![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
a cunoste doar crestinismul si a-l combate de sub masca ateismului mi se pare nu doar lasitate, ci si limitare intelectuala. tu trebuie sa cunosti si celellate religii pentru a te incadra in ateism, nu eu, care afirm ca sint crestinortodox. eu imi asum credinta, indiferent de celellalte religii. insa tu, care spui ca esti libercugetator, ar trebui sa stii ce anume combati. eu nu trebuie sa-ti demostrez tie nimic, tu trebuie sa ne demostrezi de ce nu crezi in una dintre miile de cosmogonii care exista in lume. dar,stiu, nu ai cum sa le cunosti. macar, descrie citeva, care apartin marilor religii. poate vei descoperi cu surpindere ca este una care explica chiar stiintific aparitia lumii si a omului. deci, tudorane, esti sluga lui antihrist. cind vei fi ateu, sa vii si sa ne spui si noua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu te-a multumit Dumnezeul crestin. ok. ai cautat raspunsuri la Dumnezeul musulmanilor, ori la Budha, ori la Manitou. tudorane... si s-a facut lumina. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Cristi, modalitatea ta de abordare nu este si nici nu va fi o modalitate proprie crestinului. Dumnezeu nu este ceva, ci totul. De aceea crestinul nu pleaca in cautare lui Dumnezeu facand apel doar la un demers pur stiintific. El nu doreste sa-si demonstreze ca Dumnezeu exista, pentru ca Il traieste. Un singur lucru e important pentru el - sa se asemene cat mai mult cu Dumnezeu. Iar asta nu o poate face stand in afara Lui ci traind in El.
Pe de alta parte, nu uita, ca nu exista nici o dovada ca stiinta a detectat toate obiectele si fenomenele din Univers. Campul de perceptie al organelor de simt este limitat si tot limitat este evantaiul detectarilor posibile cu senzorii artificiali inventati. Asa cum pana de curand razele ultraviolete, infrarosii sau cosmice erau ignorate, asa cum majoritatea particulelor subatomice nu erau cunoscute, tot asa mai pot exista clase de obiecte sau de manifestari care, desi prezente, sa scape investigatiei stiintifice. Sincer iti spun, e pacat de timpul pe care il petreci aici. Postarile tale inseamna NIMIC pentru noi. Iti respect punctul de vedere, dar nu il apreciez. Cum se spune la romani, nu-mi ridic palaria in fata argumentelor tale. Dar in fata unui om care este prezent in Biserica, stau cu capul descoperit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
vai tudorane, asa repede dai bir cu fujitii?
Dumnezeule, nu ma gindesc cum ar fi sa vorbesti cu unul care chiar si-ar pune mintea cu tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
injurii ai adus tu preotilor si crestinilor. crede-ma, de la mine nu vei vedea nimic, nici macar o flegma. si asta nu inseamna ca te jignesc, ci din contra, te tolerez. ceea ce tu nu prea poti intelege. convinge-ma tu pe mine ca nu ai primit nici un raspuns de la nicxi o Divinitate cunoscuta si recunoscuta de catre oamenii de pe Pamint. pina atunci esti jenibil. ramii sluga lui Satan, un anticrist. tudorane, pina nu dovedesti ca esti ateu, iti voi spune mereu ca esti un anticrist. ca sa cunosti mai multe despre religii, incepe cu Istoria religiilor a lui Eliade. cauta sa le intelegi, sa afli adevarurile pe care le promoveaza si abia dupa aceea vino si spune ca esti ateu, ca nici un Zeu/Dumnezeu nu exista. da? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|