Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2008, 10:58:09
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Da suntem niste bucati de carne stricata ,bine ai zis ,si asta se vede cand murim.
Doar sufletul ramine ,cu cele bune sau rele pe care le-am facut in timpul vietii.
Si bolnavi sunt sufleteste cei care il neaga pe Dumnezeu.
Eu am fost atee in liceu si in facultate si mult mai tarziu mi-am schimbat convingerile ,cand am inceput sa am probleme cu copiii ,nu atat de sanatate cat de comunicare.
Trebuie sa intelegi ca a-l nega pe Dumnezeu nu este egal cu inexistenta Lui.
Dumnezeu te iubeste si pe tine si cei asemenea tie .Soarele rasare pentru toti la fel.
Cand sfantul a zis ca ne trece la cheltuieli el se refera la ce ne rezerva Dumnezeu in viata de dupa moarte .
Vechi 23.07.2008, 11:01:56
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Si sa stii ca sunt destui oameni care nu vor sa stie de Dumnezeu pina mor.
In general cei care nu-l iubesc pe Dumnezeu nici pe aproapele nu il iubesc si reciproc.
Vechi 23.07.2008, 11:23:58
cristitodoran_1 cristitodoran_1 is offline
Member

Data înregistrării: 22.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Si sa stii ca sunt destui oameni care nu vor sa stie de Dumnezeu pina mor.
In general cei care nu-l iubesc pe Dumnezeu nici pe aproapele nu il iubesc si reciproc.
Faptul ca il "stii" pe dumnezeu inainte sa mori cred ca se explica prin frica de moarte, nimic special. Majoritatea nu il iubesc pe dumnezeu, ci le este frica de dumnezeu. E o diferenta. Ateii, necrezand intr-o viata viitoare, incearca sa scoata cat mai mult din viata pe care o au, iubind pe cine cred ei ca trebuie etc
Vechi 23.07.2008, 11:28:56
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar
tudorane, vezi cum te contrazici singur?
zici ca nu esti anticrist si exact asta demonstrezi.
nu esti ateu, esti impotriva crestinismului.
trebuia sa spui: nu ezista divinitate, sau nu exista nici o putere superioara omului.
oricum altfel, insa nu ca nu exista Dumnezeu.
iar cei de pe aici, nu stiu de ce sar saracii ci incep sa spuna ca exista Sf. TReime si Biblie si altele.
deci, tudorane, hai sa vorbim nu doar despre crestinism, hai sa dezbatem cite ceva si despre mozaism, hinduism, budism, credintele animiste
respinge si cosmogoniile lor, diseaca-le, arata ce este eronat si abia dupa aceea vei putea sa spui ca esti ateu.
pina atunci esti un anticrist. singur te situezi in acesta tabara. deci, fara suparare, esti limitat doar la o credinta.
ceea ce la un ateu nu se intimpla.
Sunt ateu.

Cand am zis dumnezeu m-am referit la toti zeii inventati vreodata.

Vrei sa ne pierdem in detalii? Am sa vorbesc despre celelalte religii pe forumurile lor. Acesta e un forum crestin si vorbim despre crestinism, corect?

A pretinde unui ateu sa cunoasca TOATE religie este o prostie. Tu le cunosti pe toate?

Ca sunt anticrist sau ce vrei sa mai imi zici asta nu confirma sau infirma existenta dumnezeului vostru sau a oricarui dumnezeu. Te rog sa te limitezi la a demonstra existenta dumnezeului vostru.

Pe ceilalti dumnezei oricum nu ii recunoasteti asa ca nu vad de ce as vorbi de Zeus de exemplu. Ati numit pana si pe catolici eretici, asa ca despre ce vrei sa vb aici daca nu despre crestini ortodocsi?

Mai lasa aruncatul cu vorbe aiurea si vino cu argumente pro sau contra despre orice religie daca vrei.
Vechi 23.07.2008, 11:40:18
Member

Implicit

Citat:
Da suntem niste bucati de carne stricata ,bine ai zis ,si asta se vede cand murim.
Doar sufletul ramine ,cu cele bune sau rele pe care le-am facut in timpul vietii.
Si bolnavi sunt sufleteste cei care il neaga pe Dumnezeu.
Eu am fost atee in liceu si in facultate si mult mai tarziu mi-am schimbat convingerile ,cand am inceput sa am probleme cu copiii ,nu atat de sanatate cat de comunicare.
Trebuie sa intelegi ca a-l nega pe Dumnezeu nu este egal cu inexistenta Lui.
Dumnezeu te iubeste si pe tine si cei asemenea tie .Soarele rasare pentru toti la fel.
Cand sfantul a zis ca ne trece la cheltuieli el se refera la ce ne rezerva Dumnezeu in viata de dupa moarte .
Demonstreaza existenta sufletului.
Eu nu il neg, eu pe baza dovezilor care se aduc pentru existenta lui am ajuns la concluzia ca nu exista. Veniti cu dovezi calumea. Faptul ca tu aveai probleme de comunicare cu copii si le-ai rezolvat rugandu-te sau mai stiu eu ce, asta nu inseamna ca exista. Ci doar ca ai avut un moment de slabiciune si rugandu-te te-ai linistit punandu-ti speranta intr-un principiu extern. Spune-mi cine a rezolvat problemele? Tu sau dumnezeu? Daca privesti mai atent ai sa vezi ca tu. Rugandu-te doar te-ai calmat pentru a privi lucrurile mai bine.

Si eu am avut probleme in viata. Nici una nu s-a rezolvat prin minune. M-am calmat si am analizat la rece ce era de facut.

Dovedeste ca dumnezeu ma iubeste. Ai vorbit cu el? Poti sa repeti aceasta experienta. Roaga-l sa-mi apara in fata si sa-mi spuna ca exista. Daca este omnipotent nu ar trebui sa fie o problema. V-ar scuti si pe voi si pe mine de discutii inutile daca exista. In exprimarea mea nu am vrut sa te jignesc ci doar sa-ti explic cum m-ar putea convinge pe mine mai simplu.

Stiu la ce s-a referit sfantul, adica suntem ca niste dejectii care nu au ascultat de dumnezeu si trebuie sa suferim. Nu mi se pare corect. Cam asa se comportau toti dictatori. Asta este idealul vostru de dumnezeu?
Vechi 23.07.2008, 11:44:51
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Nu am privit eu lucrurile cu calm ci ei s-au schimbat in bine ,vad ca rastalmacesti totul.
Dumnezeu ii iubeste si pe cei rai ,caci ei rai fiind Dumnezeu ii rabda si are grija de ei.
Dumnezeu nu o sa iti apara in fata decat atunci cand vei fi asemenea Lui ,desavarsit.
Nu stiu de ce ateu fiind te inversunezi atata ,Dumnezeu nu ti-a facut nimic ,mai mult te smintesti si pacatuiesti tot mai rau.
Stai in ateismul tau.
Mai sunt atei ,dar isi vad de ale lor ,nu incearca sa ii convinga pe altii.
Vechi 23.07.2008, 11:48:47
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Niste linkuri interesante:

http://www.reasons.org/resources/apologetics/design_evidences/200404_probabilities_for_life_on_earth.shtml
http://www.reasons.org/resources/apologetics/design_evidences/1998_design_evidence_update.shtml
http://www.reasons.org/resources/apologetics/design_evidences/200608_fine_tuning_for_life_in_the_universe.shtml

De exemplu la primul link [color=red]s-a calculat bazat pe 322 de parametri, ca probabilitatea de a exista pamantul fara interventie divina este de 1 la 10 la puterea 282[/color]
Corect, ai dreptate probabilitatea existentei vietii pe pamant este mica, dar nu atat de mica in comparatie cu numarul de planete din univers si cu durata de viata a universului.

Tu crezi ca viata in toata complexitatea ei a aparut din senin. La inceput au fost doar cateva organisme unicelulare care incapeau intr-un pahar.

Nu mi-ai dat link la probabilitatea ca universul sa fi fost creat de dumnezeu.

Spune-mi te rog:

Ce este mai probabil:

1. Cartoful exista.
2. O fiinta supranaturala din afara a creat cartoful.

Ultima este mai probabila deoarece stii cum evolueaza plantele etc si nu te astepti ca cineva sa fi creat cartoful. Extinde la univers. Daca vrei poti cauta si studii care arata formarea universului.
Vechi 23.07.2008, 11:52:03
Member

Implicit

Citat:
Nu am privit eu lucrurile cu calm ci ei s-au schimbat in bine ,vad ca rastalmacesti totul.
Dumnezeu ii iubeste si pe cei rai ,caci ei rai fiind Dumnezeu ii rabda si are grija de ei.
Dumnezeu nu o sa iti apara in fata decat atunci cand vei fi asemenea Lui ,desavarsit.
Nu stiu de ce ateu fiind te inversunezi atata ,Dumnezeu nu ti-a facut nimic ,mai mult te smintesti si pacatuiesti tot mai rau.
Stai in ateismul tau.
Mai sunt atei ,dar isi vad de ale lor ,nu incearca sa ii convinga pe altii.
Voi incercati sa-i convingeti pe altii asa ca eu de ce n-as face-o. Ti-am mai zis o data de ce sunt inversunat. Religia in scoli, indoctrinarea copiilor de mici, biserici construite din banii ateilor platiti la stat, preoti platiti din banii nostri. Mai am nevoie de motive?

Cand o sa va construiti bisericile din banii vostri si nu o sa va mai vad cum interveniti in problemele oamenilor am sa stau cuminte.

O intrebare. Daca nu stiai de biserica, te mai duceai la ei pentru raspunsuri?

Si eu m-am schimbat de cand eram mic, asta inseamna ca si-a bagat dumnezeu coada? Daca dumnezeu ti-a schimbat comportamentul copiilor tai, ce se intampla cu liberul arbitru? nu le-a fost afectat?
Vechi 23.07.2008, 11:53:29
Member

Implicit

Anita, ma indoiesc ca ai fost atee, ci poate mai degraba indiferenta in privinta religiei. Exista o diferenta.
Vechi 23.07.2008, 11:58:58
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristitodoran_1
Anita, ma indoiesc ca ai fost atee, ci poate mai degraba indiferenta in privinta religiei. Exista o diferenta.
Atee am fost ,ma declaram fata de prieteni.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05