![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
shi sa-i mai spui ca Acela, nascut shi nu facut, a murit pentru noi shi s-a ridicat la Tatal shi de acolo ne ashteapta shi ne cheama prin Duhul Sfant care de la Tatal purcede...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
shi sa-i mai spui... Adevarul necesar pentru Calea... Vietzii... calauzita fiind astfel de sus in tot Adevarul :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Neincrederea lui Cristi vine poate si de la faptul ca in ultima vreme s-au perindat cativa pirati pe aici veniti doar cu scopul sa tulbure apele. De aceea eu sincer ma bucur cand cineva isi mai manifesta neincrederea in veridicitatea unor postari, ca asa mai obtinem si marturii de sinceritate:) Nu fi suparata! Si BINE AI VENIT PE FORUM:)! |
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu... abia intelegem noi chestiile alea.. :)
pethrina, nu te supara pe Cristi... pe un forum ca acesta e bine sa fi putin sceptic... nu de alta, dar intrand in vorba risti sa musti din momeala rauvoitorilor.. pot sa te intreb de unde esti? sunt surprinsa sa aflu ca mai exista astfel de invatatoare. si ma bucur! :D |
|
||||
|
||||
![]()
Eu i-as spune ca Dumnezeu este fara parinti. Ca pe El nu L-a nascut nimeni. De aceea El nu moare niciodata, El nu imbatraneste si datorita Lui, traim si noi. Si as adauga - nu este nimeni in aceasta lume care sa iubeasca mai mult ca El.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pethrina, ia-ti copilul de mana, iesi din casa (sau pe balcon, depinde unde locuiesti) si arata-i cerul, cu soarele si luna, cu stelele si planetele, arata-i apoi pamantul (desigur, atat cat se poate cuprinde cu privirea de acolo, de unde va aflati)cu oameni, cu animale, cu pasari, cu plante etc. si spune-i: Iata, fetita mamei, toate acestea sunt facute de Dumnezeu si inca multe altele, despre care, noi, oamenii, nu stim. Nimic nu exista fara sa fie facut de Dumnezeu si daca toate sunt facute de Dumnezeu, pe El nu avea cine sa-l faca. Asadar pe Dumnezeu nu l-a facut nimeni. El exista dintotdeauna, pentru totdeauna. El ne tine in fiecare clipa a vietii noastre.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu tatal este singurul necreat, nefacut si necauzat de nimeni, care a existat din totdeauna. Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh la fel au existat din totdeauna, insa cauza existentei lor este Dumnezeu Tatal. Cum se mai spune, Dumnezeu Fiul este nascut etern din Tatal si Dumnezeu Duhul Sfant purcede etern de la Tatal. Sper ca m-am exprimat bine, un student / absolvent de teologie ma poate corecta. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare cam complicat pentru un copil de 8 ani. Sa nu uitam tema topicului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi amintesc, ca in liceu, la ora de religie am avut o lectie in care ni s-a spus ca Dumnezeu a creat spatiul si timpul, El a existat din totdeauna asa cum a existat dintotdeauna si o credinta in divinitate. Parerea mea este ca aici este locul povestirii despre Fericitul Augustin, care dupa ce s-a gandit mult cum ar putea sa explice pe intelesul tuturor cine este Dumnezeu pentru a scrie o carte pe aceasta tema, si-a dat seama ca e la fel de nestiutor ca si copilul, in joaca sa, care a vrut sa mute intr-o gropita apa marii, sau a legendei cu imparatul care l-a chemat pe un slujnic sa ii ceara explicatii in legatura cu identitatea si localizarea lui Dumnezeu si drept raspuns, slujnicul i-a cerut sa se uite la soare, dupa care i-a raspuns can daca nu poate privi la soare care este cu mult mai putin luminos decat Bunul Dumnezeu,. atunci nici pe Acesta nu il poate vedea. Sincer, cred ca intrebarea d baraj pe care a pus-om acest copil este specifica varstei lui. cat priveste originea lui Dumnezeu, cred ca incapacitatea omeneasca de a-L percepe este fireasca si acesta este un raspuns la intrebarea acestui copil. Noi nu putem gandi, intelege si privi lucrurile la fel ca Dumnezeu pentru ca suntem mult mai mici decat El.
|
|
||||
|
||||
![]()
zii ca i prea desteapta pt binele ei:))..
si ca va afla raspunsul de la El. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a facut Dumnezeu lumea ? | HBogdan | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 21.05.2012 19:23:42 |
‚Intoarce-te si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu’ | Ana-Maria N | Generalitati | 0 | 22.04.2012 11:04:14 |
Fetita mea se bucura ca Dumnezeu o ajutat-o | taluta | Intamplari adevarate | 22 | 23.11.2011 16:17:35 |
De ce a facut DUMNEZEU pe femee din coasta omului? | ARHANGHELUL | Din Vechiul Testament | 14 | 29.01.2009 15:54:50 |
omul. Si l-a facut Dumnezeu barbat si femeie. | mbarboi | Nunta | 40 | 18.10.2007 22:29:24 |
|