Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2008, 14:16:39
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

nu inteleg......de ce esti trista.....sorry!
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 14:34:29
fior fior is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.06.2008
Implicit

sincer nici io nu inteleg de ce...si mie greu ca poate trece pe langa mn pe strada si io nul recunosc si creca chestia este ca as vrea sa vorbesc cu el....sa aflu si eu ce sa intamplat acum trei ani...cea vrut el defapt
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 14:40:31
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

fior, ce carti ti-a dat acel calugar sa citesti?? si cati ani ai? ..ti-am scris si pe privat, ca nu stiu dc nu mergea pagina asta la site... :hmmm:
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 15:03:35
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Pe fior...n-o mai inteleg,pe langa faptul ca arunca pe monitor,cuvintele,asa anapoda intr-o exprimare destul de dificila de inteles,prezinta si o situatie tot atat de ciudata.Chiar ciudata,care in definitiv cred ca ne depaseste.Parca prea e totul din senin fara voia persoanei care suporta aceste trairi,pare mai degraba un farmec,o dezlantuire malefica...decat o confuzie sau o amintire neinteresanta din trecut.Nu stiu,dar cu siguranta asta este de competenta duhovnicului si a randuielilor bisericesti.
Dar cel mai bine si la indemana indemn este sa incerci pe cat posibil sa ignori aceste stari,sa nu le conferi o atata semnificatie,caci te pot acapara si mai mult,si mai intens...pana la nebunie si neinteles total.
Dragomirna,ai dreptate in ceea ce ai afirmat despre postarea mea,intr-adevar acel "ritual",sa-i spunem asa,l-am cules de la tinere ca mine,credincioase dar la fel de nestiutoare,si nici decum de la vre-un cleric.Nu cred ca am facut vre-un rau,in afara de rugaciuni si dorinte...pe care toti le avem,insa,poate fi si un fel de chemare psihologica sau paranormala,cum ai spus.Nu stiu,dar stiu ca tocmai de aceia mi-am pus acea dorinta,fiindca nu eram sigura de izbavire,chiar daca aparentele o aratau,o simteam totusi subreda.Oricum,acel om mi-a schimbat viata,sau mai bine spus,neresemnarea mea atata timp fata de situatia legata de el,mi-a schimbat viata.Acum nu mai conteaza,cred ca asa a fost sa fie si toata mentalitatea mea si puterea mea de perceptie si de rezolvare a lucrurilor mi-a influientat prezentul.Care,Slava Domnului este cat se poate de decenta.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 15:45:11
Senior Member

Implicit

ory, cred ca experienta ta ar trebui sa-i trezeasca pe toti cei care mai intai recurg la "metoda rapida" ce tine de supranatural, decat la rugaciune spre exemplu, care este si mai simpla, si ne si intareste in credinta. De aceea nu trebuie sa ne mai bazam pe unii pe altii, si sa ne dam unii altora solutii fara sa stim sigur ca asa este in Sf Traditie... Sunt tare enervante femeile, si chiar si barbatii, care ofera astfel de alternative unora mai neincercati in credinta, sau macar mai nesuperstitiosi, fara sa se consulte cu un preot. Aceastea sunt mari pacate, pentru ca tin de invocarea supranaturalului, si sunt duhuri necurate la mijloc!! ory, ar trebui sa te spovedesti pt ca ai facut ritualul acela, daca nu ai facut-o pana acum. Si sa nu ne mai luam mai mult dupa oameni decat dupa un preot adevarat (sunt si preoti care fac astfel de grozavii!! :hmmm: ), pt ca sunt multi care se afla pe calea cea larga, si putini cei care sunt in adevar... ???
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 15:55:41
antoniap
Guest

Implicit

Parerea mea este ca, dupa o spovedanie amanuntita, ar trebui sa chemi un preot sa-ti faca niste dezleghari chiar in casa. Sa stropesti cu Agheasma prin casa, sa dai cu tamaie cat mai des. Sa spui rugaciuni: Tatal nostru de cate ori poti (chiar si mergand pe drum)si Psaltirea Maicii Domnului.

Daca in mod constient sau inconstient il idolatrizezi pe acel baiat, iar pe Dumnezeu Il dai mai la o parte, diavolul poate sa-si bata joc de tine in diferite moduri. Poti auzi voci, batai in usa, poti sa ai vise ciudate etc. Dumnezeu te chema la credinta, de aceea ingaduie sa ti se intample astea.

N-ai decat o singura solutie: sa lupti si tu impotriva fortelor raului. Mai intai cu ajutorul unui duhovnic, apoi sa ai curaj chiar si singura sa observi cand e vreo lucrare necurata la mijloc si sa-l certi pe satana: ,,Piei, satano, din gandul meu, caci eu sunt roaba lui Dumnezeu!" Roaga-te sa se faca numai voia lui Dumnezeu cu tine si Dumnezeu te va ocroti. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 16:28:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Dragomirna,cred ca deja exagerezi,eu nu consider ca a fost un pacat mare,au fost niste rugaciuni,la fel cum faceam deseori,si bine-nteles,urmate de niste cerinte,mai mult sau mai putin bune,dar care toti le avem in rugaciunile noastre,mai ales la varsta pe care o aveam eu...Ca a fost vorba si de un nod,asta poate sa se excluda,oricum nu s-a mai intamplat de atunci si nici nu am dat prea multa importanta.Cat despre intensitatea sentimentelor cu care m-am trezit ulterior,cred ca era o situatie inevitabila,fiindca eu oricum dadeam o mare importanta acelui om,nu cred ca a fost o pura intamplare.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 16:43:20
Senior Member

Implicit

ory, cu rugaciunile nu am nimic, dar ritualul in sine cred ca a fost un pacat... Si magia este un pacat mare, din cate spun Sf Parinti. In sfarsit, eu mi-am explicat pozitia, tu stii mai bine ce s-a intamplat si ce consecinte a avut faptul in viata ta. Numai ca, ai dreptate, nu a fost o intampalre ca ai suferit inca multi ani si ai avut amprenta lui in suflet intr-un mod atat de puternic, dar mi-e teama ca acesta a fost rezultatul acelui ritual... ??? Scuza-ma daca te-am deranjat cu ceva.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 19:13:58
Senior Member

Implicit

Imi cer scuze, mai exact "sa faci magie e un pacat mare"* ...adica tot ceva hocus-pocus cum era ritualul acela.. :dontgetit: ???
Imi pare rau daca exagerez si ma bag in seama, dar daca imi spui ca pana la urma este ceva recomandat de preot, o sa-mi cer iertare si imi recunosc neghiobia... Nu am avut intentii rele.. :rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 17.06.2008, 19:28:09
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Eh, n-a facut-o ca sa faca rau cuiva.
Si apoi ce a fost la vrajitoare si a facut nu stiu ce ritual vrajitoresc? NU. Pur si simplu a innodat niste ata si a deznodat un nod. Asta este egal cu 0. Nu inseamna nimic, nici nu te ajuta, nici nu te raneste. Nu cred ca din caua nodului aluia i s-a intamplat ce i s-a intamplat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tristetea-melancolia-pacea linistea Generalitati 15 15.02.2013 22:28:34
Tristetea se vindeca prin rugaciune. Bautar Generalitati 48 27.09.2012 01:55:01
Ma simt trista Ioana.M Generalitati 92 19.07.2011 02:21:03
Sunt foarte trista Simona-Marilena Generalitati 51 04.05.2010 22:36:21
Ma macina tristetea iosif Umanitare 40 27.02.2008 15:49:24