Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2008, 13:37:43
MihaiFloarea MihaiFloarea is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Pe lîngă corectarea necesară la postarea mea anterioară - desigur, am vrut să scriu Cel de Sus -, am de adăugat că un ortodox nu se apropie de concepția despre moarte a necrestinilor (v., eventual, si la Fr. Nietzsche) conform cărora omul a născocit religia din slăbiciunea de a se amăgi asupra mortii! În plus, e rational acceptabil sa consideri că moartea este neant, somn vesnic (eventual consumat într-un "loc de veci" - o altă eroare terminologică populară, perpetuată, din păcate, si de oameni ai bisericii); de aici, poate, si sintagma curentă "trecere în nefiintă". Realitatea este însă că vietii pămîntesti îi urmează o altă viată, fără de sfîrsit, despre care, e drept, acum, ca fiinte vii mărginite, ce discutăm pe un forum, nu cunoastem cum va fi. Or, eu în perspectiva acelei TAINE, care este viata după moarte, îndrăznesc să scriu că Irina Cornici e mai aproape de mîntuire decît nenorocita care... "s-a sinucis" (ori, mă rog, a fost asasinată - ce mai contează - se va face o anchetă, bla, bla! Pentru insii rationali, asa e: nu contează! E vorba de o moarte oarecare, acolo! Corect social este să fie deferiti justitiei eventualii vinovati! Dar pentru cei ce duc o viată cît mai aproape de Biserică diferenta este enormă!) Ceea ce nu admit, este că ei, acesti insi rationali, s-au grăbit si, prin dv., mirean, se grăbesc încă să judece pe un preot care, confruntat cu taina aceasta, care este moartea unui semen al său, si-a asumat riscul de a merge pînă la capăt)...
Vechi 11.07.2008, 15:10:23
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Domnul Dumnezeu a spus:

Iesirea 21:16 [color=red]Cel ce va fura un om[/color] din fiii lui Israel si, facandu-l rob, il va vinde, [color=red]sau se va gasi in mainile lui[/color], acela sa fie omorat.

Nu stiu daca ai vazut filmul "Negociatorul". Acolo personajul pozitiv rapeste un grup de persoane. Dar cati din cei care urmaresc filmul, realizeaza ca este o calcare a unei porunci a lui Dumnezeu care se pedepseste foarte foarte aspru?
Vechi 11.07.2008, 22:21:03
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiFloarea
Încă o dată: dv., "mirean", doar vă considerati ortodox! Uimitor este că nu vă preocupă deloc calitatea vietii cuiva, ci cantitatea (i.e. numărul de ani) ei! Să vă ajute Ce de Sus, în milostivirea Lui!
In finalul postului meu era vorba despre o "cantitate" de "calitate", adica exact cum am postat: viata lunga, "spoveditã, împãrtãsitã"...
Vechi 11.07.2008, 22:30:02
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiFloarea
Pe lîngă corectarea necesară la postarea mea anterioară - desigur, am vrut să scriu Cel de Sus -, am de adăugat că un ortodox nu se apropie de concepția despre moarte a necrestinilor (v., eventual, si la Fr. Nietzsche) conform cărora omul a născocit religia din slăbiciunea de a se amăgi asupra mortii! În plus, e rational acceptabil sa consideri că moartea este neant, somn vesnic (eventual consumat într-un "loc de veci" - o altă eroare terminologică populară, perpetuată, din păcate, si de oameni ai bisericii); de aici, poate, si sintagma curentă "trecere în nefiintă". Realitatea este însă că vietii pămîntesti îi urmează o altă viată, fără de sfîrsit, despre care, e drept, acum, ca fiinte vii mărginite, ce discutăm pe un forum, nu cunoastem cum va fi. Or, eu în perspectiva acelei TAINE, care este viata după moarte, îndrăznesc să scriu că Irina Cornici e mai aproape de mîntuire decît nenorocita care... "s-a sinucis" (ori, mă rog, a fost asasinată - ce mai contează - se va face o anchetă, bla, bla! Pentru insii rationali, asa e: nu contează! E vorba de o moarte oarecare, acolo! Corect social este să fie deferiti justitiei eventualii vinovati! Dar pentru cei ce duc o viată cît mai aproape de Biserică diferenta este enormă!) Ceea ce nu admit, este că ei, acesti insi rationali, s-au grăbit si, prin dv., mirean, se grăbesc încă să judece pe un preot care, confruntat cu taina aceasta, care este moartea unui semen al său, si-a asumat riscul de a merge pînă la capăt)...
Nu sunt adeptul nihilismului. Cred, totusi, ca "ce nu te ucide te face mai puternic".

Va rog sa postati la subiect (topic); deja discutati despre o cu totul alta situatie...o moarte suspecta, in care nu-i implicat vreun preot.

In ca ceva: incercati sa va abtineti de la remarci in ce ma priveste. Nu-s demn de atata atentie, irositi, astfel, timp si spatiu pretios....

Vechi 12.07.2008, 22:15:20
valerian valerian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.12.2007
Implicit

Citand Mirean
"Nu-s demn de atata atentie, irositi, astfel, timp si spatiu pretios.... "
Gura pacatosului adevar graieste.
Vechi 12.07.2008, 23:18:28
mirelat
Guest

Implicit

dar oare e cineva demn de atata atentie?! e cineva fara de pacat?! fostul preot corogeanu, sau biata irina cornici, care cred ca se rasuceste in mormant saraca de cat de mult e luat in tarbaca acest "caz" al ei.
Vechi 13.07.2008, 21:46:57
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valerian
Citand Mirean
"Nu-s demn de atata atentie, irositi, astfel, timp si spatiu pretios.... "
Gura pacatosului adevar graieste.
Daca ati inteles, intr-adevar, ca gura "pacatosului" a grait un adevar, postati la subiect!
Vechi 13.07.2008, 22:23:10
ancah
Guest

Implicit

Pentru improspatarea memoriei:
http://tanacu.blog.com/
Vechi 15.07.2008, 11:11:54
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Pentru improspatarea memoriei:
http://tanacu.blog.com/
Mare parte din ce este postat acolo (ca si parte a celor care posteaza) - de o calitate indoielnica. Am explicat in alta parte de ce.
Vechi 15.07.2008, 19:25:23
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

INTREBARE IMPORTANTA:cu ce este mai vinOvat Corogeanu ,caruia nu i-a reusit o exorcizare ,ca medicul care a gresit ,de care a depins viata patriarhului TEOCTIST si decit cei 2 apostati iertati de Sinod si care au incalcat canoanele SFINTILOR PARINTI!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Daniel Corogeanu si filmele horror Ekaterina Stiri, actualitati, anunturi 52 08.01.2014 09:41:56
Sfântul Ștefan - primul martir al Domnului Hristos laurastifter Craciunul - Nasterea Domnului 15 28.12.2013 00:50:50
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
Sfantul Maxim Marturisitorul- martir pentru dreapta credinta georgeval Diverse Sarbatori 7 03.04.2012 00:34:34
CRESTINISMUL SAU BISERICA? de Sfantul Ierarh si Nou Martir Ilarion Troitki andrei_im Generalitati 1 18.01.2010 18:30:28