Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2008, 17:18:15
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
"Va spun ca pentru orice cuvant desert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua Judecatii. Caci din cuvintele tale vei fi gasit drept si din cuvintele tale vei fi osandit" (Matei XII, 36-37). Ce minunat ar fi daca am avea in minte aceste cuvinte macar in vremea postului.
da, si eu am zis ca daca tot nu ma pot "lasa" de forum complet, macar doar sa citesc si sa incerc sa nu postez, sau sa postez ff putin. :)
Reply With Quote
Vechi 03.08.2008, 18:30:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Mirela draga, in urma cu un an , am luat o hotarare similara. Am stat linistit in post si nu am intrat pe forum. Linistit intr un anumit fel, pentru ca mintea era parca mai mult la acest site, la acest forum. Asa ca, anul acesta raman prezent pe forum si in perioada postului, dar asta nu inseamna ca neglijez rugaciunea , ci din potriva. Draga Mirela, sa fim cea ce suntem, sa nu fortam nota, mai mult decat puterile noastre, pentru ca exista riscul, de a narui totul pana la urma. Autodepasirea si in cele Duhovnicesti, are "riscurile"ei ! Cum si ignorarea sau excesul in rugaciune, ne poate aduce in situatii periculoase. Chibzuinta, dragoste, intelepciune = echilibru =Ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2008, 21:17:33
mirelat
Guest

Implicit

"Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea, dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."
(I Corinteni 13, 13)

: multumesc, cristi.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 21:32:16
oana29 oana29 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
vine vine,o venit deja...
si parca tanjesc iar dupa carne si lactate:)),glumeam.

intelegeti neamuri si va plecati!
De la un timp esti cam prea glumet ( glumesc bineanteles - sau nu) . Spuneai ca vei cere dezlegare pentru folosirea netului . Oare si aici ai glumit? Sa nu mergi din gluma in gluma, caci asa incepe "diluarea" credintei. Deci , mai multa intelepciune, mai ales in aceasta perioada cand ne controlam la ce bagam in gura , dar si ce scoatem din gura ! ! !
hahaha ai dreptate sa fim atenti la ce scoatem din gura ca ceea ce scoatem sunt gindurile noastre ca , gura este poarta tuturor relelor a cuvintelor rele care vin din gind
post usor si doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 22:27:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Oana am inteles ca ai priceput dar nu pricep hohotele tale de ras, adica ha! ha! ha! , acestea vin tot pe gura si deci . . . . . Post in pace si liniste, iar ghidusiile le lasam dupa 14 incolo.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 23:14:11
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

dupa 15 poate ca e vienrea totusi....
si mnpoh
deci noi nu din 15 mancam ci de ziu urmatoare...
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 23:56:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dupa 15 poate ca e vienrea totusi....
si mnpoh
deci noi nu din 15 mancam ci de ziu urmatoare...
Mda, unde dai si unde crapa. Eț ma refeream la o atidine mai sobra, mai serioasa. Este un post al tacerii, al dureri si spiritul de glume nu re acces im acesta perioada. Asa ne infranam, ne autoeducam, ne controlam cu mai multa strictete si intelepciune vorvele, gesturile, faptele, devenim ceva mai smeriti, altffl cam totu-i in zadar.Urmanu-l pe Hristos, trebui musai sa devenim altceva decat suntem acum. Viata intru Hristos, e o indumnezeire a noastra, neconstransa de nimeni, ce nu are cale de mijloc, are reguli precise, este o cale fara compromisurg, este de fap credinta noastra ORTODOXA. Intr un botez suntem cu totii Ortodocsi, sau aproape toti, dar oare intr un final cati vom mai fi?
Reply With Quote
Vechi 05.08.2008, 00:27:02
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

cristi,precum e si vorba Sa: multi chemati,putini alesi..
Reply With Quote
Vechi 05.08.2008, 05:32:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
cristi,precum e si vorba Sa: multi chemati,putini alesi..
Da, asa-i. Ai vorbit precum un batran, copile ! Din pacate aceasta-i pura realitate. Sita timpului cerne vrednicia noastra. Pace!
Reply With Quote
Vechi 06.08.2008, 21:02:16
oana29 oana29 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Oana am inteles ca ai priceput dar nu pricep hohotele tale de ras, adica ha! ha! ha! , acestea vin tot pe gura si deci . . . . . Post in pace si liniste, iar ghidusiile le lasam dupa 14 incolo.
scuze nu am vrut sa deranjez cu risul meu dar eu asa sunt o fire mai vesela si da ai dreptate aici numai scriem asa ca nu se stie fiecare ce face in viata lui privata
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vine vine ioanhodean Postul 22 08.05.2013 11:50:17
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
Dupa BAC vine facultatea richard_d Generalitati 8 16.07.2011 09:30:11
cum vine asta? victortiti89 Generalitati 4 08.06.2011 23:16:34
Vine vara ... ClaudiuT Tinuta in Biserica 18 08.05.2009 18:01:00