![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe lîngă corectarea necesară la postarea mea anterioară - desigur, am vrut să scriu Cel de Sus -, am de adăugat că un ortodox nu se apropie de concepția despre moarte a necrestinilor (v., eventual, si la Fr. Nietzsche) conform cărora omul a născocit religia din slăbiciunea de a se amăgi asupra mortii! În plus, e rational acceptabil sa consideri că moartea este neant, somn vesnic (eventual consumat într-un "loc de veci" - o altă eroare terminologică populară, perpetuată, din păcate, si de oameni ai bisericii); de aici, poate, si sintagma curentă "trecere în nefiintă". Realitatea este însă că vietii pămîntesti îi urmează o altă viată, fără de sfîrsit, despre care, e drept, acum, ca fiinte vii mărginite, ce discutăm pe un forum, nu cunoastem cum va fi. Or, eu în perspectiva acelei TAINE, care este viata după moarte, îndrăznesc să scriu că Irina Cornici e mai aproape de mîntuire decît nenorocita care... "s-a sinucis" (ori, mă rog, a fost asasinată - ce mai contează - se va face o anchetă, bla, bla! Pentru insii rationali, asa e: nu contează! E vorba de o moarte oarecare, acolo! Corect social este să fie deferiti justitiei eventualii vinovati! Dar pentru cei ce duc o viată cît mai aproape de Biserică diferenta este enormă!) Ceea ce nu admit, este că ei, acesti insi rationali, s-au grăbit si, prin dv., mirean, se grăbesc încă să judece pe un preot care, confruntat cu taina aceasta, care este moartea unui semen al său, si-a asumat riscul de a merge pînă la capăt)...
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnul Dumnezeu a spus:
Iesirea 21:16 [color=red]Cel ce va fura un om[/color] din fiii lui Israel si, facandu-l rob, il va vinde, [color=red]sau se va gasi in mainile lui[/color], acela sa fie omorat. Nu stiu daca ai vazut filmul "Negociatorul". Acolo personajul pozitiv rapeste un grup de persoane. Dar cati din cei care urmaresc filmul, realizeaza ca este o calcare a unei porunci a lui Dumnezeu care se pedepseste foarte foarte aspru? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va rog sa postati la subiect (topic); deja discutati despre o cu totul alta situatie...o moarte suspecta, in care nu-i implicat vreun preot. In ca ceva: incercati sa va abtineti de la remarci in ce ma priveste. Nu-s demn de atata atentie, irositi, astfel, timp si spatiu pretios.... |
|
|||
|
|||
![]()
Citand Mirean
"Nu-s demn de atata atentie, irositi, astfel, timp si spatiu pretios.... " Gura pacatosului adevar graieste. |
|
|||
|
|||
![]()
dar oare e cineva demn de atata atentie?! e cineva fara de pacat?! fostul preot corogeanu, sau biata irina cornici, care cred ca se rasuceste in mormant saraca de cat de mult e luat in tarbaca acest "caz" al ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru improspatarea memoriei:
http://tanacu.blog.com/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
INTREBARE IMPORTANTA:cu ce este mai vinOvat Corogeanu ,caruia nu i-a reusit o exorcizare ,ca medicul care a gresit ,de care a depins viata patriarhului TEOCTIST si decit cei 2 apostati iertati de Sinod si care au incalcat canoanele SFINTILOR PARINTI!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Daniel Corogeanu si filmele horror | Ekaterina | Stiri, actualitati, anunturi | 52 | 08.01.2014 09:41:56 |
Sfântul Ștefan - primul martir al Domnului Hristos | laurastifter | Craciunul - Nasterea Domnului | 15 | 28.12.2013 00:50:50 |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta | georgeval | Diverse Sarbatori | 7 | 03.04.2012 00:34:34 |
CRESTINISMUL SAU BISERICA? de Sfantul Ierarh si Nou Martir Ilarion Troitki | andrei_im | Generalitati | 1 | 18.01.2010 18:30:28 |
|