![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai fiti asa de tematori pana si de ingeri.
noi suntem fiinte de sine statatoare, si ingerii la fel si demonii la fel. ei ne pot duar influenta, nu si poseda!!! Influenta fie a ingerilor fie a demonilor o simtim si le putem fie accepta fie inlatura. Nu e greu deloc! Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
:)euftalia.un inger cazut,adica un diavol e ca un caine in legatoare,daca nu intri in zona lui de influenta nu te musca,altfel???
|
|
|||
|
|||
![]()
AsA este, deci sa ignoram raul, sa il recunoastem atat cat este necesar ca sa ne ferim de el. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Diavolul si bolile
Ma aflam in chilia parintelui in Kallisia. Vorbeam despre sanatate si el incerca sa-mi explice ca bolile se datoreaza actiunilor demonice, adica pacatelor. Pentru a ma ajuta sa-l inteleg, mi-a povestit urmatoarele: Intr-o zi m-a vizitat in chilia mea o doamna cu totul deznadajduita, ce era in primejdie sa moara din pricina supararii sale. Cauza era sotul sau, care suferea foarte tare de astma, dupa cum mi-a spus, iar ei ii parea foarte rau de el, insa nu-l putea ajuta si asta o necajea. Eu insa am vazut alte lucruri, asa ca i-am spus: "Te voi ajuta, insa tu primesti sa faci ce-ti voi spune?". Mi-a raspuns: "Voi face tot ce-mi spuneti". Atunci i-am zis: "Pleaca acum si mergi acasa. Sa intri pe la intrarea principala, sa te duci in camera unde se afla sotul tau bolnav. Sa stai putin cu el si sa fii atenta la ce va face. Apoi sa te ridici si sa-i spui: "Vreau sa lipsesc o ora, sa merg dupa cumparaturi". Tu insa nu vei merge dupa cumparaturi, ci vei da ocol casei si vei intra, prin dos, in bucataria de langa odaia bolnavului. Fii insa cu bagare de seama sa nu te observe. Sa stai in bucatarie aproximativ o ora si sa asculti ce face. Dupa o ora, sa iesi prin dos, sa dai iar ocol casei si sa intri prin intrarea principala in odaia lui. Sa fii iar atenta ce va face, indata ce te va fi vazut". Doamna a facut precum i-am spus. A doua zi a venit din nou. Am intrebat-o: "Ce s-a intamplat?". Mi-a raspuns: "Indata ce am intrat pe usa din fata in camera sotului meu, a inceput sa tuseasca tare, sa scuipe pe jos si sa se planga ca nu-l iubesc, ca nu mi-e mila deloc de el si ca-l las singur sa sufere. Dupa catva timp i-am spus ca voi iesi la cumparaturi cam o ora. Iar tuse si jeluiri. Cand am intrat in bucatarie, am remarcat ca in camera sotului meu era liniste deplina. A trecut o ora si m-am intors langa el. Indata ce am deschis usa si m-a vazut a reinceput sa tuseasca si sa se planga zicandu-mi ca in lipsa mea a suferit foarte tare, a tusit, a strigat dupa ajutor si putin a lipsit sa nu moara singur". Am intrebat-o: "Acum ai inteles ce se intampla?". Mi-a raspuns: "Nu mai inteleg nimic si nu mai stiu ce sa cred". I-am spus: "Atunci iti voi explica eu. Sotul tau are in el un demon. L-am vazut in clipa in care ai venit ieri. Demonul i-a adus astma si prin astma sotului tau vrea sa-ti vina tie de hac. Tu, fiindca esti foarte sensibila si milostiva, vazandu-l ca sufera si se plange intr-una ca nu-ti pasa de el, te topesti de suparare. El insa nu se supara. Tuseste si scuipa si ti se plange numai cand esti langa el, fiindca pe tine te are in vedere. Indata ce pleci si nu te vede, se linisteste". Doamna m-a privit si, incet-incet, a inteles ce se intampla. I-am spus ce sa faca ca sa invinga demonul si sa scape si ea si sotul ei. M-a ascultat si acum situatia e mult mai buna. M-au impresionat foarte tare, pe de o parte viclenia criminala a demonului, iar pe de alta parte, clarviziunea Parintelui si interventia sa tamaduitoare. Mirat, l-am intrebat: "Cuvioase, astma aceea era psihologica, adica inchipuita?". Parintele mi-a raspuns: "Nu, era astma adevarata, organica, insa provenea de la demon, care o folosea ca pe o arma criminala, impotriva acelei femei". Konstantinos Yannitsiotis - Langa Parintele Porfirie |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt patita in acest domeniu. medicii cunosc mai bine bolile psihice. asta nu inseamna ca nu sunt si medici slabi sau preoti cu har. Preotii cu medicii se completeaza unii pe altii. sunt de la Dumnezeu amandoua categoriile. Tulburarile psihice sunt de regula de la creier si te poti spreia degeaba ca ai fi posedat! intri in panica si mai mare si este trist, groaznic , este foarte greu sa convingi bolnavul respectiv ca nu este posedat. de frica se comporta ca si cum ar fi. deci mare grija, apelati si la medic. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt si multi medici care stiu ca boala apare intai la nivel energetic sau la nivelul sufletului,mai bine zis,iar abia mai apoi se manifesta in corp.
Cu aceste posedari este cam acelasi lucru:cand sufletul este bolnav,vulnerabil,aceste entitati malefice tind sa se prinda de el si sa il posede. |
|
||||
|
||||
![]()
Modernitatea refuza supranaturalul. Omul modern s-a legat la ochi pentru a nu mai vedea nimic din lucrarea lui Dumnezeu. A incetat sa mai creada in lucrurile de dincolo de valul tras peste vederea sa. Asa ca poate spune in voie: nu exista diavol, nu exista lucrare demonica asupra omului. Astfel, diavolul a reusit un lucru maret: ne-a facut sa credem ca el e o gluma, o poveste. Urmarea e fireasca - daca el nu exista, nu exista nici Dumnezeu.
Ceea ce doresc sa scot in evidenta prin aceasta postare, e ca nu putem reduce vindecarea tuturor bolilor doar la medic. Daca totul ar sta in medic, ar trebui sa renuntam la Sfintele Taine. |
|
||||
|
||||
![]()
Modernitatea refuza supranaturalul pe fonul intaririi patimei mandriei , a unei mandri ce face ca slava omeneasca sa duca la convingerea a atotputerniciei omului, a indumnezeririi lui. Acolo unde in multe cazuri , medicina s-a dovedit neputincioasa, minunile Sfintilor Doctori fara de arginti , au invins orice bariera a neputintei omenesti , iar participarea la Sf.Maslu s-a dovedit benefica in multe cazuri, unde medicina pur si simplu nu mai avea metode de tratare. Dar, asa cum am mai spus la un topic, oare medicina acolo unde amelioreaza boala, o poate face fara Voia lui Dumnezeu? Cu siguranta ca nu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu trebuie sa excludem rolul medicinei. Dar exista cazuri in care medicina este neputincioasa, iar cele cazuri se rezolva in biserica. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pat de ingrijire pentru bolnavi | mtudor | Umanitare | 8 | 07.01.2014 18:01:29 |
Bolnavi(nebuni) sau posedati? | quasar | Tinuta in Biserica | 14 | 29.05.2012 11:14:08 |
Rugaciune pentru cei bolnavi(de la Iisus Hristos) | tigerAvalo9 | Rugaciuni | 5 | 25.01.2009 19:21:31 |
copiii bolnavi | urzicuta | Generalitati | 16 | 12.09.2007 08:02:35 |
Rugaciune pentru oameni bolnavi | gabistgato | Secte si culte | 3 | 28.06.2007 23:53:45 |
|