Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2008, 22:39:16
dimpels dimpels is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
iarta-l sau du-te la sfantul Mina sa te ajute , dar nicidecum nu intra in judecata cu cineva ... eu am vazut zeci de oameni distrusi din cauza judecatilor si chiar daca aveau dreptate au pierdut procesul din cauza ca procesele le castiga in ziua de azi numai aceia care au bani de a mitui ... iti spun , fereste-te de procese ca de dracu , ca nu ai sa castigi ... eu nu am vazut pe cineva sa castige proces in care el avea dreptate ci am vazut numai acte false si mita ... asta este judecatoria in ziua de azi la noi in romania ... nu-ti distruge viata degeaba ...
Pentru EMANUEL 2007,

traiesc in Germania si sint cetatean german si de aceea nu ar trebui sa ma duc la o judecatorie in Romania. Si respectivul pe care l-am imprumutat este tot cetatean german, si intre timp sta la 200 km de mine si azi am fost surprins sa-l intilnesc in orasul meu. Pe acest om nu l-am vazut pina astazi (13.07.2008) din august 2007. De altfel nu ii stiu nici adresa, dar asta nu ar fi o problema sa o aflu. Nu am dovada pe hirtie despre bani, dar am o martora.

Dar eu cred ca Bunul D-zeu are sa faca dreptate!!!!
Nefiind de religie ortodox nu cunosc sfintii sau acatistele despre ce imi scrieti, dar am sa caut pe internet.
Dealtfel am sa ma rog pt. dusmanii mei si vreau sa ma duc si la o biserica ortodoxa romana aici in Germania. Din pacate aceste biserici sint la departari de pina la 100 km de locuinta mea.
Va multumesc la toti pt. sfaturile voastre bune si am sa va citesc pe fiecare si am sa va urmez sfaturilor crestine ceea ce priveste situatia mea actuala. Doamne ajuta!!!!!
Reply With Quote
Vechi 13.07.2008, 23:14:14
pisi's Avatar
pisi pisi is offline
Member

Data înregistrării: 13.05.2008
Implicit

Trebuie sa te gandesti ca totul ce se intampla se intampla cu voia lui Dumnezeu. Ar trebuii sa iti vezi de viata ta in continuare si sa nu bagi prea mult in seama acesta intamplare. Iti va rasplati Domnul gestul pe care l-ai facut chiar cand te astepti mai putin. Si chiar EL spune ca atunci knd imprumuti pe cineva sa nu iti ceri banii inapoi ca asa ce folos ai? asa fac si fariseii cei fatarnici. Ti-ai ajutat apropele cand a avut mare nevoie si fi sigur ca Dumnezeu a vazut gestul tau si cu siguranta te va rasplatii. Am trait si eu astfel de cazuri cand nu am ptimit banii imprumutati inapoi, atunci am fost suparat dar acum dupa ce a trecut timpul,am realiza ca m-a ajutat Dumnezeu muuuuuuuult mai mult decat pe cei pe care i-am imprumutat.
Inchei cu cuvintele parintelui Celopa : Rabdare Rabdare Rabdare!

Ai incredere in Dumnezeu si El te va ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 00:04:24
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dimpels
Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
iarta-l sau du-te la sfantul Mina sa te ajute , dar nicidecum nu intra in judecata cu cineva ... eu am vazut zeci de oameni distrusi din cauza judecatilor si chiar daca aveau dreptate au pierdut procesul din cauza ca procesele le castiga in ziua de azi numai aceia care au bani de a mitui ... iti spun , fereste-te de procese ca de dracu , ca nu ai sa castigi ... eu nu am vazut pe cineva sa castige proces in care el avea dreptate ci am vazut numai acte false si mita ... asta este judecatoria in ziua de azi la noi in romania ... nu-ti distruge viata degeaba ...
Pentru EMANUEL 2007,

traiesc in Germania si sint cetatean german si de aceea nu ar trebui sa ma duc la o judecatorie in Romania. Si respectivul pe care l-am imprumutat este tot cetatean german, si intre timp sta la 200 km de mine si azi am fost surprins sa-l intilnesc in orasul meu. Pe acest om nu l-am vazut pina astazi (13.07.2008) din august 2007. De altfel nu ii stiu nici adresa, dar asta nu ar fi o problema sa o aflu. Nu am dovada pe hirtie despre bani, dar am o martora.

Dar eu cred ca Bunul D-zeu are sa faca dreptate!!!!
Nefiind de religie ortodox nu cunosc sfintii sau acatistele despre ce imi scrieti, dar am sa caut pe internet.
Dealtfel am sa ma rog pt. dusmanii mei si vreau sa ma duc si la o biserica ortodoxa romana aici in Germania. Din pacate aceste biserici sint la departari de pina la 100 km de locuinta mea.
Va multumesc la toti pt. sfaturile voastre bune si am sa va citesc pe fiecare si am sa va urmez sfaturilor crestine ceea ce priveste situatia mea actuala. Doamne ajuta!!!!!
Sa ma ierti,n-am stiut ca nu esti ortodox.Atunci,spune-ne numele tau,si te pomenim noi la Sfantul Mina,despre care ti-am zis.Daca vrei,repetam intamplarea.Tu fagaduieste Domnului ca vei da din banii primiti inapoi,cat vrei tu.Multe din aceste lucruri se intampla pt ca nu dam milostenie.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 13:49:21
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

In primul rand,nu stim despre ce suma este vorba,lucrul,de altfel,cel mai important in toata aceasta poveste.Cat despre cazarea si intretinerea pe o perioada atat de scurta,nu cred ca poate fi ceruta spre restituire,orice om poate sa-si permita un astfel de gest altruist.
Daca suma este consistenta,atunci este vorba de inconstienta proprie,de-a imprumuta un strain(inconstienta se poate numi si fata de o ruda),si deci,de o prostie pentru care,logic,platesti consecintele.La noi la romani este o vorba;"daca vrei sa scapi de un prieten,imprumuta-i bani!",din pacate foarte multe cazuri se soldeaza cu neseriozitatea celui care este ajutat,astfel ca trebuie sa fim mai precauti in priviinta persoanelor de acest gen,dar si a propriilor venituri.
Daca suma nu este atat de consistenta,in special romanul poate sa tolereze banii pierduti,nu se hazardeaza atat de tare,se resemneaza si lasa de la el,caci am crescut printre astfel de oameni si ne-am obisnuit.Plus ca din acest considerent romanul nu se dovedeste si atat de cumpatat si de economic in administrarea propriului buget,asa cum se dovedesc alte tari.Deci,daca nu este vorba de o suma mare,poti sa-i lasi in plata Domnului,fiindca nu cred ca se merita stresul si demersurile greoaie pentru recuperarea lor.
Bine-nteles,toata lumea stie ca Sf.Mina este reprezentantul spiritual al celor pagubiti,deci nu strica sa faci un acatist la acesta,interesandu-te despre cele cuvenite la un crestin ortodox,cunoscator.Dar,voia si atitudinea Sfintilor in situatiile omenesti nu se dovedeste intotdeauna asemanatoare cu dorinta noastra si perceptia despre dreptate,este mai inteleapta si mai profunda,de aceia nu trebuie sa fii dezamagit daca in urma rugaciunilor,acest individ nu va va inapoia banii,exista intotdeauna si o parte care va avantajeaza in orice aparenta negativa,totul este sa va incredeti si sa fiti mai ingaduitor.Dumnezeu nu va va lasa,nicicum,dar trebuie sa aveti incredere in randuiala Sa,si sa stiti,ca nu poate fi intamplatoare o astfel de situatie,poate sa va fie de folos.
IAR altadata,fiti mai precaut,fiti mai reticient in astfel de gesturi...care sfarsesc prin a deveni involuntar caritabile.Si,sa nu va para rau niciodata cand ajutati un adevarat nevoias,cu siguranta plata dumneavoastra se va intoarce inzecit.
Oricum,romanii sunt mai toleranti fata astfel de incidente,in timp ce-n alte tari care,chiar daca au o conduita morala mai dezvoltata,tind sa calculeze si sa analizeze lucrurile mai cu raceala si "asa zisa"dreptate,care uneori devine relativa.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 14:30:32
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dimpels
Buna ziua,

in august 2007 am ajutat pe cineva cu masa casa si bani. Respectivul a spus ca sigur imi v-a restitui bani pt. acest ajutor de timp de 2 saptamini.

Intr-o conversatie azi, duminica, in data de 12.07.2008 mi-a spus direct in ochi ca nu vrea sa-mi inapoieze acesti bani. Cum trebuie sa procedez din punct de vedere al bisericii ortodoxe si din punct de vedere al unui crestin??!!!

Sa ma adresez unui preot?????...... sau ce sa fac in acest caz ca sa ma port ca un crestin si sa primesc acesti bani inapoi???

Ulimul pas ar fi sa ma duc sa il dau pe respectivul in judecata!!!!!

Doresc raspunsuri/ mesaje serioase!!!!
Va multumesc!

Doamne ajuta!
Poi spui ca tzi-a spus direct ca nu vrea sa-tzi inapoieze banii. Intreaba-l de ce nu vrea... poate ca shi el tzi-a facut nishte servicii shi dumneata ai uitat de ele, sau ce anume il face sa nu vrea sa tzi-i mai dea inapoi? Vrea sa tzi-i fure? Deci intereseaza-te exact cum gandeshte shi de ce gandeshte in felul acela... apoi cumpaneshte shi roaga-te la Hristos sa-tzi arate cum sa procedezi ca sa-tzi linishteshti sufletul shi conshtiintza... asha cum a zis Traditzie...

dar orice om normal se fereshte de a fura de la binefacatorii lui, dar daca dumneata i-ai oferit aceasta buna primire in virtutea unor relatzii shi nu erau ca un imprumut dinainte stabilit atunci se poate considera ca a facut o promisiune din complezantza asha cum din filoxenie l-ai tratat shi dumneata boiereshte... fara sa te gandeshti ca o sa-i ceri banii indarat...

deci e complicat dar daca el sigur a zis ca-tzi restituie banii inseamna ca acum vrea sa te fure... sau a socotit ca tzi-a facut shi dansul candva un serviciu echivalent... sau ca nu are de unde sa tzi-i mai dea inapoi...

cum sa procedezi? nu cu razbunare shi rautate... ???:(:(
Reply With Quote
Vechi 22.07.2008, 16:05:05
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Luca 12
13. Zis-a Lui cineva din multime: invatatorule, zi fratelui meu sa imparta cu mine mostenirea.
14. Iar El i-a zis: Omule, cine M-a pus pe Mine judecator sau impartitor peste voi?
15. Si a zis catre ei: Vedeti si paziti-va de toata lacomia, caci viata cuiva nu sta in prisosul avutiilor sale.

Din cate stiu eu exista o invatatura ca ceea ce ai dat cu imprumut sa socotesti ca fiind pierdut. Nu stiu daca vei mai putea recupera acei bani..

Sfanta Scriptura ne spune ca omul rau nu returneaza banii pe care i-a cerut imprumut. Dar tot Sfanta scriptura ne spune ca omul bun se indura si imprumuta pe ceilalti. Practic de multe ori crestinul este condamnat sa dea cu imprumut bani pe care nu ii va mai primi inapoi. Pur si simplu este un risc inevitabil si pe care il va rasplati doar Dumnezeu mai tarziu.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2008, 16:19:08
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Toti suntem patiti. Daca nu ni s-a intamplat inca, o sa se intample.

Din ce mai stiu si eu: te duci la un notar si ii faci omului o invitatie oficiala la reconciliere, in urma careia sa-ti restituie suma de bani. Daca nu se prezinta (poate se sperie si vine pentru plata), atunci mergi si faci plangere la Judecatorie. Insa, cum nu cred ca ai dovezi, nu cred ca poate sa fie in favoarea ta de vreme ce invinuitul va minti sigur sub juramant. Nu e neaparat sa platesti avocat (care te poate costa in jur la 8-900 de lei).

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Datoriile la banca gabytza26 Intrebari utilizatori 1 18.03.2011 23:34:31
inapoi la Hristos misionarul Stiri, actualitati, anunturi 26 12.11.2009 15:14:38
Iordanul nu s-a mai intors inapoi moro.d Stiri, actualitati, anunturi 22 21.04.2008 11:56:03
Despre datoriile parintilor Mircea Generalitati 33 18.12.2006 08:05:34