Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2008, 14:09:35
SSB SSB is offline
Member

Data înregistrării: 07.04.2008
Implicit

INOCHENTISMUL neaga validitatea succesiunii Apostolice a B.O.R; neaga validitatea BOTEZULUI celor ce tin pe Stil Nou, pe care il repeta. DOVADA: DESI NUMAI ERESUL INOCHENTIST INVATA CA BOTEZUL DE PE NOU SE REPETA, TOTUSI, CEI DIN B.O.S.V.R, REPETAU BOTEZUL CELOR BOTEZATI PE STIL NOU. Deci, chiar daca ei neaga partinirea la eresul INOCHENTIST, aceasta greseala ii dovedeste. DIN MOTIVUL REBOTEZARII, MUNTELE ATHOS SI IERUSALIMUL AU TAIAT COMUNIUNEA CU SLATIOARA, DECLARANDU-O CA ESTE SCHISMATICA. Acesta este motivul pentru care nu sunt primiti, nicidecum ca nu ar asculta de B.O.R, pentru ca nici ATHOSUL nu mai asculta de BOR sau de PATRIARHIA ecumenica, din punctul de vedere al miscarii ecumeniste.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 14:16:13
SSB SSB is offline
Member

Implicit

O alta dovada de schisma conceputa din ERESUL INOCHENTIST: repetarea Mirungerii.
Sfintele Canoane impun neprimirea tainelor ereticilor. B.O.R. este eretica din celelalte privinte, nu din privinta ecumenismului? NU ESTE ERETICA! Sunt doar o parte din ierarhi partinitori la eres, dar altii nu. CU TOATE ACESTEA, B.O.R. ESTE PRIMITA LA ATHOS. Deci, daca BOR este primita la ATHOS sa liturghiseasca, ATHOSUL este ERETIC iar BOSVR nu este?
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 14:18:17
enkidu enkidu is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2006
Implicit

pe tine te intrebam emanuel2007....ce o sa faci? BOR sau BOSV ?!
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 14:41:47
razvan_m
Guest

Implicit

Inochentismul n-are de-a face cu erezia "duhului sfant de gen feminin". Ratacitii inochentisti afirma pur si simplu ca "Pr.Inochentie este pur si simplu duh sfant", CURATA LEPADARE DE DUMNEZEU CEL INTREIT IN PERSOANE: cum poti sa spui ca Pr. Inochentie este Duhul Sfant, adica este Una dintre Cele Trei Persoane ale Dumnezeirii?
Eu, pacatosul, nemilostivul si prostul, nu-i pot intelege pe acesti rataciti, si cu atat mai mult inteleg, insa, ca BOSVR nu poate fi intr-o ratacire asemanatoare inochentismului. Iar botezul il fac numai acelor ortodocsi de pe stil nou care s-au convertit pe stil vechi si pe care preotul BOSVR ii intreaba in prealabil cum au fost botezati: prin stropire (NECANONIC, ceea ce implica O SAVARSIRE CANONICA A SFINTEI TAINE A BOTEZULUI prin CUFUNDARE) sau prin cufundare (CAZ IN CARE TAINA SFANTULUI BOTEZ ESTE VALIDA ASA CUM S-A SAVARSIT EA de catre BOR, deci nu se impune o [noua] savarsire canonica a ei].

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 14:44:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

dupa cum afirmi stimate SSB, multzumesc ca ne luminashi ca ieu habar n-aveam de astfel de probleme, ar reieshi ca:

BOSVR este schismatica nu din cauza "calendarului astral" pe care il pune mai presus de Hristos shi de calendarul duhovnicesc ci intrucat sunt in eresul inochentist ce atribuie genuri masculine shi feminine, adica barbat shi femeie Duhului Sfant? sau ce genuri?. apoi ca neaga validitatea BOR shi practica rebotezarea sau mirungerea ca dovada a greshelilor eretice pe care le pastreaza. Iar BOR deshi are simpatizantzi ai ecumenismului sau participantzi la interesele ecumenice, puteregaiul sau cum spunea cineva putregaiul ce cade din BOR, deci BOR pastreaza HARUL shi ascultarea de Hristos shi de sfiintzii parintzi shi sunt in comuniune cu toate celelalte biserici surori ortodoxe cu sfinte taine shi Har lucrator?

iar Atosul este shi el in comuniune cu BOR deci confirma peundeva prin asta pozitzia parintelui Cleopa ca BOSVR ar fi schismatici?

bine ca am aflat shi eu ca sa spun drept habar n-aveam dar banuiam eu ca nu e in ordine, nu sunt pushi la punct, ca e ceva cu cei din BOSVR... intuiam eu ca nu e ceva in regula cu ei, deshi multe lucruri corecte shi drepte sustzin ei, dar pacat daca au probleme ascultand de cate unul ce i se pare ca a descoperit Aberica 5x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 15:24:56
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

n-am inteles prea bine care-i faza cu Duhul Sfant... n-am stat sa citesc tot, mi-am dat seama din primele randuri ca este o eroare.... ca si asa-zisa taina a spalarii picioarelor si altele... bazaconii nascocite de cei rauvoitori.
sunt pe vechi si nu cred si nici nu marturisesc asa ceva legat de Duhul Sfant.

Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 15:26:47
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

defapt am greshit shi cer iertare ca e vorba de Athos shi nu Atos ca H o fi venind de la Hristos :) ce ieu ash traduce Adevar, JERtFA nesangeroasa, Hristos, Om, Sfant adica indumnezeit, deci Athos....

poi inocentie asta ceva gen mahomed sau desanka ca shi ei spuneau ca sunt Duhul Sfant...

dar oricine poate sa devina Duhul Sfant in functzie de cum se indumnezeieshte, cum se lasa lucratzi de mijloacele sfintzitoare shi infricoshatoarele taine, de cum reusheshte sa faca voia sfintei Treimi prin ei, in dragoste curata shi credintza nefatzarnica... deci nu este ceva curios ca credincioshii sa creada despre cineva ca este Duhul Sfant, caci nu exista alt mod decat in sensul de om-indumnezeit, asha cum era presf Nascatoare de Dumnezeu shi pururea fecioara Maria sau sfiintzii lui Dumnezeu, mai mici sau mai mari, caci cei mai mari sunt defapt cei din urma shi cei mai mici....

dar unii ar vrea sa fie ca Hristos, nascutzi de la Duhul Sfant din veshnicie, poi deja sunt daca se impartashesc cu Hristos caci Hristos este din Veshnicie nascut din Tatal, dar ei ar vrea sa fie un fel de al doilea sau al treilea sau ce shtiu eu al catelea mesia doar ca li s-a nazarit lor... poi in cazul LUI Hristos a confirmat-o Tatal shi Duhul Sfant ca este cel ashteptat din vechime shi minunile Sale shi Invierea Sa din Mortzi shi multzimea de sfintzi shi mucenici.... pe cand pe acest inochentzie cine il confirma? parerea ca a descoperit Aberica shi ea se numeshte naluca de gen feminin a Duhului Sfant? Sa fim serioshi ca asha a fost pacalita shi desanka... sau mahomed... pentru ciocnirea desfranata a nalucilor... 72x???:(:(
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 15:31:33
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Biserica Ortodoxa de Rasarit de azi este aceeasi cu cea de la inceputurile crestinismului si pana in anul 1924. practic nu a adaugat si nici nu a scazut ceva din lege, o iota n-a schimbat. caci spune Mantuitorul "cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor."

intreba cineva de ce totusi Bisericile n-au revenit la vechiul calendar..
pai... Rusia a fost singura care a revenit.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 15:46:23
SSB SSB is offline
Member

Implicit

Cum ramane cu comuniunea si cu 'canonicitatea' negata de MUNTELE ATHOS? Athonitii ne invata sa nu ne ducem la bisericile ce sunt pe stil vechi in Romania, PENTRU CA SUNT SCHISMATICE. Cum ramane cu marile patriarhii ale lumii, cu marile lavre ortodoxe? De ce nu sunt in comuniune cu BOSVR si o considera schismatica?
Biserica din care face parte ATHOSUL este aceeasi cu BOR. Cum se face ca nu si cu BOSVR, cu toate ca tu afirmi ca este 'aceeasi de la inceputul crestinismului? Se scrie o istorie noua?
Reply With Quote
Vechi 12.06.2008, 16:26:36
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
Biserica Ortodoxa de Rasarit de azi este aceeasi cu cea de la inceputurile crestinismului si pana in anul 1924. practic nu a adaugat si nici nu a scazut ceva din lege, o iota n-a schimbat. caci spune Mantuitorul "cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor."

intreba cineva de ce totusi Bisericile n-au revenit la vechiul calendar..
pai... Rusia a fost singura care a revenit.
deci vezi ca dumneata, pentru ca BOR a indreptat calendarul, afirmi ca ar fi ceva hotarare ce nu s-a luat Sinodal shi ca nu s-ar fi respectat o cirta shi ai luat Hotararea peste cei trei ierarhi, nu shtiu impreuna cu cine sa va facetzi schismatici shi sa punetzi Calendarul mai presus decat ascultarea?

dar cirtele ce tzin de ascultare de maimarii tai, de sfiintzii parintzi alea nu sunt cirte? alea care spun ca Biserica de Rasarit adica ortodoxa este Una Sfanta, alea nu sunt cirte shi iote?

din pacate incecatzi sa va ascundetzi dupa canoane, poi nu trebuie sa le fluturatzi shi sa va rupetzi de Vitza in numele lor ci sa le aplicatzi in voi... iar de ierarhii aia eretici sa fugitzi dar sa nu va rupetzi de Hristos shi Biserica Sa, Cereasca Biruitoare shi Pamnteana luptatoare....

deci, nu pot spune draga ispita, dar draga colega, nu shtiu cum este cu voi shi degeaba va alipitzi de rasarit shi de rushi ca nu ei sunt rasaritul ci HRISTOS! :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ati auzit de Klaus Kenneth? Daniel777 Despre Biserica Ortodoxa in general 318 02.07.2012 08:49:51
Am auzit de un film fain! fratia Stiri, actualitati, anunturi 4 07.08.2008 20:21:45
Ati auzit de ... eternetyz Stiri, actualitati, anunturi 5 28.02.2007 16:25:06