Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2008, 11:21:00
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

Vi se intampla si voua ca dupa ce treminati Postul,sa intrati intr-o impietrire a inimii,iar gandurile sa va zboare la cele lumesti,chiar daca va chinuiti sa va ganditi la Dumnezeu?Mie asa mi se intampla tot timpul,traiesc clipe minunate in ultima saptamana de post iar apoi intru in aceasta stare.Cred ca se datoreaza in mare parte mancarii,pentru ca indestularea si mancarea buna,naste bunastare,interes pentru cele lumesti,etc.Mancarea simpla iti omoara patimile si poftele,te tine treaz.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 14:33:55
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mie mi se intampla si cu post, si fara post, sa am ispite. Poate chiar mai multe cand mi-e gandul spre Dumnezeu.
Masa imbelsugata alaturi de familie mi se pare o binecuvantare.
Dar sa ne amintim in perioada asta si de cei care nu prea au ce pune pe masa. Sau care nu au masa! Sa nu ne imbuibam, iar ei sa sufere de foame, in zilele astea!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 17:10:40
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Scoate patima din suflet si atunci nici nepostul si nici postul nu te vor incerca cu ispita.patimile sunt in noi.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 21:32:56
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

nu putem imediat dupa post, acum este sarbatoare.... Acum ne tinem cu totii de burta dupa masa de Pasti: gratare, miel, mititei, torturi
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 21:45:07
Senior Member

Implicit

sarbatoare inseamna slujbele din biserici!e drept ca daruim si trupului hrana mai buna dar toate trebuie facute spre slava lui Dumnezeu nu spre bucuria celui intunecat pt ca nu trebuie sa-l uitam pe Dumnezeu tocmai cand sarbatorim Invierea Lui spre mantuirea noastra.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 22:18:54
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorstor
sarbatoare inseamna slujbele din biserici!e drept ca daruim si trupului hrana mai buna dar toate trebuie facute spre slava lui Dumnezeu nu spre bucuria celui intunecat pt ca nu trebuie sa-l uitam pe Dumnezeu tocmai cand sarbatorim Invierea Lui spre mantuirea noastra.
Asa este, intru totul de acord, insa mai trebuie sa si socializam ca altfel raminem singuri cuc, cei care nu ne inteleg, ne vor declara habotnici si vor fugi si ne vor ocoli, nu ca ar fi ceva foarte rau in asta(Mintuitorul ne avertizeaza ca vom trece prin asta), dar oare suntem pregatiti pentru asa ceva? unii poate da, altii insa nu pot sta numai in biserica si renunta la familie,copii, prieteni, colegi si nu cred ca pacatuiesc mergind la biserica cu masura
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 22:31:42
Senior Member

Implicit

pe vremea cand sarbatoream sarbatorile cresine doar cu mancare si bautura aveam multi tovarasi de desfrau dar prieteni aproape nici unul.de cand sarbatoresc aceste sarbatori in mod crestin am foarte multi prieteni.de ex azi am sarbatorit in biserica cateva zeci de prieteni.A fost un pic mai greu la inceput dar acum am foarte multi prieteni sinceri nu numai tovarasi de distractie.Eu stiu ce este petrecerea necrestina pt ca provin din zona platourilor de filmare,ba am si regizat filmulete didactice, pana intr-o zi cand am simtit nevoia sa-l caut pe Dumnezeu,pt ca ma simteam singur si parasit in mijlocul tovarasilor de petrecere
Reply With Quote
Vechi 28.04.2008, 22:52:00
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

greu se gasesc prieteni "adevarati" chiar si dintre cei credinciosi. Dumnezeu este singurul care nu ne raspunde cu aceeasi moneda si nici nu ne paraseste atunci cand pacatuim, ci ne rabda asa cum suntem toata viata, si in caz de capatam mila in fata Lui la judecata de dupa moarte, ne putem bucura in vesnicie alaturi de El.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2008, 16:58:43
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Alexandra, este o dovada a faptului ca nu se poate trai cu adevarat la modul propriu existenta si nu se poate iubi curat, sincer si profund, decat in Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea inimii SergiuNicola Rugaciuni 27 07.07.2017 15:46:07
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? windorin Arta bisericeasca in general 247 19.09.2015 00:15:06
Rugaciunea inimii Ecaterina Cojoca Rugaciuni 65 10.05.2010 09:59:26
CURATIREA INIMII iosif Pocainta 53 01.06.2008 20:46:49