Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #241  
Vechi 04.06.2008, 01:00:57
Mirean Mirean is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.03.2007
Mesaje: 1.660
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citat:
În prealabil postat de antoniap
Exista multe boli pe care le pot vindeca medicii cu ajutorul lui Dumnezeu. Exista, insa, si boli pe care le pot vindeca doar preotii. Demonizatii, desi par niste bolnavi psihic se vindeca mai ales prin rugaciunile unor preoti smeriti si iubitori de nevointa. M-a impresionat in acest sens viata si rugaciunea lui Pavel, ucenicul Sfantului Antonie.
De mentinonat, ca lucrarea diavolului se savarseste cu precadere asupra mintii, a gandurilornoastre. Majoritatea bolilor psihice sunt inselatoare in diagnosticul medical, iar medicatie se bazeaza in mare parte pe sedarea "bolnavului", nu pe vindecarea acestuia .
Un bolnav psihic ramane un bolnav psihic, indiferent ca este sedat sau nu! Sau sedativele au puterea sa adoarma si demonii?
  #242  
Vechi 04.06.2008, 16:02:24
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 545
Implicit

Schizofrenia se considera ca nu se vindeca, medical. Insa ar fi incetinita evolutia si usurata simptomatologia, prin tratament.
Parerea mea: sunt putine cazuri de- cu adevarat- posedati, si multe cazuri de boala adevarata.
Dementa - tot boala psihica- nu se vindeca (exceptie cea data de deficit de vitamina B12, sau hipotiroidie), dar e mult ameliorata simptomatologia, cu tratament.
Depresia- alta boala psihica, se considera vindecabila.
  #243  
Vechi 04.06.2008, 19:36:38
cozia cozia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.01.2007
Mesaje: 2.710
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
sedativele au puterea sa adoarma si demonii?
din ce vad in jur, se pare ca da....cumva sedativele ii tin linistiti, multumiti, banuiesc ca se simt invingatori
  #244  
Vechi 06.06.2008, 22:53:12
MihaiFloarea MihaiFloarea is offline
Member
 
Data înregistrării: 29.11.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 43
Implicit

Părintele Porfirie afirma: "Cînd credința este adevărată, fie iei medicament, fie nu iei, ea va lucra. Dumnezeu lucrează si cu doctorii si cu medicamentele. Grăieste întelepciunea lui Sirah: Cinsteste pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că și pe el l-a făcut Domnul. Domnul a zidit din pămînt leacurile, si omul întelept nu se va scîrbi de ele. Si doctorului dă-i loc, că si pe el l-a făcut Domnul; si să nu se depărteze de la tine, că si de el ai trebuință. (Int. lui Isus Sirah 38, 1; 4; 12).
Tot secretul este credinta fără de margini, lină, simplă si nevinovată, întru smerenia si nevinovătia inimii. Să avem credinta că Dumnezeu ne iubeste nespus si că voieste să devenim ai Lui. De aceea îngăduie bolile, pînă ce ne vom preda Lui cu încredere."
  #245  
Vechi 12.06.2008, 18:01:59
valerian valerian is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 01.12.2007
Mesaje: 16
Implicit

In sfarsit un mesaj de luat in seama!
De pe Razboi intru Cuvant

"Mesaj important de la parintele Filotheu despre situatia prezenta si despre modul in care pot fi ajutati fratii nostri intemnitati de la Tanacu:


“Hristos S-a înălțat!

O seamă de lucruri au răscolit sufletele credincioșilor în ultimele luni, de cînd cu Aghiasma apostată de la Oradea și Împărtășania fostului mitropolit Nicolae Corneanu la papistași. Sigur, despre acestea s-au spus și încă se mai pot spune multe, pe o arie foarte largă de opinii, în funcție de înduhovnicirea, cultura teologică și sentimentele fiecăruia dintre noi.

Întrucît se împlinesc în curînd trei ani de la nefericita moarte a Irinei Cornici la Mănăstirea Tanacu, aș vrea să ne aducem aminte de cei întemnițați pentru credință. Pe scurt, Părintele Daniil Corogeanu și maicile Neonila, Siluana, Anastasia și Pahomia au fost, după un lung proces, întemnițați la Vaslui, pentru singura vină de a fi fost singurii care au încercat să o ajute, să îi ofere dragostea lor, tinerei orfane, omorîtă de ura diavolului pentru neamul omenesc. Nici un canon al Bisericii și nici o dogmă nu au încălcat, spre diferență de cei doi arhierei menționați mai sus. Cu toate acestea, sinodul BOR a ales să se lepede de ei fără cercetarea cazului lor.

Sigur, mi se va spune, de către cei ce cunosc amănunte ale cazului Tanacu, că Părintele Daniil a slujit două Sfinte Liturghii după ce a fost oprit de la slujire de către arhiereul său. Canonic această neascultare trebuia plătită. Duhovnicește, însă, de vreme ce măsura luată împotriva sa a fost samavolnică, iar părintele și-a întrebat duhovnicul dacă să slujească sau nu în condițiile în care nu a fost primit la spovedanie de nici unul din ierarhi, însă a fost oprit fără nici o cercetate, iarăși prea multe nu i se pot reproșa, de vreme ce duhovnicul a fost cel care i-a dat blagoslovenie să slujească. Cu alte cuvinte, la 3 ani de la întîmplările de atunci, puse în oglindă cazul Tanacu cu cazul Drincec și Corneanu nu vedem decît părtinire pentru cei de un cuget (“de un cuget cu cine?” voi fi întrebat, dar las răspunsul pentru conștiința fiecăruia) și samavolnicie pentru subordonații ierarhic. Oare cum se cheamă aceasta pe rumînește?

Am primit mailul de mai jos:
“Și nu numai la aceasta să ne gândim, dar și la aceea că ei nu se poartă la
fel cu toți cei întemnițați” Sf. Ioan Hrisostom

‘În legătură cu maicile și părintele întemnițați cineva care i-a vizitat spunea deunazi că tînjesc bietii de ei să știe că lumea îi pomenește, că se gîndește cineva și la ei și consider că niște scrisori i-ar întări întrucîtva; mă gândesc spre exemplu să primească o maica, apoi alta, cîte o scrisoare de încurajare, în așa fel încît să le curgă cîte o mîngîiere dinspre lume, dinspre Biserica vie. Cred că se găsesc oameni să dedice 2 minute și un timbru de 50 bani pentru a mîngîia sufletește niște oropsiți. Ar fi minunat să primească fiecare, din cînd în cînd, o scrisoare de la cineva de afară - maicile stau împreună, părintele Daniel e însă separat (cu hoții și criminalii). Pușcăria e pușcărie: în primele 10-20 zile se purtau foarte urât cu ei, apoi au început să se lămurească; cică hoții s-au mai îmblînzit, au mai scos din pozele deochiate de pe pereți, se duc și fumează la o fereastră, sunt mai cuviincioși, în sensul că nu mai țin chiar la maxim manelele (că au și TV-uri în celulă). Cuviosul își ocupă timpul cu citit, pictat, sculptat, își caută de lucru manual… Sunt oarece limitări în privința vorbitoarelor, la vizite, în schimb nu exista restricții la corespondență, deci pot primi scrisori, vederi etc.

Se poate scrie la:
*Cuv. ierom. Daniel Petru Corogeanu*, Penitenciarul Vaslui, str. Avicola nr. 2, cod postal 737365, tel./fax 0235 322135, judetul Vaslui, România; destinatari pot fi la fel de bine una din maicile: *Nicoleta Arcălianu*, *Adina Cepraga*, *Simona Bârdănaș*, *Elena Oțel* (dansele sunt împreună)

Pentru cine își permite: au dreptul la pachet de 3 ori pe lună cîte 10kg., totul trebuie să fie sigilat, cu termen de valabilitate + in principal conserve, din astea din comerț, ca să le accepte filtrul’.”
Deci sa terminam cu dezbaterile si sa incepem sa lucram fapta cea buna!
Doamne ajuta!
  #246  
Vechi 13.06.2008, 18:28:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Draga Valerian, sa speram cu ajutorul Prea Sfinte FECIOARE, demersul si apelul tau va avea roade iar Bunul Dumnezeu va scoate adevarul la suprafata.
  #247  
Vechi 13.06.2008, 19:09:34
jenica
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Valerian, oricat am incerca sa facem noi dreptate tot Domnul va socoti ceea ce e drept si ce nu. Uneori o nedreptate suferita aici iti aduce un colt de rai... Fericiti veti fi cand va vor nedreptati si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra... sincer eu nu lacrimez pentru parintele nici pentru irina (Dumnezeu sa o ierte) pentru ca nimic rau nu ingaduie Domnul daca nu are si ceva BUN pregatit. Stiu ca unii nu veti fi de acord cu mine dar asa simt eu.:) Mai grav este ca se loveste in biserica si scade credibilitatea. Din punctul meu de vedere ASTA e mai grav, faptul ca ierarhii nostri nu inteleg ca prin atitudinea lor slabesc credinta in crestinul de rand. Ceea ce ma doare este ca avem nevoie de exemple vii!!! de traire curata in aceste vremuri..ori acestea sunt rare.fff rare... Doamne iarta-ma daca suna a judecata dar nu e..e doar inima unui om indurerat de soarta si credinta noastra. Desi eu insumi cu nesimtirea de zi cu zi contribui la omorarea ei.. Judecam pe corogeanu dar uitam ca si noi zi de zi osandim cate un frate sau o sora la moarte prin barfa, jignire, clevetire, acuze nedrepte.:|
  #248  
Vechi 13.06.2008, 22:32:32
MihaiFloarea MihaiFloarea is offline
Member
 
Data înregistrării: 29.11.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 43
Implicit

Multumiri, Valerian! Cu adevărat pot fi sustinuti moral acesti oameni ai credintei prin scrisori.
Am notat adresele si voi începe chiar din acest sfîrsit de săptămînă să compun cîte ceva.
  #249  
Vechi 16.06.2008, 22:32:28
dorstor dorstor is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 08.12.2007
Mesaje: 357
Implicit

Ticneala.Preotul liturghiseste numai cu aprobarea arhiereului sau.restul sunt inventii eretice.Ce duhovnic da dezlegare peste arhiereu .daca este adevarat trebuie caterisit si acela!
  #250  
Vechi 20.06.2008, 09:59:55
MihaiFloarea MihaiFloarea is offline
Member
 
Data înregistrării: 29.11.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 43
Implicit

Pentru cei care încă nu cred că diavolul are rolul decisiv în nenorocirea petrecută la Tanacu, fac o trimitere:

http://www.youtube.com/watch?v=cAd_FDskEG0&feature=related
Subiect închis



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Daniel Corogeanu si filmele horror Ekaterina Stiri, actualitati, anunturi 52 08.01.2014 09:41:56
Sfântul Ștefan - primul martir al Domnului Hristos laurastifter Craciunul - Nasterea Domnului 15 28.12.2013 00:50:50
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 00:34:34
CRESTINISMUL SAU BISERICA? de Sfantul Ierarh si Nou Martir Ilarion Troitki andrei_im Generalitati 1 18.01.2010 18:30:28