![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da suntem niste bucati de carne stricata ,bine ai zis ,si asta se vede cand murim.
Doar sufletul ramine ,cu cele bune sau rele pe care le-am facut in timpul vietii. Si bolnavi sunt sufleteste cei care il neaga pe Dumnezeu. Eu am fost atee in liceu si in facultate si mult mai tarziu mi-am schimbat convingerile ,cand am inceput sa am probleme cu copiii ,nu atat de sanatate cat de comunicare. Trebuie sa intelegi ca a-l nega pe Dumnezeu nu este egal cu inexistenta Lui. Dumnezeu te iubeste si pe tine si cei asemenea tie .Soarele rasare pentru toti la fel. Cand sfantul a zis ca ne trece la cheltuieli el se refera la ce ne rezerva Dumnezeu in viata de dupa moarte . |
|
|||
|
|||
![]()
Si sa stii ca sunt destui oameni care nu vor sa stie de Dumnezeu pina mor.
In general cei care nu-l iubesc pe Dumnezeu nici pe aproapele nu il iubesc si reciproc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand am zis dumnezeu m-am referit la toti zeii inventati vreodata. Vrei sa ne pierdem in detalii? Am sa vorbesc despre celelalte religii pe forumurile lor. Acesta e un forum crestin si vorbim despre crestinism, corect? A pretinde unui ateu sa cunoasca TOATE religie este o prostie. Tu le cunosti pe toate? Ca sunt anticrist sau ce vrei sa mai imi zici asta nu confirma sau infirma existenta dumnezeului vostru sau a oricarui dumnezeu. Te rog sa te limitezi la a demonstra existenta dumnezeului vostru. Pe ceilalti dumnezei oricum nu ii recunoasteti asa ca nu vad de ce as vorbi de Zeus de exemplu. Ati numit pana si pe catolici eretici, asa ca despre ce vrei sa vb aici daca nu despre crestini ortodocsi? Mai lasa aruncatul cu vorbe aiurea si vino cu argumente pro sau contra despre orice religie daca vrei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu il neg, eu pe baza dovezilor care se aduc pentru existenta lui am ajuns la concluzia ca nu exista. Veniti cu dovezi calumea. Faptul ca tu aveai probleme de comunicare cu copii si le-ai rezolvat rugandu-te sau mai stiu eu ce, asta nu inseamna ca exista. Ci doar ca ai avut un moment de slabiciune si rugandu-te te-ai linistit punandu-ti speranta intr-un principiu extern. Spune-mi cine a rezolvat problemele? Tu sau dumnezeu? Daca privesti mai atent ai sa vezi ca tu. Rugandu-te doar te-ai calmat pentru a privi lucrurile mai bine. Si eu am avut probleme in viata. Nici una nu s-a rezolvat prin minune. M-am calmat si am analizat la rece ce era de facut. Dovedeste ca dumnezeu ma iubeste. Ai vorbit cu el? Poti sa repeti aceasta experienta. Roaga-l sa-mi apara in fata si sa-mi spuna ca exista. Daca este omnipotent nu ar trebui sa fie o problema. V-ar scuti si pe voi si pe mine de discutii inutile daca exista. In exprimarea mea nu am vrut sa te jignesc ci doar sa-ti explic cum m-ar putea convinge pe mine mai simplu. Stiu la ce s-a referit sfantul, adica suntem ca niste dejectii care nu au ascultat de dumnezeu si trebuie sa suferim. Nu mi se pare corect. Cam asa se comportau toti dictatori. Asta este idealul vostru de dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am privit eu lucrurile cu calm ci ei s-au schimbat in bine ,vad ca rastalmacesti totul.
Dumnezeu ii iubeste si pe cei rai ,caci ei rai fiind Dumnezeu ii rabda si are grija de ei. Dumnezeu nu o sa iti apara in fata decat atunci cand vei fi asemenea Lui ,desavarsit. Nu stiu de ce ateu fiind te inversunezi atata ,Dumnezeu nu ti-a facut nimic ,mai mult te smintesti si pacatuiesti tot mai rau. Stai in ateismul tau. Mai sunt atei ,dar isi vad de ale lor ,nu incearca sa ii convinga pe altii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu crezi ca viata in toata complexitatea ei a aparut din senin. La inceput au fost doar cateva organisme unicelulare care incapeau intr-un pahar. Nu mi-ai dat link la probabilitatea ca universul sa fi fost creat de dumnezeu. Spune-mi te rog: Ce este mai probabil: 1. Cartoful exista. 2. O fiinta supranaturala din afara a creat cartoful. Ultima este mai probabila deoarece stii cum evolueaza plantele etc si nu te astepti ca cineva sa fi creat cartoful. Extinde la univers. Daca vrei poti cauta si studii care arata formarea universului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand o sa va construiti bisericile din banii vostri si nu o sa va mai vad cum interveniti in problemele oamenilor am sa stau cuminte. O intrebare. Daca nu stiai de biserica, te mai duceai la ei pentru raspunsuri? Si eu m-am schimbat de cand eram mic, asta inseamna ca si-a bagat dumnezeu coada? Daca dumnezeu ti-a schimbat comportamentul copiilor tai, ce se intampla cu liberul arbitru? nu le-a fost afectat? |
|
|||
|
|||
![]()
Anita, ma indoiesc ca ai fost atee, ci poate mai degraba indiferenta in privinta religiei. Exista o diferenta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |