Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Iti doresc mult succes in a elabora n argumente care sa infirme viata de dupa moarte. Pentru mine argumentul fundamental cu privire la viata vesnica este Invierea lui Hristos. Pentru tine un personaj din mitologie, sper ca nu infirmi existenta istorica a lui Hristos, pentru mine Fiul lui Dumnezeu care S-a intrupat, S-a rastignit, a murit, a inviat si S-a inaltat la cer.
Cine ma putea convinge despre vesnicie, daca nu Izvorul vietii-Hristos. Ai invocat un pariu mai devreme, iti recomand si eu un pariu a lui Pascal "Daca Dumnezu nu exista si tu ai crezut nu ai pierdut nimic, daca Dumnezeu exista si tu nu ai crezut, ai pierdut totul". In traducerea taranului roman: "daca Dumnezeu exista si tu nu ai crezut, apoi sa te fereasca Dumnezeu".
|
Ai vreo dovada a invierii lui Hristos? Chiar de prin anul 100 aceasta este controversata. In vremea aceea au existat mantuitori ca ciupercile dupa ploaie. Explica-mi de ce creatorul universului, atotputernic, etc s-a intrupat, s-a rastignit, a murit, a inviat si s-a inaltat la cer ca sa ne ierte pacatele (in stratosfera probabil, in nori nu stiu ce-ar putea face acolo, dar ma rog...). Unde este sacrificiul daca el oricum stia ca va invia si se va duce in rai (o vesnicie de fericire etc...). Unde-i sacrificiul? nu-l vad? arata-l? Daca vine unu la mine si-mi zice, bai te torturam 1 saptamana urat de tot da dupa aia nu mai ai nici o grija cat traiesti etc... Unde-i sacrificiul?
Cel mai penibil argument este asta cu pariul lui pascal. Chiar ma bucur ca mi l-ai dat. Care dumnezeu? ar trebui sa cred in toti, sunt cateva zeci de mii. Credinta mea nu este ca o bomboana, trebuie doar sa o iau si s-a rezolvat.
Eu am ajuns la concluzia ca dovezile existentei oricarui dumnezeu sunt din punct de vedere stiintific inexistente si in cel mai bun caz speculatii si rezultatul indoctrinarii de mici copii a oamenilor.
Deci ca sa imi recapat credinta am nevoie de dovezi, dovezi, dovezi, dovezi. Nu am nevoie de aberatii gen "Crede si nu cerceta". Cum poti sa zici crede si nu cerceta? Asa iti duci tu viata? Vine unu la tine si iti vinde un lemn care cica iti da tinerete vesnica sau mai stiu io ce, daca-l arunci in aer de trei ori in fiecare zi. Il crezi? De ce nu? Crede si nu cerceta.
Taranul roman, ma faci sa rad. Cum poti sa dai exemplu un analfabet, superstitios si plin de prejudecati?
Deci credinta nu-i un obiect este o convingere. Eu am nevoie de dovezi punct. Nu veniti la mine ca a spus nu stiu cine, nu stiu ce in biblie. Vreau dovezi clare, stiintifice, nu ambiguitati.
Daca dumnezeul vostru e peste tot, de ce mai avem nevoie de biserici, de ce sunt atatea culte. Nu-mi spuneti ca exista satana, contrazice insasi ideea existentei divinitatii (cum o fiinta suprema atotstiutoare si atotputernica permite existenta unui dusman).
Desigur rugaciunile, daca oricum lui dumnezeu i se face voia (cand mai are un copil cancer sau mai stiu eu ce nenorocire nu spuneti "E voia Domnului?"?) ce rost mai au rugaciunile, slujbele si toate lamentarile pline de superstitii?
M-am saturat tot sa aud "Doamne ajuta, doamne ajuta, doamne ajuta"
Ajutati-va singuri oameni buni, nu exista dumnezeu, n-a existat niciodata si nici nu va exista, doar oameni plini de slabiciuni si de dorinte.
|
Daca ceri dovezi,si esti sincer,vei primi.Pentru mine o dovada a existentei lui Dumnzeu este dragsotea dintre noi oamenii.Sf Ioan Teologul spune,"Dumnzeu este iubire".Cre-ma ,asa ateu cum esti calificat,eu nu te calific asa,daca tu iubesti pe semenii tai,daca esti bun cu ei si-i ajuti in durerile si nevoile lor,este de-ajuns.Noi avem ca si credinta ca Hristos are 2 firi,una umana,si una dumnzeiasca.Unii dintre noi,cum esti tu,o vezi doar pe cea umana.Nu-i nimic,daca iubesti pe semenii tai,il iubesti pe Hristos ca om,si el ,la Judecata te va binecuvanta ca fiu al lui.Tot Sf Ioan Teologul spune"pe Dumnzeu nimeni nu l-a vazut vreodata,Fiul cel Unul-Nascut acer este in Sanul Tatalui,Acela l-a facut cunoscut".Deci vezi,Sf Ioan teologul itid adrepate,pe Dumnzeu,niciunul din noi nu l-a vazut.Insa pe semenii nostrii,toti ii vedem.De aceea Fiul lui Dumnzeu s-a facut om,ca Dumnzeu sa fie accesibil noua,oamenilor.Cand vezi un om pe strada,sa stii ca vezi un hristos,vezi firea umana a lui Hristos.Tot Sf IoanTeologul spune"daca pe semenii vostrii pe care ii vedeti nu ii iubiti,pe Dumnzeu pe carenu-l vedeti,cum il puetti iubi".Deci vezi,iarasi iti da drepate Sf Ioan Teologul.Intra-devar,degeaba ne batem cu caramida in piept ca suntem credinciosi,daca uram pe un semen,cat de mic si neisemnat,atunci aratam ca de fapt suntem atei.Deci,tu nu esti deloc ateu.daca l-ai cunoaste pe Hristos in persoana,l-ai vedea si pe dumnzeu,deci ai primi toate dovezile.Unul dintre apostoli,intrigat ca si tine de aceste probleme a zis Mantuitorului,"Doamne,arata noua pe Tatal,si ne este de ajuns".iata,un iudeu,un apostol,si nu credea.Mantuitorul ii rasounde"de atat vreme esti cu mine,Filip,si n-ai vazut ca tatal este in mine si eu in Tatal".
In ccea ce priveste Biserica,instututiile,ai multa dreptate.Mutli imparati s-au folosit de insitutie bisericii ca sa controleze masele.se intampla si acum.Biserica insa,o institutie,o cladire,este Trupul Tainic al lui Hristos.Din acest trup faci parte si tu,caci si tu esti botezat.Noi mergem la Biserica nu ca sa ne prosternam in fata preotilor,ci pentru a ne uni cu Hristos,in Taina Euharistiei.Aceasta Taina este de fapt insasi Biserica,noi primim Trupul si Sangele lui Hristos in mod real,sub forma painii si a vinului.Asta este hrana noastra,asta este viata noastra.Aici noi il vedem pe Dumnezeu in Hristos,il primim pe Dumnzeu in noi,si devenim si noi dumnezei.Asata ste motivul pt care Fiul lui Dumnzeu a venit in lume,ca si noi sa devenim dumnezei,prin participare la Hristos-Dumnezeu.Cred ca ai inteles ce am vrut sa soun
Cu drag,jan
|