![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
da la arad unul din preotii de la arad este coordonator al OD se implica in miscare iar cantele lor sunt poezii de a lui Traian Dorz care au fost muzicalizate dak pot zice asa, dar poeziile sunt foarte frumoase
|
|
|||
|
|||
![]()
incepul e c-am incurcat, am vrut sa zic : la arad unul din preotii de la catedrala noua este implicat in OD si nu am vazut la ei nimic neortodox:)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma tot uit cu stupoare pe Forumul acesta si tot dau peste un fundamentalism excesiv, care se exteriorizeaza intr-o judecata apriga a tuturor celor care nu sunt ortodocsi. Nu voi raspunde eu la problematica ridicata aici la acest topic, ci Il las pe Acel care are toate raspunsurile sa va raspunda.
"9. Către unii care se credeau că sunt drepți și priveau cu dispreț pe ceilalți, a zis pilda aceasta: 10. Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș. 11. Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. 12. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig. 13. Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului. 14. Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța." Luca 18:9-14. Oare ce a dorit sa ne spuna Domnul Iisus prin aceasta pilda? Oare nu vroia sa ne opreasca tocmai de la ceea ce se intampla aici? Sa nu ne socotim singuri drepti.. sa nu ne catalogam drept buni... sau drept mai buni ca si toti restul... poate ca o sa ne trezim cu surprize. Vamesul pleaca iertat, iar fariseul ramane in mandria lui dogmatica. Sa avem mare grija. Daca avem taria sa ii catalogam pe altii drept periduti... sa nu cumva sa fim noi pierduti in mandria noastra. Dumnezeu sa ne lumineze cu privire la toate lucrurile! Multa pace! |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor,citind parerile tuturor de pe acest forum desprre OD ca face parte din biserica ortodoxa sau nu,ca merge spre ortodoxie sau neoprotestanti ar trebui sa meditam in primul rind la cele scrise in Biblie "cei ce aduna cu noi nu risipesc"daca Dumnezeu i-a ingaduit pe toti in lumea asta,noi sa nu-i judecam si sa-i criticam.Cit despre muzica si instrumente, in biblie nu scrie cu ce instrumente si ce muzica sa-i cintam lui Dumnezeu, doar atit ne mentioneaza sa-l laudam cit mai mult[David cit de mult l-a laudat pe Domnul si cu ce instrumente?]Iar despre predica si vestirea cuvintului in adunari sa-l vesteasca preotii, pastorii am citit ca si femeie[scrie asta in Biblie-I CORINT cap11 v5] Parerea meaa despre oaste este ca face parte din biserica ortodoxa. Biblia scrie"erau nelipsiti de la templu[de la biserica] si acasa staruiau in fringerea painii".Dumnezeu nu ne va miintui dupa religia pe care o avem ci dupa credinta si fapte.Toti sintem crestini si Dumnezeu sa puna dragostea lui in inimile noastre ca sa ne iubim dupa voia sa.Doamne ajuta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Rectific citatu"erau nelipsiti de la templu si acasa staruiau in rugaciuni si fringerea piini" scuze am gresit
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cunosc o doamna foarte evlavioasa care mergea la adunarile lor ,nu ma compar eu cu ea la inaltimea duhovniceasca.Si nici habotnica nu este ,ci foarte devotata .
Par.Visarion a incercat sa refaca viata crestimilor care erau acum 2000 de ani ,cu adunari ,dar timpurile s-au schimbat ,eu prefer prietenii cu care mai vorbesc la biserica dupa liturghie , iar duminica seara am alt program ,si asa timpul este limitat. Ori ei asta faceau ,se intalneau duminica,faceau fapte de milostenie in comun,etc. Nu vad nimic rau in asta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului | pacatoasa | Generalitati | 48 | 17.09.2015 12:14:56 |