Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
unde ai dat tu exemple de mari sfinti sau chiar si oricat de mici care sa fi facut vreodata act trupesc inainte de casatorie ... da-mi macar un singur exemplu de asta ... deci daca sfintii au zis ca actul trupesc ianite de casatorie nu este dragoste adevarata ci mincinoasa si trupeasca si desfranare si curvie , atunci sa vin eu ca asa zici tu si sa spun impotriva sf parinti ca curvia nu este curvie ... cine te crezi oare ?
tu crezi ca orice dragoste este adevarat dragoste , si orice iubire este adevarata iubire ? sfintii nu spun asa ci spun ca face act trupesc din dragoste inainte de casatorie este curvie ... intr-adevar , dragostea poate sa fie reala inainte de casatorie , iar cei doi sa se iubeasca cu adevarat , si asa si este bine ... dar sa faca act trupesc inainte de casatorie asta sfintii au spus ca este curvie ... deci actul trupesc inainte de casatorie nu este din dragoste ci din inspiratia lui aghiuta , caci omul poate foarte bine sa iubeasca pe cineva si fara sa se dedea la act trupesc necuvenit , inainte de casatorie ... caci legatura trupeasca dintre cei doi nu se sfinteste decat prin slujba nuntii , care este sf taina in biserica ortodoxa ... numai dupa aceasta slujba actul trupesc este consfintit de biserica si este cu adevarat din dragoste ... actul trupesc inanite de slujba nuntii de sfintire a legaturii trupesti este o paganatate si animalitate si biserica o considera curvie si neinfranare ... sa iti dau si alt exemplu cand dragostea poate sa devina si pacat : daca eu iubesc o persoana , un prieten , si el imi cere sa ma droghez sau sa ucid , si eu fac asta din dragostea mea fata de el , asta nu este pacat ? ba , ca pacat este ... deci dragostea poate sa fie reala , insa fapta respectiva tot pacat ramane ... asa si cu actul trpesc inainte de casatorie , este o animalitate si o paganatate care nu este consfintita de biserica ...
iar cu erezia , cum nu ai zis sa nu cred in erezii ? ca doar tu ai zis ca e bine sa ii consideri pe greco-catolcici ca nu sunt eretici ... si doar greco-catolicii cred in infailibilitatea papei ... pai infailibilitatea papei este sau nu erezie ; si daca este atunci ei nu sunt eretici ca unii ce cred erezie ? iar daca este cum spui tu ca nu sunt eretici , atunci inseamna ca infailibilitatea papei nu este erezie , ceea ce este o minciuna , caci infailibilitatea papei este erezie ... deci iata ca tu inveti sa credem erezii ...
|
Cum iti explici ca Dumnzeu pune suflet in copii nascuti in afara casatoriei?daca ar fii pacat,ce mai cauta Dumnzeu acolo.Intelege,omule,Dumnzeu este prezent acolo,creaza un nou fiu al sau?Nici un sinod ecumenic nu a condamnat asa ceva.Nici un apostol.Au fost Sfinti,printre calugari care au zis asa ceva.Eu insa ma tin de cei care au fost infailibili,adica Sf Apostoli,si Sionaodele Ecumenice.Si mai este ceva,constiinta mea,ratiunea mea,dragostea mea pentru acei copii.Uite,eu am o nepoata,Maria,care s- anascut "din dresfanare"cu mzici tu.Este un copil minunat.Ma doare in cot de orice ar zice oricne pe tema asta.Eu imi iubesc mult nepoata si stiu ca daca sora mea,ar fii asteptat 100 de ani,sa-i cunune popa,sa obtina restaurant,muzica,chiote si urlete,si apoi sa traiasca dragostea,acea fata nu ar fii existat.Si nu este singura.