Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2006, 18:02:48
Traditie2 Traditie2 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2006
Implicit

Atata timp cat ecumenismul ramane un dialog intre Biserici mi se pare absolut justificabil. Eu nu pot sa vad in oameni doar catolici, protestanti, etc...eu vad in primul rand omul.

Dialogul nu e folositor între biserici. Ne-ortodocsii sunt eretici si a dialoga cu ei înseamna a-i sminti. Ei trebuie sa constientizeze ratacirea lor si asta nu se face prin dialog pentru ca ideea de dialog presupune egalitatea partilor care dialogheaza.

Desigur ca trebuie sa vedem oameni în catolici si protestanti, dar oameni rataciti fata de care o purtare prea deschisa si prietenoasa e smintitoare.

Injosirea celorlalti, indiferent de motive este un pacat impotriva iubirii, ne contrazice in insasi marturia noastra ortodoxa.
De unde le scoti? Nu stii ca Parintii cautau sa se înjoeasca si sa-i înjoseasca si pe ceilalti? Nu din dispret ci stiind ca înjosirea, umilirea e singura cale de curatare de mândrie. Cum altfel crezi ca se poate curata un om de mândrie decât prin suportarea batjocurilor?

Apostolii nu stateau la discutii ecumenice? Ma indoiesc de ceea ce spui, pentru ca predica Sf. Ap. Pavel in Aeropag este monumentala pentru modul in care intra el in convorbire cu paganii.

Ce tot însiri? Sf. Pavel a cautat un mod de a preîntâmpina reactia pagânilor. Nici macar catolicii nu considera ca ecumenismul se face fata de pagâni ci fata de ortodocsi si protestanti.

Ideea de unificare a Bisericilor nu este rea in sine, este absolut fireasca si mai rau e ca am ajuns sa fim asa dezbinati.

Ideea unificarii
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 18:04:52
Member

Implicit

Continuare...

Ideea unificarii ESTE REA ÎN SINE. Asta pentru ca Biserica de aceea e Biserica, fiindca e Stâlpul adevarului, nu o institutie oarecare.

Ecumenismul paote duce si la un "ghiveci" daca se cedeaza credinta adevarata de dragul unitatii, dar eu nu cred ca se va intampla asta, pentru ca sunt suficiente contraforte care sa mentina echilibrul.
Sa înteleg ca tu vezi ecumenismul ca o modalitate de aducere a catolicilor si protestantilor la Ortodoxie? Oricum, e o idee rea, am mai zis.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 18:44:26
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

"Dumnezeu transcede aceste forme si ramane dincolo de materie", ca inchipuirea necunoscutului care s-ar ocupa de om, dar ce nevoie sa fie numit zeu, cu constiinta, cind ea poate fi doar in creier evoluat? Bunul si raul personificate in biblie dau idei false omului despre istorie si viata.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 19:17:02
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie2
Continuare...

Ideea unificarii ESTE REA ÎN SINE. Asta pentru ca Biserica de aceea e Biserica, fiindca e Stâlpul adevarului, nu o institutie oarecare.

Ecumenismul paote duce si la un "ghiveci" daca se cedeaza credinta adevarata de dragul unitatii, dar eu nu cred ca se va intampla asta, pentru ca sunt suficiente contraforte care sa mentina echilibrul.
Sa înteleg ca tu vezi ecumenismul ca o modalitate de aducere a catolicilor si protestantilor la Ortodoxie? Oricum, e o idee rea, am mai zis.
Frate, nu prea mai am ce comenta. Mai cerceteaza, a-i injosi pe ceilalti e acelasi lucru cu batjocura. Asta n-au facut-o Sfintii Parinti. Confunzi exercitiul smereniei cu injosirea celorlalti.

Iubirea de vrajmasi este expresia suprema a crestinimsului. Mai vorbim cand ajungem aceasta stare si atunci cu siguranta nu vei mai spune ca o purtare prea prietenoasa si deschisa ii sminteste.

E o idee rea ca Biserica sa fie unita ca intru inceput?? Doamne fereste-ne de asemenea idei!
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 19:45:55
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
"Dumnezeu transcede aceste forme si ramane dincolo de materie", ca inchipuirea necunoscutului care s-ar ocupa de om, dar ce nevoie sa fie numit zeu, cu constiinta, cind ea poate fi doar in creier evoluat? Bunul si raul personificate in biblie dau idei false omului despre istorie si viata.
Dumnezeu este personal, n-are cum sa fie un simplu creier. Caci un creier evoluat nu va crea niciodata o fiinta personala, care ii este asadar superioara prin ceva, caci daca aceste creier nu are el insusi personalitate, nu ar putea da nimanui caracterul personal. Caracterul de persoana este unul dintre lucrurile care ne deosebesc de celelalte fiinte.

Binele si raul sunt niste realitati care trebuie sa aiba si ele la randul lor o cauza, o sursa. Lumea nu se rezuma numai la ceea ce exista pe pamant. Si nu doar ceea ce se vede exista.

La acest Dumnezeu se ajunge oricum prin credinta. Credinta incepe atunci cand omul recunoaste neputinta de a crede si intra in dialog cu aceasta fiinta divina pentru a-I cere sa i se descopere.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 20:27:59
Member

Implicit

Mai cerceteaza, a-i injosi pe ceilalti e acelasi lucru cu batjocura. Asta n-au facut-o Sfintii Parinti. Confunzi exercitiul smereniei cu injosirea celorlalti.

Iubirea de vrajmasi este expresia suprema a crestinimsului.

Ori esti viclean ori nu ai fost atent ce am scris. Nu exista o demnitate a fiintei umane care trebuie aparata. Asta nu înseamna ca trebuie sa prigonim pe fratii nostri dar nici cultul fiintei umane care îl promovezi tu.

E o idee rea ca Biserica sa fie unita ca intru inceput?? Doamne fereste-ne de asemenea idei!

Biserica nu are cum sa fie unita sau neunita fiindca ea e cea ortodoxa, catolicii, stilistii si cine o mai fi nu sunt parte din Biserica. Daca vor sa redevina parte din Biserica accepta învatatura de credinta.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2006, 20:44:51
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Eu va trebui sa explic in 30 de minute convertirea mea, de ce am ales Ortodoxia, ce a schimbat in viata mea, cum o traiesc. [...] Inregistrarea o fac pe 14 noiembrie...

Nu v-am spus de mult timp ca va iubesc, asa ca profit de ocazie ca mi-am amintit. Azi e si ziua Sf. Nectarie (din Eghina), pe care eu il iubesc mult, asa ca va rog sa-i spuneti si lui ce se cuvine. Multumesc anticipat. :)

Elena
Sincer, nu mi-am dat seama ca esti convertita la ortodoxie, credeam ca asa te-ai nascut... cu atat mai mult, cred ca ai ce le spune. Am sa ma gandesc la tine pe 14 Nov, mai ales ca este si ziua mea atunci :)

Multumim pentru amintirea Sf. Nectarie si pentru dragostea neconditionata pe care ne-o oferi... Sa fii iubita !
Reply With Quote
Vechi 10.11.2006, 17:55:19
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

Sfintii sint veniti din cer, la fel zeul? Ce vrea sa zica? Bunul si raul, pot veni din societatea de astazi, in afara de cele naturale sau universale, legile si morfologia sint schimbate in comparatie cu cele ale stramosilor care traiau citeva milioane de ani in urma. A proteja viata inocenta in fapta este omenesc, nu crestin neaparat, la fel ca restul.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2006, 23:23:50
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Frate Iosif ce fel de ecumenism a facut Sf. Nicolaie cand l-a palmuit pe Arie ereticul sau cand Sf. Ioan Gura de Aur a zis:"Sfanta este mana care loveste pe eretic"???
Reply With Quote
Vechi 11.11.2006, 10:37:35
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
Sfintii sint veniti din cer, la fel zeul? Ce vrea sa zica? Bunul si raul, pot veni din societatea de astazi, in afara de cele naturale sau universale, legile si morfologia sint schimbate in comparatie cu cele ale stramosilor care traiau citeva milioane de ani in urma. A proteja viata inocenta in fapta este omenesc, nu crestin neaparat, la fel ca restul.
Sfintii nu sunt veniti din cer, draga Jeniffer, ei incearca sa ajunga in ceruri prin o viata sfanta. La ce legi te referi si la ce morfologie? Si esti convinsa ca omul a aparut acum cateva milioane de ani? Din cate stiu metodele de datare nu sunt atat de sigure, exista totusi erori considerabile.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica ortodoxa si vrajitoarele mihaelaflorina Generalitati 3 26.07.2011 13:01:10
Biserica ortodoxa sarba Jane Says Despre Biserica Ortodoxa in general 6 29.07.2010 17:39:12
Vinul si Biserica ortodoxa LapetiteMoc Generalitati 15 02.10.2009 23:26:05
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10