Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.11.2006, 22:57:08
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Nu vorbesc in numele forumului ,dar am vazut ca si mirelat se intraba "de unde stii ca e chiar el" , m-am gindit ca o mai fi cineva care se intreaba . Scuze , daca am gresit . Am urmarit confruntarea pe "dragostea" , n-am vrut sa ma amestec dar cred ca la un moment dat m-ati pus in incurcatura ca nu mai stiam de ce parte sint .
Cred ca aveti dreptate amindoi si gresiti tot impreuna . Daca ar mai cobori tonul ar fi mai multa lumina . Oricum , la nivelul omului de rind e mai simplu , sus e mai complicat .
Mie cam mi-e teama sa fac la cineva observatie ,de cele mai multe ori pic eu in acel pacat cu toate ca ma straduiesc sa-mi aduc aminte de duhul blindetii .
Scuza-ma ca te-am retinut cam mult !
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 06.11.2006, 23:29:05
Traditie2 Traditie2 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2006
Implicit

Continutul mesajelor mele nu este evident?

E evident ca nu esti crestin ortodox. Iata pasaje anti-ortodoxe din mesajele tale:

[color=red]Ce sa facem? Sa ne intelegem credinta! Si sa iesim din tiparele pe care le creeaza o intelegere literala a cuvantului lui Dumnezeu! Daca nu exista mantuire in afara Bisericii, inseamna ca celelalte 5 700 000 000 de oameni sunt condamnati la iad! Nu vezi ce aberatie poate naste o astfel de gandire? Si asta ca sa nu mai vorbim de toti cei nemantuiti de-a lunugl secolelor pentru ca au avut nesansa sa se nasca in alte confesiuni! Deci poate aici e mai mare non-sensul! Atunci la ce folos s-au mai nascut oamenii aia? Cine a determinat nasterea lor acolo unde sunt? Raspundeti intrebarilor astora, nu aplicati doar cele pe care le stiti! De aceea de multe ori Ortodoxia este confundata cu fundamnetalismul, pentru ca unii dintre sustinatorii ei nu sunt in stare sa priveasca in ansamblu lucrurile!

Te inseli amarnic daca crezi ca ortodocsii sunt singurii care dau marturie despre Hristos! Unii de alte confesiuni crestine dau marturie despre El prin viata lor, prin sacrificiile lor, prin dragostea lor! Si chiar daca nu se adapa din credinta deplina, atat cat au ei stiu sa o foloseasca spre slava lui Dumnezeu!

Cat priveste succesiunea apostolica.... cum e cu faza aia ca un preot caterisit ramane cu harul?? Nu ti se pare ca se cam bat cap in cap lucrurile?? Care e e diferenta intre un preot caterisit pentru credinta lui eretica si catolici? De ce unora le ramane harul si altora nu? Cred ca e cazul sa invatam sa cautam raspunsuri si la intrebari logice!

E adevarat, fiecare religie are un sambure de adevar. Dar una e sa ai samburele si alta e sa ai fructul intreg. Una e sa mananci samburi si alta e sa mananci fructul. Samburii nu te hranesc precum fructul. Asta referitor la deplinitatea Ortodoxiei. Insa, e adevarat ca Dumnezeu este Cel care le judeca, El este Mantuitorul, nu noi. De altfel, in teologia catolica, de exemplu, se vorbeste de "crestinul anonim". Este o incercare de a explica legatura indirecta pe care cei din alte religii o au cu Hristos, nu prin relatia personala cu El, ci prin faptele prin care Ii slujesc Lui. Insa, relatia personala cu Hristos este conditia esentiala a mantuirii, nu putem relativiza acest lucru.

Crezi ca Dumnezeu nu asculta rugaciunile catolicilor? Crezi ca ei nu se impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului? Crezi ca Dumnezeu a ramas doar cu ortodocsii, care numara de fapt mult mai putini decat 200=300 milionae declarati oficial in lumea intreaga!?[/color]

As fi vrut sa gasesc si niste mesaje pe sectia dedicata bisericii catolice pe care se vede ca o cunosti bine dar în mod ciudat nu te bagi acolo, ci doar la subiectele de ecumenism unde sari ca pastravul la musca.

Iata acum si mesajele lui Alexandru Bogdan Duca de pe forumul catolic principal din România. Cititorii vor recunoaste stilul lui "Iosif" atât în idei cât si în modul de exprimare ba chiar si în tipul de ortografie:

http://www.forum-catolic.cnet.ro/search.php?search_author=Alex+Bogdan+Duca

Reply With Quote
Vechi 06.11.2006, 23:34:37
Traditie2 Traditie2 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2006
Implicit

Încerc sa dau adresa din nou, poate va apare nefragmentata:
http://www.forum-catolic.cnet.ro/search.php?search_author=Alex+Bogdan+Duca

Daca nu va merge, mergeti la forumul http://www.forum-catolic.cnet.ro , cautati userul respectiv si apoi cautati mesajele lui.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2006, 23:51:50
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Stii, mi-ai oferit o imagine veritabila legata de modul in care un om poate urzi tot felul de aberatii, din motive pe care inca nu le inteleg.

Oricum, ai fi fost mult mai convingator daca ai fi demonstrat ca mesajele acestea sunt anti-ortodoxe.

Si cu acest mesaj probabil inchei si raspunsurile pe care ti le dau. Imi pare rau ca m-am lasat antrenat in discutiile cu tine. Dumnezeu sa te ierte!
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 11:18:05
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Si eu sunt interesat de aflarea adevarului.Iosife esti Alexandru Bogdan Duca?Sper sa fii sincer.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 11:30:55
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Nu vorbesc in numele forumului ,dar am vazut ca si mirelat se intraba "de unde stii ca e chiar el" , m-am gindit ca o mai fi cineva care se intreaba . Scuze , daca am gresit . Am urmarit confruntarea pe "dragostea" , n-am vrut sa ma amestec dar cred ca la un moment dat m-ati pus in incurcatura ca nu mai stiam de ce parte sint .
Cred ca aveti dreptate amindoi si gresiti tot impreuna . Daca ar mai cobori tonul ar fi mai multa lumina . Oricum , la nivelul omului de rind e mai simplu , sus e mai complicat .
Mie cam mi-e teama sa fac la cineva observatie ,de cele mai multe ori pic eu in acel pacat cu toate ca ma straduiesc sa-mi aduc aminte de duhul blindetii .
Scuza-ma ca te-am retinut cam mult !
Doamne ajuta !
Multumesc Maria pentru ganduri. Sper ca totusi mesajul meu te-a lamurit. Si mai adaug pentur toti ca nu sunt niciun Bogdan Duca...Daca solicitati sinceritate, oferiti si incredere.

Cu ganduri bune,
Iosif
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 12:17:22
Senior Member

Implicit

Nu pot sa deschid adresele indicate , dar nici nu-mi place sa cercetez prea mult anumite lucruri , sa nu ma abat de la subiectul principal .
Stiti (voi toti vreau sa zic )cum e , pina la moarte nimeni sa nu se considere ca sta bine si nici ca e cazut . Lupta e deschisa . Dar intr-adevar parintele A.Papacioc spunea ca uneori trebuie sa te faci sabie . Eu n-am fost confruntata cu situatia asta . Am invatat insa ,cred eu , sa deosebesti momentul cind trebuie vorbit si cind trebuie tacut .
Un parinte ne spunea o data ca Duhul Sfint e atit de sensibil ,o vorba spusa fara rost , sau un gind rau , si imediat pleaca . Se intoarce dar dupa ce se linisteste omul , dupa mai multa rugaciune . Sa nu suparam Duhul Sfint !
Si totusi cu toata dragostea cu care sint de acord ca e supraconfesefionala cum ai spus, sint impotriva ecumenismului ,definitiv ,nu ma poate convinge nimeni ca e un rau necesar . E ratacire .
Imi place cum se comporta preotii nostri in stainatate (am fost in vara in vizita). Sint prietenosi si deschisi cu toata lumea . Pina acum mi se pare totul in regula .
Nu poti trai intr-o tara straina fara sa fii prieten cu gazda . Dar gazda asta te mai si linguseste . Incepi sa devii dator .
Oare se vor putea opri la timp ? Asta e intrebarea .
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 12:30:34
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Da, aici e problema. Sunt in gazda, nu poti sa te comporti ca si cand ai fi la tine acasa. Si daca gazda arata iubire, nu ii poti raspunde cu ura, asa cum pretind anti-ecumenistii. Sunt multi catolici, protestanti,etc. care au ajutat la constructia de biserici ortodoxe in strainatate si nu neaparat dintr-un interes meschin.

Multi se impotrivesc ecumenismului sau sunt de acord cu antiecumenistii fara sa cunoasca ce este miscarea ecumenica, modul in care se realizeaza ea. E drept sunt multe probleme, insa scopul nu este contopirea Bisericilor intr-una singura. Imbunatatirea relatiilor dintre Biserici, dintre oameni mai ales este un obiectiv justificabil prin insasi credinta noastra, care este bazata pe iubire, o iubire care ajunge pana la iubirea de vrajmasi. Insa, asa cum am mai spus in nenumarate randuri, Iubirea si Adevarul merg intotdeauna impreuna.

Cat priveste datoria...toti suntem datori, insa depinde daca ne "platim" aceste datorii prin renuntarea la adevarul ortodox sau prin renuntarea la niste chestiuni personale pentru apararea adevarului ortodox, indiferent de consecinte.

Cred ca ecumenismul in momentul de fata nu pune in pericol integritatea credintei celor implicati. Insa poate deveni oricand o astfel de primejdie si in acest aspect sunt de acord cu cei ce au rezerve fata de ecumenism. Inteleg aceasta pozitie ferma din anumite puncte de vedere, nu inteleg insa de ce ura ia locul rezervat exclusiv iubirii.

Ma gandesc ca una din cauze este aceeasi ca si de acum sute de ani: necunoasterea!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 13:53:18
Senior Member

Implicit

Iosif , nu stii ca diavolul e mare orator ? Iti prezinta 99% adevar si-ti pune o strimba de darama tot ? Eu n-am incredere . Si apoi daca si observi la ce nivel se minte si se inseala la toate nivelele si in toata lumea . Ma gindesc la cei care au un cuvint de spus (nu pun in discutie biserica ) . Politica toata este o plaga , nu poti crede nimanui ,nu ai incredere in nimeni , numai minciuna .
Cred ca se poate bea o cafea impreuna (cu alte confesiuni ), se pot schimba doua vorbe , dar niciodata nu vom putea sa ne rugam impreuna .
Si asa ne desconsidera toti pentru ca sintem saraci . Au impresia ca valoarea sta in banii lor . Din cauza asta nu vor ceda niciodata ci ne vor cere noua sa ne lipsim de unele lucruri sfinte . Uite numai ,au inceput sa faca propaganda sa cintam ca ei toti odata , desfiintarea stranei , desfiintarea corului aducind justificari pe care nici copii nu pot sa le inteleaga .
Eu cred ca ecumenismul nu va duce la asa numita dragoste si respect pentru aproapele , e o propaganda falsa .
Fiecare e liber deocamdata sa creada ce vrea .
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 07.11.2006, 14:27:46
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Iosif, ecumenismul nu are drept scop unirea bisericilor? Ma indoiesc. Serafim Rose in "Ortodoxia si Religia viitorului" se exprima foarte clar si ferm asupra amalgamului pe care vor sa-l construiasca si care are drept singur scop distrugerea crestinismului. Acuma eu am o problema (stiti cum e, fiecare cu "subiectul" lui... ;) ) Am mai postat de doua ori ideea si nu mi-a raspuns nimeni, si cum am parerea ca nu intamplator nu s-a raspuns, perseverez.
Sa iubesti un om inseamna sa fii de acord cu toate parerile lui? Sa-ti pui la discutie credinta in fata lui? Sa-i pui sufletul pe masa si sa-l lasi sa batjocoreasca / rastalmaceasca tot ce ai mai sfant?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica ortodoxa si vrajitoarele mihaelaflorina Generalitati 3 26.07.2011 13:01:10
Biserica ortodoxa sarba Jane Says Despre Biserica Ortodoxa in general 6 29.07.2010 17:39:12
Vinul si Biserica ortodoxa LapetiteMoc Generalitati 15 02.10.2009 23:26:05
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10