![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da de ce nu vrei sa ne spui si noua cateva nume de formatzii pe care le ascultzi?
Asemenea ce varsta ai? In legatura cu acea conceptzie a ta - pare un pic panteista. Adica normal ca Dumnezeu a creat natura dar nu este totuna cu natura (stiu ca pare un pic greu de intzeles) da privind lucrurile facute de Dumnezeu ne dam seama ca e bun,iubitor,milostiv etc. Dar pe de alta parte privind furtunile, animalele de prada care omoara pentru a vietzui si altele ni se pare ca exista doua principii - unul a binelui care a creat toate frumusetzile si unul al raului care vrea sa le distruga. Nu este chiar asa insa - dar pe de alta parte se poate vedea aceasta datorita faptului ca creatzia minunata si buna a lui Dumnezeu este afectata de pacatul omului. Este adevarat ca Dumnezeu nu are nevoie de biserici aurite dar omul are...ca nu pentru Dumnezeu se fac bisericile ci pentru a-l apropia pe om de Dumnezeu. Poate daca nu te-or atrage icoanele aurite te-or atrage icoanele pictate pe lemn. Asemenea Dumnezeu nu are nevoie de preotzi dar noi pentru a comunica cu Dumnezeu avem nevoie. Dupa ceea ce spui pari inca un copil. |
|
|||
|
|||
![]()
si prin ce se defineste un copil?nu mai sunt un copil de mult, si nu dupa varsta. eu am scapat din viziunea de turma, impusa . eu L-am interpretat pe Dumnezeu cum e El in mine.
moartea e o parte a ceea ce a creat Dumnezaeu. Vedeam intr-o zi o poza cu un lup mancand o halca insangerata de carne.Era frumoasa imaginea. Ce e frumusetea? Noi am creat-o dupa standardele noastre. Noua ni se pare frumos un iepuras si urat un lup flamand. Dar care e diferenta? Pana la urma, sunt egali. Frumusetea e un concept omenesc. Dumnezeu nu e frumusete , e iubire. nume de formatii : nightwish, formatie de suflet, within temptation, xandria, iron maiden, magica, epica..... varstamea nu conteaza. nu dupa ani caracterizezi un om. |
|
|||
|
|||
![]()
uitasem.
un exemplu de melodie: http://www.youtube.com/watch?v=Lr5EB0k0y1I bineinteles,nu toate sunt atat de lente, dar la fel de sentimentale. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma regasesc oarecum in vorbele tale, sau cel putin te inteleg... Sa stii ca nu poti pretinde nimanui sa nu te judece, chiar daca tu nu vrei decat sa faci bine si nu gresesti nimanui cu nimic... E cam imposibil pentru noi oamenii simpli, sa nu avem pentru ce fi judecati de oameni in general, pentru ca nu suntem precum sfintii... Pentru ca avem credinta putina si apropiere de Domnul si mai putina, atunci ne doare, pentru ca nu-I cunoastem si nici simtim dragostea, si o vrem pe cea a oamenilor ...iar comportamentul oamenilor care nu Il cunosc pe Dumnezeu este absurd... ei nu cunosc firescul lucrurilor si vor sa-l pastreze in cele ce li se par lor bune, dar din cauza asta devin egoisti si absolut nepasatori fata de ceilalti... Trebuie sa renunti, daca vrei sa cunosti cu adevarat Intelepciunea, la "filosofia ta de viata"... Iti va lipsi prea mult Dumnezeu, si nu vei rezista singura impotriva tuturor... Ai nevoie de Dumnezeu, dar nu de un dumnezeu pe care il cunosteai tu de cand erai mica, pentru ca acela e doar in mintea ta... iar acum, prin propriile idei pe care ti le faci sau doresti sa fie adevarate, despre El, nu incerci decat sa-L evoluezi cumva la ceva care probabil nu te va mai dezamagi sau isi va pastra aceleasi atribute, precum frumusetea lucrurilor simple, sau bunatatea, pe care stii ca El le daruieste oamenilor ca sa se bucure, pentru ca asa e firesc... Trebuie sa privesti dincolo de atitudinea oamenilor fata de Biserica, si sa Il cauti pe Dumnezeu, la fel de sigura ca vrei Binele si Adevarul...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ei mie nu prea mi se pare moartea ceva ce a creat Dumnezeu si nici nu mi se pare prea frumoasa...
Una e sa privesti o poza cu un lup care mananca o oaie si alta e sa vezi 3d in natura un lup mancand o oaie. (eventual sa vezi si cand o sfasie). Poza atenueaza foarte mult din duritatea imaginilor reale. Exista in orice om la vederea acestor duritatzi o simtzire care nu stiu cum sa o descriu in cuvinte - dar nu este ceva ce atrage pe om. Oricum intrebam de varsta deoarece atunci cand eram in liceu eram si eu foarte pesimist si imi placea foarte mult muzica metal. Tziu minte ca nu prea imi placeau nici florile. Da nu ascultam metal asa linistit ...ascultam de ala mai violent. Imi placea si Iron Maiden (hehehe fear of dark) foarte mult. Iron Maiden facea parte din metalul linistit pe care il ascultam oricum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie mi-au ajuns la suflet vorbele acestea ale tale, mihailt. Pentru ca si eu sunt inca o vanatoare de idealuri, daca lumea nu ma mai doboara si de oameni nu-mi mai este teama... Dar acum Il recunosc pe Domnul si stiu unde sa-L caut si sa-L primesc... Adica in Biserica Sa... Sper ca si AlwaysAndForever sa inteleaga unde sa-L caute si de unde sa-L manance ca sa se sature de El, asa cum are nevoie, chiar daca poate acum nu vede... Dar Dumnezeu lucreaza, si se vede ca e receptiva. Eu cred ca are in jur de 15 sau 16 ani, cel mult 18. Daca are mai mult imi pare rau, doar mi-am spus parerea, adica impresia. Dupa cum s-a exprimat, pare inca un copil, poate cam razgaiat dar matur ...dar poate se si ascunde intr-un copil pe care ar vrea sa il faca iubit de cei care o ranesc, sau sa se simta iubita ca atunci cand era copil... Sau pur si simplu nu mai are incredere ca poate fi iubita pentru cea care este ea, fara sa tanjeasca iubirea nimanui... Tocmai asta e Bunatatea Lui, ca El ne Iubeste in orice clipa neconditionat, asa cum suntem noi chiar si cand nu-I facem ceva pe plac... Noi nu avem cum sa nu-I fim pe plac, nu asa este Iubirea lui Dumnezeu pentru noi... Nu stim cum iubeste Dumnezeu, dar Ii simtim grija si delicatetea cu care ar vrea sa ne aduca la El, ca sa nu ne mai lipseasca niciodata nimic, si sa fim intregi in fiinta noastra. Numai ca mai este si o altfel de maturitate, si anume cea duhovniceasca. Cred ca lipsa acesteia te-a adus aici, AlwaysAndForever, unde ai putea invata cate ceva. Eu de multe ori citesc din cuvintele celorlalti (ale unora, bineinteles, ca mai sunt si "incurca-lume" sau "pierde-vremea", asta e) si inchid site-ul cu ceva in plus in minte si in inima. E ca atunci cand termini de citit o carte buna, pe care o lasi sa-ti ajunga la suflet atunci cand simti ca e ceva bine - daca stii sa deosebesti binele de rau, si fara sa te minti. Cu muzica nu e chiar atat de marcant si limpede ca si cu o carte, pentru ca acolo vorbele sunt puse pe sunete, care au un efect halucinant asupra sufletului. De aceea muzica bisericeasca este mai sanatoasa, pentru ca te si incarca, cu ceva intelepciune de la Dumnezeu, nu doar cu placerea sunetelor. Si eu ascultam aceleasi trupe ca si tine. De fapt eu am inceput de printr-a 9-a, adica pe la 15-16 ani, cu rockul. Mai exact, trupa mea preferata pe atunci era NW. Eram fana infocata, stiam toate versurile la toate cantecele, toate albumele, si as fi fugit si de acasa ca sa ajung la concertele lor, cand au fost in Romania. Dar eram o rockerita mai mult pentru mine, nu prea imi placea sa stau cu alti rockeri, pentru ca eram cam timida. Pe mine rockul m-a ajutat sa ma revolt impotriva lucrurilor cu care nu eram de acord, dar din nefericire mi-a afectat prea mult, si fara sa-mi dau seama, personalitatea, si am avut si depresie un timp indelungat, de fapt eram un emo fara sa stiu ca sunt. Mi-am dat seama dupa mai multi ani ca am vrut sa ma feresc de a copia anumite comportamente pe care le vedeam infantile si prostesti, sau neplacute, ale celor din jurul meu, dar am cazut in altele la fel de grave, doar ca intr-o alta forma. Asta a fost experienta mea. Si acum ma simt mai mult atrasa de muzica din genul asta, pentru ca sunt o fire mai directa si mai razboinica sa zic asa (cel putin in interior), desi imi recunosc si slabiciunile. Dar iti spun ce stiu sigur ca asa va fi si pentru tine, adica mai bine, si anume ca daca vei lasa un pic la o parte rockul, macar sa nu mai cauti sa iti mai cultivi o anumita atitudine pe care tu o vezi inteleapta si benefica, si vei incerca un pic mai multa muzica bisericeasca, vei vedea o schimbare in mai bine in felul de a vedea lucrurile, si la fel te vei simti. Incearca si ai incredere ca Domnul este Cel de care ai nevoie, si apoi vei reusi sa treci peste toti si toate, pentru ca nu vei mai fi singura. El este cu tine, oricand, chiar si atunci cand esti in batjocura celor ce-ti fac rau. Iti recomand, daca nu stii deja, un site interesant si frumos http://www.sfintii-arhangheli.ro/. Dar si mai bun ar fi sa-i citesti cartile Maicutii Siluana, cel putin "Mestesugul bucuriei". Mai sunt si "Impreuna dumiriri pe cale" vol I si II, dar le gasesti si pe site. Macar din curiozitate. Dar eu zic ca n-o sa-ti para rau. :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu cauti in muzica Ceva ce iti lipseste... Dar locul acela e doar pentru Dumnezeu, si sper ca nu te vei simti ingradita de acei preoti prefacuti si de fuga dezordonata a turmei spre lucrurile ce tin de Biserica, pentru ca impresiile nu sunt placute, e adevarat. Odata, aceea melodie Swanheart era si pentru mine cel mai inalt nivel la care ma puteam simti implinita... Dar nu ma ajuta cu nimic sa depasesc momentele grele prin care treceam, ci ma ascundeam doar, si imi "luam drogul" - in cazul acesta, sentimentalismul aparte al muzicii pe care o ascultam. Nu ai nevoie doar de sentimentalism ca sa inlocuiesti iubirea care lipseste intre oameni, sau chiar lipsa atentiei si intelegerii din partea celor de langa tine. Daca ai fi un pic mai deschisa, fara sa judeci aparentele, in privinta Bisericii, ci doar sa indraznesti sa cauti si sa-I pretinzi lui Dumnezeu sa Ti se faca cunoscut, atunci vei descoperi mult mai mult decat te-ai asteptat, si vei dori mai mult de la tine, si te vei simti mult mai demna de faptul ca esti om si ca vrei Binele si Frumusetea (care apropo nu e creata de noi, dupa standardele noastre, asta e ceva ce ti se pare, pentru ca gasesti o anumita putere in muzica pe care o asculti)... si ca vrei sa traiesti cu adevarat... In definitiv, toti simtim dorul acesta de Viata, dar cati avem onestitatea sa il urmam, si sa ne cautam pe noi insine si pe Dumnezeu, Cel alaturi de care nimic nu ne mai lipseste.. Fie si cateva clipe petrecute alaturi de El, iti dau certitudinea asta ...Cand nu-L cunoastem, simtim in mod firesc ca e frumos sa traiesti, si am vrea toti sa fie totul bine, pentru ca oamenii rai nu exista, doar devin asa... Dar cat de bine e cand Il descoperim cu adevarat, chiar si pentru cateva clipe, in tot ce ne inconjoara si in cei ce ne inconjoara, si ne bucuram in Bucuria Lui... Eu zic ca merita..! :thumbsup: :p :rolleyes:
|
|
|||
|
|||
![]()
asa e lumea de cand o stiu......dar si viata de om singur este placuta in felul ei...
lumea nu mai este dreapta..sunt interlopi.gasti.bande..catastrofe...se duce spre sfarsit... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i asa ca ne-am dori si noi? :D ..Dar, e multa bataie de cap... ;) |
|