![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ok ok am 20 :thumbsup:
|
|
|||
|
|||
![]()
si eu am 20 si sunt mai nou pe forum.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am 22 ani si cer iertare celor mai in varsta pe care poate i-am suparat.
Sincer ma bucur ca sunt oameni in varsta care au suportat ispitele vietii acesteia si au ramas tot cu suflet de copil. Rugati-va si pentru noi sa trecem cu bine viata aceasta de patimi, ca vremurile grele sunt. |
|
||||
|
||||
![]()
asteapta pina cind Dumnezeu iti va spune in inima ta ca ai cunoscut omul potrivit pt tine cu care sa poti duce crucea casniciei:)
|
|
|||
|
|||
![]()
Inainte,varsta de 20 de ani era optima pentru casatorie,acum insa,aceasta varsta este considerata una ceva imatura pentru acest pas,chiar daca informatiile si calirea individuala datorata de societate a devenit mai evidenta.Poate tocmai datorita maturitatii reale,la aceasta varsta,nu mai poate fi considerata optima pentru casatorie.Fiindca aceasta casatorie reprezinta o decizie foarte importanta,poate cea mai importanta din viata si acum o constientizam cu si mai multa intelegere.
Ne-am adaptat capitalismului si astfel au inceput romanii sa se casatoreasca in jurul varstei de 30 de ani,20 fiind considerata prematura.Aici mai vine vorba si de aspectul material,aspect ce trebuie pregatit inainte de formarea unei familii.Inainte acest aspect era pregatit,intr-un fel,de stat,scoala presupunea dupa terminare un loc de munca asigurat,exista pentru tinerii casatoriti o repartitie pentru locuinta,familia,de asemenea,contribuia cu ce putea in sprijinul tinerilor.Acum,fiecare pe cont propriu,sustinerea nu prea mai vine de nicaieri,de aceia casatoria a inceput sa reprezinte un pas greoi,mai ales pentru faptul ca oricata scoala ai face,nu ai siguranta unui loc de munca stabil si nici platit decent.Decenta este inca,un lux. Dupa parerea mea,20 de ani este o varsta prea mica pentru o casatorie,si poate ca nu atat de mica,cat de nesigura pentru un astfel de drum,mai ales in conditiile tarii noastre. Se spune ca varsta femeilor cea mai indicata pentru a concepe prunci este de 21-22 de ani,dar si acesta a devenit un subiect ignorat,astefl asteptandu-se,de asemenea,pana mai tarziu si pentru un astfel de caz. Dar este clar ca tinerii nu-si mai pot asuma anumite obligatii,mai ales cele ce tin de mariaj,din motive concrete de subrezire sociala,sau pur si simplu din comoditate si egoism,astfel ca avem tendinta de-a lasa acest aspect "in voia Domnului!",cu toate ca este stiut faptul ca Dumnezeu nu baga in traista. |
|
|||
|
|||
![]()
nu inteleg cum a ajuns societatea asta de azi sa spuna ca tinerii de 20 si un pic de ani sunt prea imaturi pt casatorie...dar in acelasi timp la 14,15 in viziunea lor sunt apti pt activitate sexuala..asa de mult ne-am indepartat,inainte act sexuala nu era ceva perceput separat de casatorie...acum tinerii pot incepe viata sexuala la 14 ani pt ca e "NORMAL",se pot casatori abia la 30 ca e "NORMAL",iar copii ii pot amana pana la 50 pt ca e "normal" si pt ca se poate...???
|
|
|||
|
|||
![]()
pe 15 iunie fac 19 ani :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Multi inainte!:D
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Altă Evanghelie | Carmen FUNIERU | Despre Sfanta Scriptura | 17 | 04.02.2014 15:53:19 |
o alta perspectiva | The_Fallen | Generalitati | 24 | 07.01.2013 14:54:10 |
alta rugaminte | alt_inceput | Generalitati | 0 | 08.06.2011 10:38:56 |
Nasi ... de alta religie! | cdiasimi | Nunta | 51 | 09.02.2010 15:59:33 |
in alta tara, dar tot saraca | Anna | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 09.06.2009 07:43:16 |
|