Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2007, 19:22:44
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

da la arad unul din preotii de la arad este coordonator al OD se implica in miscare iar cantele lor sunt poezii de a lui Traian Dorz care au fost muzicalizate dak pot zice asa, dar poeziile sunt foarte frumoase
Reply With Quote
Vechi 05.11.2007, 19:25:14
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Locație: buricu' pamantului ARAD
Implicit

incepul e c-am incurcat, am vrut sa zic : la arad unul din preotii de la catedrala noua este implicat in OD si nu am vazut la ei nimic neortodox:)
Reply With Quote
Vechi 05.11.2007, 23:30:23
Sebi_b Sebi_b is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Asha am intzeles de la un preot ca nu sunt sectari shi au revenit la ortodoxie... deci se poate! :) chiar daca inca se mai aduna intre ei...
nu au fost niciodata sectari si nici plecati de la ortodoxie, ci doar, ca in orice alta comunitate, au aparut divergente....in mare parte sunt rezolvate din cate stiu eu. De adunat se aduna si se vor mai aduna, dar daca ii asculti pe cei care sunt cu adevatat din OD iti vor spune ca adunarile sunt ca o completare a slujbei ... sa nu ma intelegi gresit ... sunt facute pentru a sta mai mult timp in Cuvantul Domnului ... iara "hrana" de baza e Biserica
Reply With Quote
Vechi 19.11.2007, 21:52:17
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Ma tot uit cu stupoare pe Forumul acesta si tot dau peste un fundamentalism excesiv, care se exteriorizeaza intr-o judecata apriga a tuturor celor care nu sunt ortodocsi. Nu voi raspunde eu la problematica ridicata aici la acest topic, ci Il las pe Acel care are toate raspunsurile sa va raspunda.

"9. Către unii care se credeau că sunt drepți și priveau cu dispreț pe ceilalți, a zis pilda aceasta:
10. Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș.
11. Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș.
12. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
13. Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.
14. Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța." Luca 18:9-14.

Oare ce a dorit sa ne spuna Domnul Iisus prin aceasta pilda? Oare nu vroia sa ne opreasca tocmai de la ceea ce se intampla aici? Sa nu ne socotim singuri drepti.. sa nu ne catalogam drept buni... sau drept mai buni ca si toti restul... poate ca o sa ne trezim cu surprize. Vamesul pleaca iertat, iar fariseul ramane in mandria lui dogmatica. Sa avem mare grija. Daca avem taria sa ii catalogam pe altii drept periduti... sa nu cumva sa fim noi pierduti in mandria noastra.

Dumnezeu sa ne lumineze cu privire la toate lucrurile!
Multa pace!
Reply With Quote
Vechi 15.05.2008, 03:42:52
anablandiana anablandiana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Implicit

Fratilor,citind parerile tuturor de pe acest forum desprre OD ca face parte din biserica ortodoxa sau nu,ca merge spre ortodoxie sau neoprotestanti ar trebui sa meditam in primul rind la cele scrise in Biblie "cei ce aduna cu noi nu risipesc"daca Dumnezeu i-a ingaduit pe toti in lumea asta,noi sa nu-i judecam si sa-i criticam.Cit despre muzica si instrumente, in biblie nu scrie cu ce instrumente si ce muzica sa-i cintam lui Dumnezeu, doar atit ne mentioneaza sa-l laudam cit mai mult[David cit de mult l-a laudat pe Domnul si cu ce instrumente?]Iar despre predica si vestirea cuvintului in adunari sa-l vesteasca preotii, pastorii am citit ca si femeie[scrie asta in Biblie-I CORINT cap11 v5] Parerea meaa despre oaste este ca face parte din biserica ortodoxa. Biblia scrie"erau nelipsiti de la templu[de la biserica] si acasa staruiau in fringerea painii".Dumnezeu nu ne va miintui dupa religia pe care o avem ci dupa credinta si fapte.Toti sintem crestini si Dumnezeu sa puna dragostea lui in inimile noastre ca sa ne iubim dupa voia sa.Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2008, 06:34:04
anablandiana anablandiana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Implicit

Rectific citatu"erau nelipsiti de la templu si acasa staruiau in rugaciuni si fringerea piini" scuze am gresit
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 23:42:49
florinniculin florinniculin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anablandiana
Rectific citatu"erau nelipsiti de la templu si acasa staruiau in rugaciuni si fringerea piini" scuze am gresit
In legatura cu visarionisti precum spun alti ,sa se stie clar ca Ierodiaconul Visarion a facut numai bine sufletelor celor sincere si doritoare de mantuirea sufletului cei care vorbesc de rau aceasta lucrare vor avea o moarte groaznica , ca este lucrarea Duhului Sfant. Parintele a fost doar o unealta de care sa folosit Dumnezeu si acum sa-si puna fiecare intrebarea m-ai ales cei care judeca aceasta lucrare. De ce sa trezit la credinta Ortodoxa atati tineri,copii,varsnici si multumesc Lui Dumnezeu pentru ca la intalnit pe parintele?
Reply With Quote
Vechi 03.06.2008, 13:20:30
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinniculin
Citat:
În prealabil postat de anablandiana
In legatura cu visarionisti precum spun alti ,sa se stie clar ca Ierodiaconul Visarion a facut numai bine sufletelor celor sincere si doritoare de mantuirea sufletului cei care vorbesc de rau aceasta lucrare vor avea o moarte groaznica , ca este lucrarea Duhului Sfant. Parintele a fost doar o unealta de care sa folosit Dumnezeu si acum sa-si puna fiecare intrebarea m-ai ales cei care judeca aceasta lucrare. De ce sa trezit la credinta Ortodoxa atati tineri,copii,varsnici si multumesc Lui Dumnezeu pentru ca la intalnit pe parintele?
Problema nu este Ierodiaconul Visarion, ci acei dintre cei care au constituit "lucrarea" si care, majoritatea, sunt muuuult pe langa Ortodoxie!
Reply With Quote
Vechi 03.06.2008, 14:58:09
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Eu cunosc o doamna foarte evlavioasa care mergea la adunarile lor ,nu ma compar eu cu ea la inaltimea duhovniceasca.Si nici habotnica nu este ,ci foarte devotata .
Par.Visarion a incercat sa refaca viata crestimilor care erau acum 2000 de ani ,cu adunari ,dar timpurile s-au schimbat ,eu prefer prietenii cu care mai vorbesc la biserica dupa liturghie , iar duminica seara am alt program ,si asa timpul este limitat.
Ori ei asta faceau ,se intalneau duminica,faceau fapte de milostenie in comun,etc.
Nu vad nimic rau in asta.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2008, 22:07:41
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel
Ce parere aveti despre Oastea Domnului? este o miscare pro sau contra ortodoxa? Apara si intareste credinta ortodoxa sau mai degraba aluneca catre partea protestanta?
eu o vad ca pe o falie neoprprotestanta in sinul ortodoxiei ,iar pt o elucidare va rog f.mult sa copiati de pe ortodoxmedia,com predica preotului GHEORGHE intituklata oastea domnului ca veti vedea adevarata fata a lor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului pacatoasa Generalitati 48 17.09.2015 12:14:56
Oastea Domnului andreea h Dogmatica 4 01.06.2013 09:35:35
Oastea Domnului Giorgina Alte Religii 38 28.06.2010 23:48:35
Oastea Domnului juana302 Generalitati 4 23.07.2008 15:16:43
Oastea Domnului paraschevaiasi Generalitati 2 22.02.2007 23:03:48