nici conditii in care sa poti creste atatia copii cati ai putea face 14, 15, unii deabia isi permit un apartament cu 1 camera sau 2. Ce e de facut ca sa poti avea o viata normala si totusi a nu pacatui?As vrea sa stiu parerea voastra a celor de pe forum.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 03:17:14
mirelat
Guest

Implicit

:) castitatea conjugala... vezi ca e un articol pe-aici, pe site.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 11:28:42
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si cum ramane cu unul din rolurile casatoriei: ferirea de pacat? Adica legatura normala dintre soti, afara de post, de miercuri si vineri, de sambata seara ca este inainte de slujba de duminica, de duminica pentru ca este dupa slujba, legatura binecuvantata de biserica. Ca doar asa se spune, daca nu mai poti rabda, e pacat sa ai relatii necasatorit, e bine sa te casatoresti.
Eu inteleg ca nu trebuie sa ucizi, iar viata inseamna momentul conceperii. Adica fara avort, fara anume metode contraceptive, fara pilula de a doua zi, sau sterilet.
Dar de fereala, calendar, condom -nu imi inchipui decat ca a scazut natalitatea si ca biserica ajuta in acest sens, ca societatea are nevoie de cat mai multi crestini, de fapt nu inteleg de ce ar fi pacat, daca esti casatorit.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 13:57:47
Casiana Casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2007
Implicit

Doamne ajuta!
Eu am mai zis-o si o mai zic.....totul se trece prin filtrul confesiunii, iar acest lucru nu cadreaza cu societatea in care traim.
Castitate conjugala:satisfied: ........ hai sa fim seriosi ca nu prea se poate si este demonstrat stiintific ca actul sexual este o nevoie fiziologica asa cum sunt si altele,iar abstinenta fortata uneori poate duce la o serie de boli cum ar de exempu un dezechilibru hormonal. Nu prea se poate sa fii casatorit/a si sa dormi cu sotul/sotia in acelasi pat si sa il/o vezi ca pe o sora.
Cat despre copii eu cred ca este bine sa faci doi si ii lasi sa vina cand vor ei,iar mai apoi daca bugetul nu iti mai permite sa mai cresti si un al treilea..... foloseste o metoda contraceptiva naturala (cea a calendarului).

Multa pace si lumina sufleteasca!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 14:07:07
Senior Member

Implicit

Nu, uite, castitate ar fi de fapt curatie, in casatorie, eu asa inteleg din articol.
http://www.crestinortodox.ro/Morala/Castitatea_conjugala-201-20062.html
Adica fara desfranare.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 14:43:36
alynna alynna is offline
Member

Data înregistrării: 23.11.2007
Implicit

Fratilor, bunicii si strabunicii nostri au putut sa creasca 10-12 copii in conditiile in care erau foarte foarte foarte saraci, era si razboi etc. Dar noi nu mai putem, ne-am emancipat, daca un copil nu are camera lui gata, e jale. Cate camere credeti ca aveau strabunicii nostri? 5-1o? Nu, o camera, doua, trei, cam asa. Dar noi cei de azi suntem mai saraci decat inaintasii nostri pentru ca nu avem credinta!!!

Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem noi duce! Cercetati cum au trait cei dinaintea noastra, sau cum traiesc unii azi, in Moldova de exemplu care sunt saraci din punct de vedere material, dar bogatia lor sunt copiii. Am citit mai demult acest articol http://www.teoctist.info/Viata.asp . Va indemn sa-l cititi si dumneavoastra pentru a vedea ca daca este credinta totul e posibil.

Si inca ceva: daca sunteti sinceri in cercetarea dumneavostra veti descoperi ca cei saraci au mai multi copii decat cei bogati. Paradoxal, nu?
Daca ti-ai luat crucea casatoriei, trebuie sa ti-o si asumi, adica: sa te faci responsabil pentru tot ce implica ea, inclusiv pentru nasterea si cresterea copiilor.
Inchei cu citatul "femeia se va mantui prin nastere de prunci" , deci nu prin omorarea lor, nu prin ferirea de a nu face copii.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 15:11:20
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Alynna, tu cati copii ai? cati frati si surori ai?

La bunicul meu in familie au fost 12 frati. Si nici unul dintre ei nu a avut mai mult de doi copii. Stiti de ce? Fiindca asa de rau a fost in copilaria lor. Se luptau pentru mancare. Cine era mai puternic se culca satul, cine nu, rabda de foame. Cei mari erau stapani pe cei mici. Si de aici cearta si abuz. Ce sa mai vorbesti de caldura sufleteasca din partea mamei si a tatei? Pur si simplu u este timp. Daca ai 12 copii si sa spui ca te ocupi numai jumatate de ora de fiecare, socotiti si vedeti cat iese. Nu cred ca e intelept sa idilizezi famillile cu multi copii. Situatia nu este roz. Asta e adevarul.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2008, 16:38:37
Senior Member

Implicit

Unui strabunic, din 9 copii i-au murit 4 in copilarie, in primii ani. O strabunica a pierdut un copil in varsta de 7 ani din cauza unei boli infectioase care acum e tratabila. Lumea avea macar 4 copii, dar cu ce se alegeau? Multi erau rapusi de boli, apoi au fost razboaiele.
Bunica mea mi-a spus ca invata bine la scoala si se rugau profesorii de mama ei sa o trimita mai departe. Insa a trebuit sa aleaga: din 4 copii care au supravietuit, 2 au mers mai departe si au devenit invatatoare si 2 au ramas acasa, au si muncit pentru celelalte sa le tina in scoala. Se vor face scoli pe bani si pe la noi. De la gradinita incolo, trebuie sa tot dai bani.
Alta strabunica a avut 16 copii, din 2 casatorii. Primul sot i-a murit pe front. Nu mai stiu cati au trait, dar bunica mea a fost data fata in casa, la bogati, ca nu aveau bani sa-i faca un rost. Cu ajutor de la straini, a reusit sa faca liceul.
Nu e mai bine sa ai cati copii poti sa ingrijesti, sa ii dai la gradinita, sa le cumperi carti sa citeasca, sa le platesti curs de limbi straine, de calculator, daca invata bine- sa fii in stare sa ii tii in facultate? Sa le oferi o sansa sa-si valorifice calitatile.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2008, 08:08:53
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de livadarufelix
Totusi uneori poate nu exista nici conditii in care sa poti creste atatia copii cati ai putea face 14, 15,
:) apropo de dilema asta... voi stiti daca puteti avea sau nu copii? am motive sa ma indoiesc ca stiti raspunsul la aceasta intrebare - daca e vorba de cuplul despre care tu, Felix, ne-ai mai scris pe vreo 2 topice - asa ca pana il aflati nu prea cred ca e cazul sa va puneti problema prea multor copii. :D
Reply With Quote
Vechi 31.05.2008, 08:12:35
mirelat
Guest

Implicit

unii sunt in stare sa se descurce si cu multi copii... am auzit ca este un cuplu de romani in Canada care au 18 copii, au o casa cu 7 dormitoare si nu duc lipsa de nimic.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credeti ca... kreed123 Generalitati 27 14.05.2011 17:50:21
Voi ce credeti????? Templier Knight Generalitati 30 29.12.2010 17:31:52
voi ce credeti? alexa.oni Generalitati 40 18.07.2008 15:51:05
Credeti in destin? tigerAvalo9 Generalitati 39 25.05.2008 22:42:57
voi ce credeti? alexa.oni Generalitati 35 16.01.2008 22:53:38