Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2008, 16:35:53
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
De ce sa te enervezi ,faptul ca scrii aici este optiunea ta.
Nimeni nu te obliga sa crezi ,dar teoria evolutionista nu are nici un temei ,asa cum calculatoarele au fost facute de om ,inseamna ca tot ce exista pe acest pamint a fost facut de cineva .
Ele nu se puteau face singure ,indiferent ca au sau nu au viata.
Deci daca omul a facut calculatoarele => cineva a facut universul atunci cine l-a facut pe acel cineva. Daca spui ca a existat dintotdeauna atunci putem spune ca si universul a existat dintotdeauna
Vechi 21.07.2008, 16:37:35
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
De ce sa te enervezi ,faptul ca scrii aici este optiunea ta.
Nimeni nu te obliga sa crezi ,dar teoria evolutionista nu are nici un temei ,asa cum calculatoarele au fost facute de om ,inseamna ca tot ce exista pe acest pamint a fost facut de cineva .
Ele nu se puteau face singure ,indiferent ca au sau nu au viata.
Teoria evolutionista are temei. In loc sa cauti pe google "evolution theory religion", cauta "evolution theory science", nu o sa-ti ajunga 10 ani ca sa citesti informatiile gasite.
Vechi 21.07.2008, 17:04:49
Member

Implicit

Cu C14 se face datarea pana la 70.000 de ani in trecut.

Pentru fosile vechi se foloseste rubidium/strontium, torium/plum, potasiu/argon, argon/argon, sau uranium/plumb, toate avand perioade de injumatatire mari de la 0.7 la 48.6 miliare de ani.

"nu in ultimul rand in spatziu s-a arata existentza unor gauri negre asimilate ca nishte captatoare, de masa, iar lumina in preajma lor este deviata deci atrasa deci iata ca i se schimba viteza, iar daca ar fi constanta aceasta viteza shi la ea se mai adauga viteza din preajma gaurilor negre datorate atractziei, atunci iata ca viteza respectivilor fotoni este mai mare de 3x10**8m/s cum spune ca este maxima... " - i se schimba viteza (adica se poate mari sau MICSORA).

Viteza luminii nu este constanta, se vede ca nu ti-a placut fizica si matematica. c se refera la viteza luminii in VID. Lumina in spatiu nu are viteza egala cu c, ci mai mica.

Faptul ca te atrage o gaura neagra asta nu inseamna ca se schimba viteza, ci se schimba TRAIECTORIA, o mica, mare diferenta.
Vechi 21.07.2008, 19:14:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
1.M-am enervat ca o dati inainte cu biblia voastra de 2 lei de fiecare data cand nu stiti ceva

2."Poi daca pricepi ceva nu inseamna ca ce nu pricepi e fals" Io n-am zis ca nu pricep bilia, doar ca e plina de contradictii si nu reuseste sa explice nimic din ce se intampla

3.Argumente logice - Eu ti-am raspuns la intrebarea "Cine?"

4.Arata-mi 10 inventii moderne care merg pe "ADEVARURILE" scrise in biblie. 10.

5. Poi mai scriam eu atata daca nu ma lasa Dumnezeu?

6. Cum te poate ademeni la curvie si pacatuire un voltmetru?

7. La ce folosesti tu aparatura e problema ta. Interzici cutitele daca unii se omoara cu ele? Interzici masinile daca unii omoara oameni cu ele? Interzici biblia daca cineva da in cap altcuiva cu ea?

8. Faptul ca tu comuci pe internet cu alti crestini poate fi numita parte buna?

9. Ba da, mincinosii isi pot face unelte perfectionate, de exemplu biblia, bisericile, preotii, postul, toate ritualurile.

10. Matematica si fizica sunt prostii si minciuni. Chiar in acest moment, pozitia literelor care apar pe ecran este calculata matematic.

11. Nu stiu de ce ai ajuns asa, probabil ca erau prea grele matematica si fizica si ai zis, "Dumnezeu le-a facut pe toate!".

Asta ca sa nu spui ca nu ti-am tratat toate "argumentele".

Astept raspuns la cele 11 puncte.
1) Cine a zis ca nu shtie? shi Biblia a zis Adevarul de ex: ca pamantul e rotund inainte ca oamenii aia de shtiintza ai tai care le shtiu pe toate pe dos sa ishi dea seama... eu tzi-am aratat ca nu minte Biblia shi nu am fugit la ea cand nu am shtiut ceva ci tzi-am aratat cu argumente ca ce scrie acolo e Adevarat deshi pare neverosimil abea in zilele noastre cand oamenii de shtiintza au venit cu teorii absurde ale mintzii lor.

2)Nu exista nici o contradictzie ci doar multzi oameni care au ramas sa creada mai degraba in ingamfarile lor, pierzandu-se pe ei inshishi, venind astfel mereu in contradictie cu ce le cerea Dumnezeu, caci ii chema la cinstea pentru care ii crease iar lor le placea mai degraba pacatul shi minciuna,... Tu pricepi poate ce scrie dar daca nu pricepi cat este de unitara shi de lipsita de contradictzii inseamna ca nu vezi ca este scrisa de o singura mana, de Mana lui Dumnezeu condusa de Duhul Sfant...

3) ai dat raspuns la intrebarea cine? spunand ca oamenii de shtiintza se incapatzaneaza sa nu creada? poi ala a fost un raspuns pironic aberant plin de gluma ce nu argumenta nimic ci ma facea sa ma inchin lor pentru ca scriu la un PC sau ma uit la TV sau ca ma folosesc de tot felul de aparate, dar ce le face pe ele sa mearga daca nu ceea ce a creat Dumnezeu? prin ele ce circula shi cum merg ele daca nu le punea Dumnezeu fortzele shi proprietatzile acestea pe fiecare in granitzele lor? Deci n-ai dat raspunsuri ci ai ramas perplex, deci mut! shi scotzand oamenii tai de shtiintza la inaintare, sa te ascunzi dupa ei... poi atunci notele alea mari la ce tzi-au folosit daca in loc de raspuns mi-ai dat aparate? cand eu vorbeam de alte lucruri, de fizica ce statea la baza aparatelor, deci a legilor pe care tzi le-am pus la indoiala prin argumente stiintzifice aratandu-tzi ca nu sunt valabile teoriile... caci daca ar explica nu ar avea puncte care sa contrazica legile shi explicatziile lor...

4)orice inventzie are la baza o proprietate descoperita aproape intamplator, a Creatziei facauta de Cel ce a scris shi Biblia iar apoi s-au straduit s-o explice matematic sau fizic dar n-au prea reushit... doar s-au straduit sa foloseasca ce au descoperit... Pe Dumnezeu nu-l intereseaza stiintza asta inutila cand tu ramai pacatos shi itzi pierzi sufletul, Biblia a fost data pentru ceva mai mult decat Shtiintza care studiaza creatzia ci pentru Shtiintza care studiaza Creatorul! shi atunci vei pricepe shi creatzia in adevaratul ei sens...

5. Nu mai scriai, deci ar trebui sa-i multzumeshti ca te lasa deshi l-ai parasit. deci de aici potzi sa tragi o mica concluzie de cum este el shi cum sunt altzii... dar L-a durut.

6. un voltmetru? poi vorbeam de voltmetru? dumneata despre voltmetre ai vorbit cand ai aratat cate aparate sunt shi cum ar trebui sa multzumim noi oamenilor de shtiintza ca prin ele suntem plini de "lumina" shi naluciferizari vizuale shi auditive ale atator creatzii de succes...?

7) Da, interzici la anumitzi oameni cutzitul, pushca, drogul, sau altceva pana se linishtesc ca alea sunt facute sa ucida, sa taie, sa distruga, dar cu Biblia ca da unii in cap trebuie sa vezi cine distruge cartea sau cel ce o foloseshte in alte scopuri shi ca un obiect contondent... deci pironiile tale nu demonstreaza nimic.
La ce foloseshte fiecare aparatura e problema lui... dar shi a semenului lui ca daca se contamineaza cu pacatuirea atunci aia shi-o manifesta pe tine, atunci ce te faci?

8) Da, poate fi numita parte buna tot ceea ce faci shi te foloseshti in sensul mantuirii tale....

9) da, asha shi-au facut sectantzii cum spui dumneata dar creshtin-ortodocsii au primit de la Dumnezeu. Deci vezi shi dumneata cine sunt mincinoshii, cine te amageshte, intreba-te shi referitor la oamenii de shtiintza pe care ai invatzat sa-i crezi asha cum defapt trebuia sa-i crezi pe sfintzi caci ei au dovidit ca-s demni de crezare, pe cand oamenii de shtiintza te-au imbarligat cu vrajeala shtiintzifica...

10) nu este calculata matematic, ci asha vezi dumneata ca este calculata cu aparatul ala matematic care pare sa explice cate ceva, dar aparatul ala matematic este luat din ceea ce era creat deci asta nu confirma altceva decat intzelepciunea creatorului shi nu a celui ce s-a luat dupa creator shi pricepand cate ceva a folosit spre alte scopuri creatzia... Matematica shi fizica nu sunt prostii shi minciuni ci prostii shi minciuni spun cei ce le folosesc in lipsa Adevarului, in lipsa Creatorului, mintzind cu ele crezandu-se atotshtiutori... asha cum un om rau poate folosi cutzitul la taiere de gaturi... in loc sa se multzumeasca sa-l foloseasca exact in scopurile pentru care a fost creat, in folosul indeletnicirilor sale pashnice...

11) Ba, matematica shi fizica au fost ushoare, Biblia e mai grea, dar asha au zis aia, prietenii tai, oamenii de shtiintza, ca decat sa priceapa Adevarul Biblic shi sa-l recunoasca, mai bine au recunoscut doar ce pricepeau ei shi au zis "Dumnezeu nu exista" ca sa nu mai trebuiasca sa dea socotela pentru minciunile shi teoriile lor...
Deci e invers povestea, iar eu am glumit cand am zis ca-s batut in cap ca sa cautzi dumneata cine sunt aia shi sa nu mai stai asha nervos... shi suparat.

12) Poi n-ai tratat nimic ci ai fost superficial shi autosuficient pentru ca ai impresia ca shtii ceva matematica shi fizica, cand n-ai facut altceva decat sa studiezi teoriile altora o viatza crezand ca sunt totul... dar eu tzi-am aratat ca sunt false shi dumneata nu ai reushit sa obiectezi la subiect ci ai facut circ shi parodii shi pironii specifice celor atotsuficientzi pentru ca au fost imbolnavitzi de oamenii de shtiintza cu modelarile lor absurde despre lumea in care traim... unele, nu toate, ca doar nu or fi cu totzii absurzi... ca unele lucruri shi le-au scos din proprietatzile observate din practica... deci pare ca le-ar confirma practica... le confirma practica dar nu asha cum le explica ei... caci ei mint mult crezand ca potzi explica ceea ce nu se poate explica niciodata complet... decat doar in functzie de nivelul de cunoashtere al fiecaruia, extrapoland apoi cu totul nejustificat shi absurd... ca intr-o geometrie, ca intr-un spatziu ideal... pare dar nu e... nu pushca!
Vechi 21.07.2008, 19:28:58
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cu C14 se face datarea pana la 70.000 de ani in trecut.

Pentru fosile vechi se foloseste rubidium/strontium, torium/plum, potasiu/argon, argon/argon, sau uranium/plumb, toate avand perioade de injumatatire mari de la 0.7 la 48.6 miliare de ani.

"nu in ultimul rand in spatziu s-a arata existentza unor gauri negre asimilate ca nishte captatoare, de masa, iar lumina in preajma lor este deviata deci atrasa deci iata ca i se schimba viteza, iar daca ar fi constanta aceasta viteza shi la ea se mai adauga viteza din preajma gaurilor negre datorate atractziei, atunci iata ca viteza respectivilor fotoni este mai mare de 3x10**8m/s cum spune ca este maxima... " - i se schimba viteza (adica se poate mari sau MICSORA).

Viteza luminii nu este constanta, se vede ca nu ti-a placut fizica si matematica. c se refera la viteza luminii in VID. Lumina in spatiu nu are viteza egala cu c, ci mai mica.

Faptul ca te atrage o gaura neagra asta nu inseamna ca se schimba viteza, ci se schimba TRAIECTORIA, o mica, mare diferenta.
poi nu are importantza cu ce element se face datarea, tzi-am explicat ca suntem de 7500 de ani aici shi de 5500 de dupa potop, shi ca legea radiatziei de injumatatzire nu e valabila cum o aplica ei...

tzi se pare putzin asha-i? dar ia gandeshte-te catzi oameni au aparut in ultima mie de ani? sa vezi ca se poate sa fie adevarat shi sa fim creatzi shi totul sa fie creat doar de 7500 de ani, inclusiv stelele shi toate cate sunt shi se vad, iar baietzii tai le-au intins spre infinit ca sa para minciuna mai verosimila ca daca le trimitzi lucrurile spre infinit adica spre necunoashtere, ca aia inseamna infinit, in departare, atunci fraierii nu se mai prind, fiindca fiind departe de ei lasa teoriile asha dandu-le crezare infailibila...

deci sunt aberatzii datariele cu elemente radioactive, functzionand pe ipoteze false shi pe legi false, ei doar masurand nishte cantitatzi shi pe baza lor fac afirmatzii aiuritoare in conformitate cu teoriile lor... cosmogonice.

poi viteza luminii era vorba de aia maxima, ca nu poate fi depashita, shi tocmai ca mi-a placut, iar eu tzi-am demonstrat ca poate fi mai mare caci deviatzia daca e observata inseamna ca daca lumina ar avea directzia spre gaurile negre ar depashi viteza maxima deoarece ar actziona asupra ei o fortza care ar acelera particula spre infinit... deci iata ca nu este maxima nici in vid, iar vidul este absentza substantzei shi fortzelor ce interactioneaza iar spatziul cosmic asha era aproximat... dar tzi-am aratat ca e mai mare inclusiv in spatziu unde trebuia sa fie mai mica...

cum sa nu fie constanta? ca doar era vorba de teoria ce afirma conservarea impulsului in vidul ipotetic shi se afirma ca este fixa shi maxima... deci iata ca tzi-am demonstrat ca nici baza fizicii nu este corecta intrucat se bazeaza pe nishte ipoteze in conditzii ideale pe care le considera drept bune spre infinit shi apoi pe ele concep dezvoltarea teoriei... deci tzi-am aratat la inceput ca insashi conservarea impulsului este o ipoteza falsa deoarece se presupune ca masa ar ramane identica la infinit lucru care este un fal sau o idealizare extrapolatoare... deci doar pe o fereastra temporala f mica se poate considera ca masa ramanand constanta s-a conservat impulsul... shi nici atunci nu-s foarte sigur ca se poate presupune ca este adevarat...

shi asha mai departe...???
Vechi 21.07.2008, 22:22:52
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
1) Cine a zis ca nu shtie? shi Biblia a zis Adevarul de ex: ca pamantul e rotund inainte ca oamenii aia de shtiintza ai tai care le shtiu pe toate pe dos sa ishi dea seama... eu tzi-am aratat ca nu minte Biblia shi nu am fugit la ea cand nu am shtiut ceva ci tzi-am aratat cu argumente ca ce scrie acolo e Adevarat deshi pare neverosimil abea in zilele noastre cand oamenii de shtiintza au venit cu teorii absurde ale mintzii lor.
1. Oamenii de stiinta pe vremea aceea erau in mare parte preoti deoarece altfel nu te puteai apropia de cunoastere (pedeapsa cu moartea). De Giordano Bruno ai auzit? A zis ca pamantul nu este in centrul universului, ca se invarte in jurul soarelui si ca sistemul nostru solar nu e singur in univers. Stii ce a patit nu? Atotcunoscatoarea biserica l-a ars pe rug si debia in 1992 si-au cerut scuze pentru aceasta fapta. Copernic a fost cel care a zis ca oamenii fac parte din natura si nu sunt speciali. Lucilio Vanini a sugerat ca ne asemanam cu primatele. Ia ghici ce-a patit? I-au taiat limba si l-au ars pe rug. Cata IUBIRE!!! De catolici care au omorat protestanti si protestanti care au omorat catolici ai auzit? IAR IUBIRE.

Teorii absurde exista in biblie cat cuprinde. Prefera ta mea este blestemarea smochinului, saracul copac, de catre IISUS chiar.

Marcu 11:

12. Și a doua zi, ieșind ei din Betania, El a flămânzit.
13. Și văzând de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva în el; și, ajungând la smochin, n-a găsit nimic decât frunze. Căci nu era timpul smochinelor.
14. Și, vorbind, i-a zis: De acum înainte, rod din tine nimeni în veac să nu mănânce. Și ucenicii Lui ascultau.
...
19. Iar când s-a făcut seară, au ieșit afară din cetate.
20. Dimineața, trecând pe acolo, au văzut smochinul uscat din rădăcini.

Citat:
2)Nu exista nici o contradictzie ci doar multzi oameni care au ramas sa creada mai degraba in ingamfarile lor, pierzandu-se pe ei inshishi, venind astfel mereu in contradictie cu ce le cerea Dumnezeu, caci ii chema la cinstea pentru care ii crease iar lor le placea mai degraba pacatul shi minciuna,... Tu pricepi poate ce scrie dar daca nu pricepi cat este de unitara shi de lipsita de contradictzii inseamna ca nu vezi ca este scrisa de o singura mana, de Mana lui Dumnezeu condusa de Duhul Sfant...
Zici ca e scrisa de o singura mana, mana lui dumnezeu condusa de sfantul duh (insasi chestia asta e o contradictie, cum mana lui dumnezeu trebuia condusa de sfantul duh, adica nu stia ce scrie? dar sa trecem peste) si ca nu e plina de contradictii. Tu ai zis, da?

a. Contradictia 1: Ar trebui sa ne temem sau nu de dumnezeu?

Leviticul 25:17 Să nu înșele nimeni pe aproapele său; teme-te de Domnul Dumnezeul tău; Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

sau

II Timotei 1:7 Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii și al dragostei și al înțelepciunii.

b. Contradictia 2: A fost Iisus primul care a inviat din morti?

Faptele Apostolilor 26:23 Că Hristos avea să pătimească și să fie cel dintâi înviat din morți și să vestească lumină și poporului și neamurilor.

sau

Ioan 11: 43 Și zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară!

c. Contradictia 3: Exista totusi mai multi dumnezei?

Iesirea 18:11 Acum am cunoscut și eu că Domnul este mare peste toți dumnezeii, pentru că a smerit pe aceștia".

sau

Marcu 12:32 Și I-a zis cărturarul: Bine, Învățătorule. Adevărat ai zis că unul este Dumnezeu și nu este altul afară de El.

Din prima rezulta ca mai exista dumnezei din a doua rezulta ca nu exista altii in afara de el.

Mai sunt o gramada, cu mai multe citate, am pus doar cate unul ca n-am timp prea mult de pierdut. Daca vrei o lista completa urmatorul link zic eu ca e foarte bun, desi unele versete nu coincid, fiind alta versiune a bibliei, dar majoritatea sunt bune si oricum ai de unde alege in materie de contradictii. Sunt peste 400 de contradictii listate...

citatele in romana sunt de pe http://www.bibliaortodoxa.ro

http://skepticsannotatedbible.com/contra/by_name.html

Citat:
3) ai dat raspuns la intrebarea cine? spunand ca oamenii de shtiintza se incapatzaneaza sa nu creada? poi ala a fost un raspuns pironic aberant plin de gluma ce nu argumenta nimic ci ma facea sa ma inchin lor pentru ca scriu la un PC sau ma uit la TV sau ca ma folosesc de tot felul de aparate, dar ce le face pe ele sa mearga daca nu ceea ce a creat Dumnezeu? prin ele ce circula shi cum merg ele daca nu le punea Dumnezeu fortzele shi proprietatzile acestea pe fiecare in granitzele lor? Deci n-ai dat raspunsuri ci ai ramas perplex, deci mut! shi scotzand oamenii tai de shtiintza la inaintare, sa te ascunzi dupa ei... poi atunci notele alea mari la ce tzi-au folosit daca in loc de raspuns mi-ai dat aparate? cand eu vorbeam de alte lucruri, de fizica ce statea la baza aparatelor, deci a legilor pe care tzi le-am pus la indoiala prin argumente stiintzifice aratandu-tzi ca nu sunt valabile teoriile... caci daca ar explica nu ar avea puncte care sa contrazica legile shi explicatziile lor...
3. Nu ma ascund dupa ei, le folosesc stiinta si nici nu ma inchin lor ca la dumnezeu, i-as jigni si pe ei si pe mine. Stiinta se bazeaza pe experimente si demonstratii logice nu pe venerari. Cercetatorii accepta orice critica atata timp cat este demonstrabila, ei nu emit adevaruri batute in cuie, totul poate fi modificat daca se demonstreaza eroarea sau se face un experiment care sa contrazica ipoteza.

Prin calculatoare circula electroni si o sa circule nestingheriti indiferent de ce crezi tu, asta daca nu dau de vreun izolator. :P Zici ca d-zeu a facut electronii? cine l-a facut pe d-zeu? A existat din totdeauna? de ce n-au existat dintotdeauna electronii si universul pentru ca asa vreti voi? Nu sunt valabile teoriile, ca sa vezi, daca nu-s valabile ce cautati aici domnule, de ce nu luati premiul nobel pentru revolutionarea stiintei? sau e un premiu pagan. Ajungem si la teoriile "false".

Citat:
4)orice inventzie are la baza o proprietate descoperita aproape intamplator, a Creatziei facauta de Cel ce a scris shi Biblia iar apoi s-au straduit s-o explice matematic sau fizic dar n-au prea reushit... doar s-au straduit sa foloseasca ce au descoperit... Pe Dumnezeu nu-l intereseaza stiintza asta inutila cand tu ramai pacatos shi itzi pierzi sufletul, Biblia a fost data pentru ceva mai mult decat Shtiintza care studiaza creatzia ci pentru Shtiintza care studiaza Creatorul! shi atunci vei pricepe shi creatzia in adevaratul ei sens...
4.Aproape intamplator o fi fost marul care i-a cazut lui newton in cap. Si faptul ca o mica parte din proprietati au fost descoperite intamplator nu le face mai putin importante. Demonstreaza ca exista dumnezeu, demonstreaza ca exista suflet. Creatie, creatie creatie, iar creatie, cine l-a facut pe creator, si un copil de 5 ani mai destept te intreaba asta. Voi spuneti ca orice are un creator, atunci cine e creatorul creatorului etc. Daca creatorul a existat dintotdeauna, de ce nu a existat universul dintotdeauna?

Citat:
5. Nu mai scriai, deci ar trebui sa-i multzumeshti ca te lasa deshi l-ai parasit. deci de aici potzi sa tragi o mica concluzie de cum este el shi cum sunt altzii... dar L-a durut.
5. Ce frumos gasiti voi explicatii la orice, cand ai dat raspunsul asta ai avut o revelatie? Ti-a zis ca la durut? Mititelul... Concluzia care am tras-o este ca nu exista. Daca a omorat 42 de copii pentru ca au ras de un om ca era chel, a distrus orase, a distrus lumea cu potopul, crezi ca m-ar fi lasat in pace? macar asa un infarct mic?

Citat:
6. un voltmetru? poi vorbeam de voltmetru? dumneata despre voltmetre ai vorbit cand ai aratat cate aparate sunt shi cum ar trebui sa multzumim noi oamenilor de shtiintza ca prin ele suntem plini de "lumina" shi naluciferizari vizuale shi auditive ale atator creatzii de succes...?
6. Recunosc, am fost putin mai mult ironic cu voltmetrele, dar mi s-a parut penibila asocierea uneltelor cu rautatea scopului. Ai idee la cata informatie ai acces prin intermediul oamenilor de stiinta? Aproape toata informatiile din lume... Dar desigur dumnezeul vostru nu vrea ca noi sa STIM, nu? Unele creatii sunt de success, altele nu, poti sa te uiti la ce-ti place si la ce te intereseaza, sau esti de acord cu cenzura? Era mai bine pe vremea comunistilor cu un singur post de televiziune?

Citat:
7) Da, interzici la anumitzi oameni cutzitul, pushca, drogul, sau altceva pana se linishtesc ca alea sunt facute sa ucida, sa taie, sa distruga, dar cu Biblia ca da unii in cap trebuie sa vezi cine distruge cartea sau cel ce o foloseshte in alte scopuri shi ca un obiect contondent... deci pironiile tale nu demonstreaza nimic.
La ce foloseshte fiecare aparatura e problema lui... dar shi a semenului lui ca daca se contamineaza cu pacatuirea atunci aia shi-o manifesta pe tine, atunci ce te faci?
7. Cutitul de taiat painea e facut ca sa ucida? Furca e facuta ca sa ucida? Coasa e facuta ca sa ucida? Drujba? Deci daca unul ca mine scrie despre inexistenta lui dumnezeu pe acest forum de exemplu, atunci ar trebui sa il cenzurezi? Asta zici de fapt, eu pacatuiesc ca nu cred in aberatiile voastre, deci trebuie sa ma cenzurezi, nu?

8. Asa-i arderea pe rug a vrajitoarelor, legarea "posedatilor" si infometarea lor se justifica.

9. Voi ati primit de la dumnezeu bisericile, preotii, cartile, icoanele? parca erau schele in jurul bisericilor sau erau ingeri care ridicau bisericile? facultatile din care iesa preotii sunt sectante, nu? ca ai vostri sunt "trimisi". Eu nu cred pe toti oamenii de stiinta, verific informatiile primite cat de mult pot. "imbarligat cu vrajeala stiintifica" nici romana nu v-a placut, nu?

10. Sunt programator, stiu cum functioneaza calculatorul, monitorul etc. Faptul ca pretinzi ca materialele din care e facut sunt create de dumnezeu nu schimba functionarea lui de mare precizie electronica si matematica. "Matematica si fizica folosite in lipsa adevarului" - n-are nici o logica. Calculatorul exista, tastele exista, nu sunt facute ca sa minta. Matematica si fizica sunt facute ca sa intelegem natura si sa o folosim. Ca voi mintiti lumea cu creationismul este alta poveste.

11. Matematica si fizica au fost usoare? Sunteti geniu cumva? imi cer scuze atunci. Sau poate v-ati oprit la fizica si matematica de liceu. Desi nici acelea nu erau usoare. Biblia din punct de vedere intelectual este la fel de usoara ca legendele olimpului. Stiti cum au convertit crestinii pe greci? le-au demonstrat ca legendele lor pot fi explicate. Amuzant, nu?

12. Sper ca am fost mai amplu acum.
Vechi 21.07.2008, 22:48:24
Member

Implicit

Nu suntem aici de 7500 de ani, demonstrati, dati-mi un link spre locul in care se demonstreaza aceasta informatie. Legea radiatiei nu e valabila pentru ca va contrazice varsta pamantului.

Cresterea exponentiala a populatiei globului nu este un argument. Aceasta se datoreaza conditiilor de trai mai bune, cresterea sperantei de viata, hrana mai abundenta. Lucruri facute posibile prin stiinta de altfel.

De Norman Borlaug ati auzit? Prin modificarile facute asupra culturilor de cereale se estimeaza ca a salvat de la moartea prin infometare peste 1.000.000.000 de oameni, culturile sale sunt folosite in africa si cam peste tot, chiar si in romania de vreo 30 de ani.

Baietii mei, cum le spuneti, nu duc la infinit ci au spus exact o cifra. Vad ca ziceti de viteza luminii si alte lucruri stiintifice numai cand va convine. Stiti ca lumina care ajunge la noi de la celelalte stele este veche de miliarde de ani, in unele cazuri?

Uitati mai jos ce se intampla cu lumina in dreptul gaurii negre.

The essential point is that the black hole curves spacetime back on itself, so that all paths in the interior of the black hole lead back to the singularity at the center, no matter which direction you go (an analogy in two dimensions is that no matter which direction you go on the surface of the Earth in a "straight line" (what mathematicians call a "geodesic" or a "great circle"), you never escape the Earth but instead return to the same point. Imagine extending that analogy to the 4 dimensions of spacetime and you have a rough explanation for why light travels at light speed, but cannot escape the interior of a black hole.

Deci nu lumina este accelerata ci nu mai poate parasii gaura neagra.

http://csep10.phys.utk.edu/astr162/lect/blackhole/blackhole.html
Vechi 21.07.2008, 23:07:17
Member

Implicit

vsovi, ai ajuns la concluzia ca lumina accelereaza, aplicand legile mecanicii clasice in mecanica cuantica. Ce ai spus tu poate fi comparat cu asemanarea luminii cu o minge care este atrasa de forta gravitationala a pamantului, dar acest lucru este fals la nivel fundamental, deoarece mingea are masa, in timp ce lumina nu are, in dreptul gaurei negre intra in zona "event horizon" de unde nu mai poate iesi.
Vechi 22.07.2008, 08:44:22
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Cristi ,mergi inainte cu ateismul tau ,Biblia nu e de doi bani ,e plina de metafore si sensuri pe care voi ateii nu stiti sa le interpretati.
Eu cred ca discutia poate fi incheiata din punctul meu de vedere.
Preotul de la biserica unde merg eu spunea ca ateii sunt mai rai decat demonii ,cel putin acestia il recunosc pe Dumnezeu ,chiar daca s-au razvratit impotriva Lui.
Oameni de stiinta au crezut in existenta lui Dumnezeu si tu vrei sa ne demonstrezi ca nu exista.
Nu stiu cine l-a facut pe Dumnezeu ,asta e o taina care s-a dezvaluit celor care au ajuns sa il cunoasca in revelatie.
E comod ateismul celor mandri si care vor sa isi faca voile in aceasta viata.
Ai grija ,macar sa nu iti mai bati joc de cele sfinte sa nu te ajunga mania lui Dumnezeu.
Vechi 22.07.2008, 09:17:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
vsovi, ai ajuns la concluzia ca lumina accelereaza, aplicand legile mecanicii clasice in mecanica cuantica. Ce ai spus tu poate fi comparat cu asemanarea luminii cu o minge care este atrasa de forta gravitationala a pamantului, dar acest lucru este fals la nivel fundamental, deoarece mingea are masa, in timp ce lumina nu are, in dreptul gaurei negre intra in zona "event horizon" de unde nu mai poate iesi.
tu ai auzit de dualismul unda corpuscul? de masa fotonului? se pare ca vrei sa pari om de shtiintza dar nu shtii lucruri elementare din teoriile lor...

deci explicatzia care mi se pare mie cea mai plauzibila, dar daca ai fi serios ai pricepe, dar nu faci altceva decat sa negi Adevarul, vorbind despre catolici shi sectantzi shi ridiculizand shi minimizand astfel shi Biserica Ortodoxa, deci cu oameni ca tine nici n-ar trebui sa stau de vorba fiindca nu ai cu cine shi se necinstesc shi pe ei shi tot ceea ce ating, deci ma molipsesc cu suicigashk gLumei shtiintzifice a ingamfarii... Dar cauta sa vezi in Psalmi ca exista unul in care se vorbeshte despre pamantul care pluteshte deasupra genunii shi care e rotund, deci cu f multa vreme in urma...

dar sa ma reintorc la explicatzie...

deci fotonul in momentul radiatziei are o masa shi o viteza initziala, asta e teoria lor, shi avand o masa shi o viteza initziala asupra lui se pot aplica teoriile mecaniciste deci conservarea impulsului adica a energiei din moment ce asupra particulei nu mai interactzioneaza nici o fortza shi nu intampina nici o rezistentza in mediu, personal imi inchipui ca fotonul respectiv ishi micshoreaza permanent masa, aceasta capatand o alta forma de existentza. Deci reducandu-shi masa pe parcurs, rezulta ca fotonul (unda-corpuscul) ishi scade masa transformand-o in altceva, nu-mi dau seama deocamdata in ce, shi cum daca este valabila conservarea impulsului, iata ca viteza fotonului in spatziu tinde spre infinit. Astfel se poate explica urmatorul aspect, ca deshi sunt la distantze uriashe stelele iata ca la pamant lumina ajunge aproape simultan, caci fotonii de departe ajung pe cei de mai aproape astfel ca lumina ajunge aproape simultan pe pamant, deci iata ca deshi toate au fost create acum 7500 de ani, lumina de la ele, calatorind spatzii diferite distantze foarte mari a ajuns sa fie vazuta imediat in clipa urmatoare a creatzie, caci tot cerul a fost vazut de catre omul creat chiar in clipa in care a deschis ochii, nefiind nevoie sa treaca milioane de ani (lumina) ca sa ajunga lumina la pamant de la orice stea... Astfel se poate observa frumusetzea Creatziei shi paradoxul luminii, ca oricat de mare ar fi distantza intre doua surse de lumina, aceasta, lumina ajunge sa se contopeasca shi in final ajung aproape sincron la pcapat, intrucat e ca shi cum s-ar accelera mereu, deoarece micshorandu-shi masa pe masura ce le creshte viteza, fotonii ating viteze ce tind spre infinit... inghesuind timpul de parcurgere a spatziilor astronomice spre secunde...

Dar dumneata te multzumeshti asha cum catolicii credeau ca stam pe elefantzi asha crezi dumneata azi ca ne tragem din maimutze shi ca au trecut milioane de ani de la big-bang shi ca am aparut din intamplare... dar intamplarea este o lacuna in explicatzie... dintr-o lacuna de cunoashtere nu aveai cum sa apari... caci omul pune pe seama intamplarii ceea ce el nu mai poate explica...

Daca nu eshti serios, mai bine las-o balta ca nu are rost sa itzi dau apa la moara daca te-ai apucat sa huleshti doar asha ca te crezi grozav shi ca noi am fi o turma de dobitoace...

Deci mai bine las-o balta daca nu eshti serios, ca iata tzi-am aratat o ipoteza plauzibila a mishcarii luminii, o foarte frumoasa explicatzie la cat de frumoasa este Creatzia adica locul unde l-a pus Dumnezeu pe om... caci lumina parcurge spatzii tot mai mari in perioade tot mai mici pentru ca ishi transforma masa in altceva shi conservandu-se impulsul ishi accelereaza viteza deci viteza ei finala tinde spre infinit, shi nicidecum nu are o limita maxima in vid shi asta e frumusetzea ca omul le-a vazut pe toate deodata, toate stelele shi tot cerul noptzii stralucea din primul ceas in care a ridicat capul spre Cer... :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05