![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mirela, copii au peste 7 ani ? Pentru ca pana in 7 ani, se pot impartasi fara spovedanie. Oricum, trebuie insistat, pe partea sinceritatii tuturor celor gandite, spuse sau faptuite si aratat cat de importanta este Sf.Spovedanie, pentru a nu fi perceputa ca o simpla declaratie si atat. Important la varsta copilariei si Dhovnicul, de fapt, toate sunt importante la varsta copilariei, pentru ca ce sadesti, aceea vei, vor, culege.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu sint parinte si nu voi spune cum ar trebui un copil sa fie apropiat de Biserica.
in schimb nu pot sa nu ma gindesc la ce facea Bunul si Dreptul Iov: se ruga in fiecare zi in numele tuturor copiilor lui stind ca acestia, tineri fiind, mai uita de rugaciune. eu cit am copilarit nu prea ma duceam la Biserica. pot sa spun insa ca exemplul altora conteaza foarte mult pentru copii si tineri. la inceput prin imitatie,. apoi prin constientizarea gestului, copii si tinerii vor merge singuri la Biserica. deci, parintii trebuie in primul rind sa fie un exemplul pentru copiii lor. asa incit, din cite am inteles, sint 2 parinti nu prea apropiuati de Biserica, care se gindesc sa trimita copilul cu bunica. e bine si asa, insa si mai bine ar fi daca ar merge la Biserica si parintii cu copilul, nu doar bunica. si sa nu fie obligat sa stea intreaga Slujba, pentru ca este destul de solicitant pentru un adult, pentru copil putind sa devina o corvoada, care l-ar indeparta cu timpul de Biserica. deci, treptat, treptat, in ani, copilul va putea sa fie prezent la toata sF. Liturghie. |
|
|||
|
|||
![]()
mda, m-a luat valul si pina la urma mi-am dat si eu cu parerea.
|
|
|||
|
|||
![]()
:) va multumesc tuturor celor care v-ati dat o parere aici, chiar si neavand copii precum cei in cauza. unul dintre ei a implinit deja 8 ani, iar altul va implini in toamna 7 ani. sper sa aiba si ei cat mai devreme bucuria de a intelege ce inseamna sa fii crestin si sa faci parte din trupul bisericii noastre ortodoxe. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Copiii trebuie spovediti si pentru pacatele pe care le fac,de multe ori imitand pe cei mari(injuraturi,vorbe urate,minciuni,nervozitate,neascultare),cat si pentru a se obisnui cu taina spovedaniei pe care o va constientiza mai tarziu.Cei care nu sunt dusi de mici la Biserica si obisnuiti cu sfintele slujbe,cand vor creste mari,le va fi foarte greu si vor contesta ceea ce ei nu au"gustat".Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
mi-a placut f. mult pilda aceasta, pe intelesul celor mici:
Raiul si Iadul Se spune ca, demult, un razboinic s-a intalnit cu un calugar si l-a intrebat: - Cum poate sa existe rai si iad, cand nu vad nimic din toate astea? Poate cineva sa-mi arate raiul si iadul? - Dar tu, l-a intrebat calugarul, cum te poti numi razboinic, cand nu vad in fata mea decat un caraghios? Soldatul maniat a scos imediat sabia, dar la fel de calm batranul calugar i-a spus: - Vezi, asa se deschid portile iadului! Intelegand lectia data, razboinicul a pus sabia in teaca si s-a inclinat respectuos. - Vezi, a mai spus calugarul, asa se deschid portile raiului! "Dragostea este Raiul." Sfantul Cadoc Lumea credintei pentru copii, anui I, nr. 2 |
|
|||
|
|||
![]()
Banuiesc caunii dintre ei considera ca au legatura directa si spun doar Doamne Iarta-ma si gata!
mai in gluma mai in serios - si noi de cele mai multe ori pentru pacate mici(ginduri urite, rele, ispite, tentatii marunte, vorbirea de rau, birfa...etc) trebuie sa ne cerem imediat iertare Duhului Sfint - direct - nu sa asteptam pina la spovedire si astfel ne putem impartasi in continuare, imp[ortant ca constiinta sa fie curata prin cererea de a fi iertat rusii vad ca-si fac si cruce la gura cind vorbesc prostii si-mi place treaba asta, vad ca ajuta Esential este sa constientizezi pacatul/greseala IMEDIAT! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spovedania | anisoara | Generalitati | 28 | 23.02.2013 09:58:11 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Spovedania | Ioana-Andreea | Secte si culte | 0 | 06.04.2010 21:55:39 |
|