Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2008, 10:28:51
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am amintit de un program, care nu exista in Romania, daca sunt si aspecte negative,este trist. Noi trebuie sa fim asemnea albinelor care culeg nectarul, constienti fiind ca sunt si flori lipsite de nectar.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 21:55:39
Mihai2000 Mihai2000 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.02.2008
Implicit

In zilele noastre a spune ca esti virgin atrage dupa sine rasete si batjocura.Insa cei care rad si batjocoresc sunt in pierdere.De ce ? Raspunsul este simplu este mai important sufletul decat trupul .Biserica ne invata in legatura cu Taina Casatoriei ca barbatul si femeia sa fie virgini cand se casatoresc pentru ca acesta inseamna si fidelitate.Si ar mai fi un amnunt pe care nu stiu daca multi il cunosc.Nu s-a intrebat nimeni de ce mireasa poarta rochie alba la nunta? Raspunusl ar fi ca albul reprezinta fecioria, iar daca o mireasa poarta culoarea alba, si nu este fecioara , o poarta cu nevrednicie.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 21:58:24
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Tinerii de astazi cam confunda IUBIREA ADEVARTA cu excitatiile sexuale!
Daca va iubiti cu adevarat, puteti sa va si infranati cat de mult doriti, deci si pana la casatorie, caci sexul e doar o parte adiacenta a IUBIRII ADEVARATE si nu primordiala.
Nu stiu daca am cuvintele potrivite pt a explica ce vreau sa spun:
Adica, Iubirea o simti mai intai in minte-suflet apoi coboara in inima ca o stare de euforie de plutire si simti ca toata lumea e a ta. Si abia apoi e ultima treapta cand simiti excitatiile in "zonele cu pricina", incalziri etc.
Deci doar cu ceva vointa nu lasi iubirea sa se transforme in excitatie sexuala.
Cand simti ca sexul a trecut deja pe un plan in care sa zici "aoleu nu mai pot" ai iesit deja din acea Iubire Adevarata si esti gata sa-ti inclini vointa desfranarii.
Si asta e pacat, ca noi suntem Oameni, cu vointa si putere de abtinere, nu animale.
Crezi ca degeaba se spune: MAKE LOVE, NOT SEX :)
Macar sloganul asta sa-l aiba tinerii in minte si ar fi suficient!
Sloganul hippy era "make love,not war".
Reply With Quote
Vechi 12.07.2008, 23:58:37
emanuel2007
Guest

Implicit

ca sa te poti abtine de la gandurile rautatii trebuie sa faci mai multe :
- sa ai pocainta , adica sa consideri pacat gandurile rautatii
- sa te consideri mai rau decat toti pacatosii si sa nu judeci pe nimeni
- sa te spovedesti
- sa ai un anturaj care sa te accepte asa cum esti si sa nu iti impuna pacatul
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 00:43:59
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
- sa te spovedesti
as adauga si un : " sa muncesti"- sa iti tii mintea si trupul ocupate
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 01:07:36
emanuel2007
Guest

Implicit

ai nevoie sa muncesti numai daca nu iti poti tine mintea ... caci daca nu ai trezvie te lupta trupul si atunci recurgi la munca sau alt efort trupesc ... insa daca ai smerenie si trezvie , te poti infrana si fara munca , caci daca ai trezvie iti slabeste trupul chiar si daca mananci numai carne si mult si nu munceti nimic ... as zice in sensul asta ca trezvia si rugaciunea are mai mare putere sa slabeasca trupul decat are munca ... iar cei care nu trezvie mai pot recurge si la post nu numai la munca ...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 11:25:33
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Eu cunosc oameni care fac sex si din iubire.Majoritatea oamenilor spun ca sexul este foarte important intr-o relatie.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 13:37:22
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
ai nevoie sa muncesti numai daca nu iti poti tine mintea ... caci daca nu ai trezvie te lupta trupul si atunci recurgi la munca sau alt efort trupesc ... insa daca ai smerenie si trezvie , te poti infrana si fara munca , caci daca ai trezvie iti slabeste trupul chiar si daca mananci numai carne si mult si nu munceti nimic ... as zice in sensul asta ca trezvia si rugaciunea are mai mare putere sa slabeasca trupul decat are munca ... iar cei care nu trezvie mai pot recurge si la post nu numai la munca ...
Sunt de acord cu tine atunci cand afirmi ca este esentiala trezvia, smerenia, rugaciunea, vointa si postul. Trezvia presupune un fel de gandire reflexiva, o activitate de control si de orientare a gandurilor si simtirilor noastre, insa nu trebuie sa ne oprim aici. Deci, nu cred ca trezvia este suficienta omului care traieste in mijlocul lumii.Poate fi de ajuns pentru a te infrana, insa ma indoiesc ca este la indemana celor multi ca noi-ca mine-. Oare nu ar fi mult mai usor sau poate si mai indicat sa ne orientam energiile noastre, sa folosim talantii nostri intr-un mod util, ajutand pe altii sau construind ceva? Cat de mult ar mai conta atunci, asa numitele nevoi cand ne-am dedica altor oameni sau unor cauze? Munca, conjugata cu cele amintite mai sus de tine, pot forma o cale/calea catre infranare. Nu traim fiecare pentru fiecare, izolati. Tu spui ca se poate si fara munca, spui ca te poti infrana fara sa ai o activitate, insa ce fel de om e acela care nu munceste? Lupta cu tine insuti e mai greu de purtat cand nu vezi decat propriile nevoi si probleme.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 14:35:51
emanuel2007
Guest

Implicit

ce spui tu e corect intr-adevar pentru cei mai multi ... eu vorbeam mai ales pentru pustnici , dar e mai corect ce spui tu ...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 16:58:33
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

Citat:
- sa te spovedesti
eu am un anturaj care imi impune pacatul,de fapt sunt inconjurata numai de astfel de oameni.Dar asta imi da o si ma mare forta sa merg pe calea cea buna.Trebuie sa avem cuvintele Mantuitorului mereu in minte.Sa nu ne pese de unul si de altul,oricat de intelectual si de puternic ar fi.
Trebuie sa facem asta si asta si gata.Nu mai stam la discutii.O singura cale este.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ceva legat de reikki Marcel_Ionut Intrebari utilizatori 3 05.11.2015 16:49:24
Relatiile sexuale inainte de casatorie Simona-Marilena Nunta 119 22.05.2014 14:29:31
Ceva legat de bacalaureat Marcel_Ionut Intrebari utilizatori 17 23.07.2013 19:43:10
Relatiile sexuale inainte de casatorie PISICUTA35 Generalitati 186 03.03.2009 11:46:18
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59