Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2008, 19:46:46
ciocoflender ciocoflender is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.03.2008
Implicit

Cineva mi-o zis: Incingera siritelor este o forma buna de prelungire a vietii unui forum. Cu toate acestea, hai sa uitam ce a fost in trecut si sa-l uitam pe Hr. cel controversat. Sa discutam logic, fara a da dovada de ecumenisti, pentru ca numai in ecumenism controversa e intarita ca fiind unitoare. Hai macar noi ortodocsii sa fim mai curati cugetatori, mai prieteni unii cu altii, spre zidirea noastra duhovniceasca. Cer prea mult?
Vechi 04.06.2008, 19:53:10
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

de ce eviti intrebarea?
cum sa te uit, Hristofore, cand de fiecare data apari sub aceeasi masca de oaie cu intentii bune?
iar faptul ca ai interpretat o intrebare ca fiind o dorinta de-a incinge spiritele... te cam da de gol...
Vechi 04.06.2008, 19:55:48
Junior Member

Implicit

Din cate am urmarit pe acest topic, se amintea la un moment dat despre reMiruire, adica despre repetarea TAINEI MIRUNGERII IN B.O.S.V.R.
Acum jumatate de ora am vorbit la telefon cu Prea Sfintitul AVANDIOS de la Mitropolia Milanului. Discutia a fost pe aceasta tema. Prea Sfintia sa mi-a dat un exemplu cum un credincios al unei B.O.S.V. cand a venit in Romania a fost rebotezat si remiruns de B.O.S.V.R., cu toate ca era deja increstinat canonic. Oare, eu cand am trecut de la B.O.R. ecumenista la B.O.S.V.R., Mirungerea (reprimita) ne era canonica?
Vechi 04.06.2008, 20:06:57
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

esti incredibil!
Vechi 04.06.2008, 23:56:54
Junior Member

Implicit

Repetarea Mirungerii ce este facuta celor ce trec din B.O.R. la B.O.S.V.R. este Nu o repetare a mirungerii, ci efectuarea Primei Mirungeri Canonice. Asta m-a invatat regretatul arhimandrit Teofilact Murgoci (despre care puteti afla cate ceva pe site-ul www.ArhimandritulTeofilact.piczo.com imagini/date biografice/informatii). Pentru mine Mirungerea aceasta pe care mi-a blagoslovit-o parintele Teofilact Murgoci ESTE SINGURA CANONICA pe care O RECUNOSC. Aceasta pentru ca nu prea mai am credibilitate in ceea ce priveste oficierea Sfintelor Taine la B.O.R. fie pentru erezia ecumenista, fie pentru infiltratiile papistasesti sau comuniste, care codnuc(eau) B.O.R-UL sub masca pastorilor evlaviosi, pangarind Biserica si Sfintele Canoane Dar, daca gresesc cu ceva in aceasta informatie, rog sa ma iertati si sa intariti adevarul cu argumentatia dumneavoastra.
Vechi 05.06.2008, 08:23:40
tonylee tonylee is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.03.2008
Implicit

Sa presupunem ca miruirea din bsv este adevarata (cu toate ca nu e), ai primit-o cu lacrimi? "Mai usor va fi Sodomei Si Gomorei decat cetatilor care nu s-au pocait la venirea Mea". Mai usor va fi homosexualilor decat celor care n-au plans cand s-au miruit. " Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica". Cine are deja intru el Viata vesnica acela este care mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu.Cine nu plange , acela nu-L mananca chiar daca se impartaseste, ci-L rastigneste .
Vechi 05.06.2008, 09:33:09
Junior Member

Implicit

Cum poti spune asa ceva? Iarta-ma, dar nu ai inteles ce am vrut sa spun. Eu nu mi-am repetat Mirungerea Canonica, ci am facut-o pentru prima oara, ca cea din-tai nu se putea numi mirungere, neavand putere harica, avand asuprelile Anatemei. Astfel, eu nu am repetat-o, ci am facut-o pentru prima si ultima oara CANONIC.
-De ce spun ca nu era canonica?
Nu era canonica Mirungerea intru-cat B.O.R. din anul 1926, de cand a modificat data Pastilor, serband in aceiasi zi cu evreii, se afla in schisma si sub Anatema (canon 1 antiohian); iar, din anul 1962 se afla in totala erezie satanica intitulata Ecumenism, erezie despre care ne spun Sfintitii Duhovnici ca va introniza pe satan ca singur pastor al intregului glob. Asta este cea mai mare erezie a ierarhilor Bisericii, mai mare decat toate pana acum. Din acest motiv mi-am facut MIRUNGEREA la B.O.S.V.R, pentru ca B.O.R. are ierarhie ecumenista. Iar de la ecumenism la satanism nu e mare cale. Ba chiar ecumenismul este mai periculos decat satanismul, pentru ca satanismul isi arata fatza, ecumenismul si-o ascunde.
Vechi 05.06.2008, 09:46:53
AMD AMD is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Prea Sfintitul AVANDIOS, care ne onoreaza cu prezenta sa pe forum, inainte a fi ales Arhiereu a fost schimonah in Sfantul Munte Athos. Prea Sfintia sa spunea ca au fost cazuri
in care membri ai B.O.S.V. grecesti (oficiale, de care asculta SF. Munte), venind in B.O.S.V.R. au fost pe drept spus REMIRUNSI. Tot arhieria sa spunea ca Nu este lucru de joaca Mirungerea, ci trebuie avuta mare grija cu Sfintele 7 Taine ale Bisericii Lui Hristos.
In privinta noastra a celor ce am trecut de la B.O.R. la B.O.S.V.R. Mirungerea de a doua a fost cea din-tai canonica! Motivul s-a specificat mai sus si nu are rost sa-l repetam.
Vechi 05.06.2008, 12:29:02
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

nu stiu de ce am impresia ca citesc un dialog intre una si aceeasi persoana...
tonylee, intr-adevar, cred ca-i altcineva... ca din cate observ are un fix cu lacrimile.
Vechi 05.06.2008, 12:50:03
Junior Member

Implicit

Nu mai iti bate joc de noi! Discutam pe o tema legata de Ortodoxie, tema ce pe multi ii intereseaza. Incearca sa aduci argumente, nu conflicte. Noi vad ca discutam civilizat. Tie ce nu-ti convine la aceasta discutie? Linistea? Vrei numai scandal? Lasa sa mai fie si un gram de liniste pe acest forum. Sa continuam discutia anterioara.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI Nosam Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 27.02.2008 14:30:37
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) teogtf Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 43 06.11.2006 10:37:07